Ljetne Bebe 2022 🌞🌊🤱🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    MarVel
    11. Svibanj 2022. 10:37

Mgo

MarVel

Mgo

Pozdrav! Trudna sam 31+4, termin js 9.7.2022., jedna mala curica je u pitanju 😇 Naime, bila sam na pregledu kada sam bila tocno 31tt jer sam osjetila neobicnu bol po cijelom stomaku. Na pregledu je doktorica ustanovila da je cerviks smeksan, uloziv za jagodicu prsta, 1/2 clanka te duljine 2.9 cm., dok je u utarnje usce t oblika, zatvireno.Rekla mi je da mirujem i pijem magnezij od 300-400 g jedan dnevno. Iduci pregled mi je za tjedan i pol. Zanima me je li ovo za zabrinuti se? 😏

Ja sam u istoj situaciji, cerviks mi se skraćuje već dva mjeseca. Od 3,4 cm pa sad 2,5… isto mirujem - ležim, pijem magnezij 375 direkt i duphaston. Dignem se malo po stanu da ne zakržljam i mislim da je to preporučljivo, obavim neke laganije kućne poslove i odem kad treba obaviti pretrage koje imam pa prošetam pol sata. Dvojica dr. su mi rekla da nalaz nije toliko zabrinjavajući, ali opet treba paziti. Cilj je dogurati do sigurnih tjedana. Mi smo idući tjedan puna 34. I ja nosim curicu. Pazi na sebe, miruj koliko možeš.

Hvala 🥰 ja pijem magnezij citrat 375, ali me eto brine sto nista vise nije dala da pijem (ali valjda ona zna sta i kako😬🙈)
    Mene je malo prestrasio njen izgled lica koji je bio dosta zabrinut, a kasnije mi je rekla da nije nista strasno (pa ne znam je li to bila utjeha ili stvarno 🤷‍♀️)

Većina žena s takvim nalazom iznese trudnoću normalno. Pročitala sam na stotine postova tuđih iskustava. I moj dr. tako zabrinuto reagira, kužim ga i preko maske, što mi je ok, bolje nego da je skroz ležeran. Ja sam imala osjećaje zatezanja stomaka, vjerojatno sam zato i dobila duphaston, ne znači da je i tebi potreban. Vjerujem da tvoja dr. zna što radi. Ako ti pomaže, ja sam si postavila male ciljeve, stići do 31 tt pa 34 tt pa 37 - onda  može i van, tako mi je lakše.

💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
    🙍‍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
    🙎‍♂️ (38) - sve ok

Ina85
    11. Svibanj 2022. 11:35

Tams

Ina85

Joj , ja sam si jucer zaboravila bocnut dozu heparina 😳😳😳😳. Ajmeee. To mi se prvi put do sada desilo. A valjda od 1 zaboravljene ne bude nis nadam se. Uff sto sam smotana.

Ne brini se, ja sam se u prosloj trudnoci bockala, jednom sam isto tako zaboravila, ne znam kako ali nazvala sam ginekolosku i rekli su mi da nema to veze, da samo nastavim sl dan kao obicno

Hvala za info. Sad mi lakse

👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
    Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
    Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
    Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
    Utrogestan 3x1, decortin1/2
    trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh

Panorama uredna, stize nam curica 💞

• Dandelion0
    11. Svibanj 2022. 11:43

Anushka, hvala.
    Svakako ću se pripaziti. Nadam se i ja da će sve biti ok. Meni dali Utrogestan 1x200 navečer. Koje su bile tvoje doze? Je li ovo premalo? U kojem tjednu si imala carski? 
    Tebi i curki brz oporavak i povratak kući. 😁 

Stiže nam curica 💓

• Mgo
    11. Svibanj 2022. 12:13

MarVel

Mgo

MarVel

Mgo

Pozdrav! Trudna sam 31+4, termin js 9.7.2022., jedna mala curica je u pitanju 😇 Naime, bila sam na pregledu kada sam bila tocno 31tt jer sam osjetila neobicnu bol po cijelom stomaku. Na pregledu je doktorica ustanovila da je cerviks smeksan, uloziv za jagodicu prsta, 1/2 clanka te duljine 2.9 cm., dok je u utarnje usce t oblika, zatvireno.Rekla mi je da mirujem i pijem magnezij od 300-400 g jedan dnevno. Iduci pregled mi je za tjedan i pol. Zanima me je li ovo za zabrinuti se? 😏

Ja sam u istoj situaciji, cerviks mi se skraćuje već dva mjeseca. Od 3,4 cm pa sad 2,5… isto mirujem - ležim, pijem magnezij 375 direkt i duphaston. Dignem se malo po stanu da ne zakržljam i mislim da je to preporučljivo, obavim neke laganije kućne poslove i odem kad treba obaviti pretrage koje imam pa prošetam pol sata. Dvojica dr. su mi rekla da nalaz nije toliko zabrinjavajući, ali opet treba paziti. Cilj je dogurati do sigurnih tjedana. Mi smo idući tjedan puna 34. I ja nosim curicu. Pazi na sebe, miruj koliko možeš.

Hvala 🥰 ja pijem magnezij citrat 375, ali me eto brine sto nista vise nije dala da pijem (ali valjda ona zna sta i kako😬🙈)
    Mene je malo prestrasio njen izgled lica koji je bio dosta zabrinut, a kasnije mi je rekla da nije nista strasno (pa ne znam je li to bila utjeha ili stvarno 🤷‍♀️)

Većina žena s takvim nalazom iznese trudnoću normalno. Pročitala sam na stotine postova tuđih iskustava. I moj dr. tako zabrinuto reagira, kužim ga i preko maske, što mi je ok, bolje nego da je skroz ležeran. Ja sam imala osjećaje zatezanja stomaka, vjerojatno sam zato i dobila duphaston, ne znači da je i tebi potreban. Vjerujem da tvoja dr. zna što radi. Ako ti pomaže, ja sam si postavila male ciljeve, stići do 31 tt pa 34 tt pa 37 - onda može i van, tako mi je lakše.

Hvala ti, vjerujem da ce biti sve uredu na kraju kod obje🤗 

Anushka
    11. Svibanj 2022. 12:36

Dandelion0

Anushka, hvala.
    Svakako ću se pripaziti. Nadam se i ja da će sve biti ok. Meni dali Utrogestan 1x200 navečer. Koje su bile tvoje doze? Je li ovo premalo? U kojem tjednu si imala carski?

Dandelion0

Anushka, hvala.

Meni su dali 1×200 ujutro i navečer.carski je bio 33+3.hvala ti🙂

url=https://lilypie.com]

Crazypeach
    11. Svibanj 2022. 13:20

Bok cure,evo i mene s pregleda. Radili smo ctg,sve ok,plodne vode uredno,beba ima 3 kile i 250,a idući pregled imam već u ponedjeljak 16.5. Jučer mi se opet pojavila sukrvica na gaćicama,reko je doktor na to-super. I idući pregled bude i vaginalni(tome se nikako ne veselim).

Visibaba07
    11. Svibanj 2022. 16:13

Evo i mene sa pregleda 😊
    Ultrazvuk sve ok, posteljica, plodna voda, protoci,ctg..bebica nam ima oko 2600grama...ja kg manje 🤭 kako su mi bile povišene žučne kiseline bila sam na toj žučnoj dijeti pa vjerovatno zato...
    Žučne su se smanjile uz terapiju koju sam dobila prošli tjedan,tako da je to super...nastavljam piti terapiju...a kako mene to svrbi i dalje,poslao me dermatologu,on mi je prepisao neke kortikosteroide ali neću to koristiti,barem ne za sada jer nije tako strašno...meni je bitno da su se žučni smanjili i dda smo isključili mogućnost kolestaze...
    Martina sljedeći pregled 18.05.22....

Crazypeach koji si ti tjedan?

🙋‍♀️29
    👨‍💼31
    07/21 spontani (8tt)
    30.09.21. +
    Panorama ✔️✔️
    Baby girl M 💞

• Tinkica27
    11. Svibanj 2022. 16:35

Pepi19

Jutro cure. Sretno svima na današnjim pregledima.
    Anushka drži se. Nadam se da će više kraj tvom boravku u bolnici. Jesu ti rekli što u vezi otpusta?
    Miss Rgdje si nam ti? Nisi imala jučer pregled? Ima li što novo kod tebe?
    Marijanasretno ovaj tjedan 🤞🤞 Ti si nam slijedeća mama 🤗🤗 bar jedna od 😁
    Tinkicai tebi je termin sad, zar ne? Osjećaš li išta?

Pepi19 hvala ti što brineš..  Ja sam danas bila na pregledu..  Idem opet za 2 dana..  Beba je oko 2900g i sve je ok... Gledala mi je plodnu vodu i napisala je asc mliječne boje.. Zna li netko da li to da se bliži porod ili ne mora značiti? 🤔
    Što se tiče poklona mužu neće dobiti ništa 😂😂 ima mene i dobit će bebu. 😂😂 Baš sam grozna. 

Crazypeach
    11. Svibanj 2022. 20:37

Visibaba danas sam 37,a po ultrazvuku 38 tjedana...

Mallla
    11. Svibanj 2022. 20:45

Tinkica27

Pepi19

Jutro cure. Sretno svima na današnjim pregledima.
    Anushka drži se. Nadam se da će više kraj tvom boravku u bolnici. Jesu ti rekli što u vezi otpusta?
    Miss Rgdje si nam ti? Nisi imala jučer pregled? Ima li što novo kod tebe?
    Marijanasretno ovaj tjedan 🤞🤞 Ti si nam slijedeća mama 🤗🤗 bar jedna od 😁
    Tinkicai tebi je termin sad, zar ne? Osjećaš li išta?
    Pepi19 hvala ti što brineš.. Ja sam danas bila na pregledu.. Idem opet za 2 dana.. Beba je oko 2900g i sve je ok… Gledala mi je plodnu vodu i napisala je asc mliječne boje.. Zna li netko da li to da se bliži porod ili ne mora značiti? 🤔
    Što se tiče poklona mužu neće dobiti ništa 😂😂 ima mene i dobit će bebu. 😂😂 Baš sam grozna.

To je uredan nalaz plodne vode! A gle on se svakako bliži 😊

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.