![](/media/img/4a/ab/c6eac7aad6fbd901ddf7.jpeg)
Pozdrav! Trudna sam 31+4, termin js 9.7.2022., jedna mala curica je u pitanju 😇 Naime, bila sam na pregledu kada sam bila tocno 31tt jer sam osjetila neobicnu bol po cijelom stomaku. Na pregledu je doktorica ustanovila da je cerviks smeksan, uloziv za jagodicu prsta, 1/2 clanka te duljine 2.9 cm., dok je u utarnje usce t oblika, zatvireno.Rekla mi je da mirujem i pijem magnezij od 300-400 g jedan dnevno. Iduci pregled mi je za tjedan i pol. Zanima me je li ovo za zabrinuti se? 😏
Pozdrav! Trudna sam 31+4, termin js 9.7.2022., jedna mala curica je u pitanju 😇 Naime, bila sam na pregledu kada sam bila tocno 31tt jer sam osjetila neobicnu bol po cijelom stomaku. Na pregledu je doktorica ustanovila da je cerviks smeksan, uloziv za jagodicu prsta, 1/2 clanka te duljine 2.9 cm., dok je u utarnje usce t oblika, zatvireno.Rekla mi je da mirujem i pijem magnezij od 300-400 g jedan dnevno. Iduci pregled mi je za tjedan i pol. Zanima me je li ovo za zabrinuti se? 😏
300-400 mg, ne g. 🤦♀️
Anushka, držim palčeve da idete što prije doma. ***ti bakteriju, to se baš često događa da žene skupe u bolnici.
Samoja nasmijala si me s tim poklonom za muža. Obrnula si igricu Ni na kraj pameti mi nije bilo da mu kupujem išta, ali kako ima rođendan blizu termina dobit će neki znak pažnje za rođendan... i ja očekujem hranu u bolnicu, da nakuha nešto za par dana i da me dočeka čisti stan. A onda i neki wellness tretman kad dođem sebi.
💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
🙍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
🙎♂️ (38) - sve ok
Cure, pozdrav svima.
Pridružila sam se na Jesenske bebe, ali su me cure uputile da se javim i ovdje. Konkretno, pitanjce za Anushku, ali i za bilo koga tko zna što o placenti previji.
Bila na uzv, trenutno posteljica na ušću. Dr. kaže da se placenta još može podići i da trenutno to nije definitivna dijagnoza. Trudna sam 21+2 tt.
Zanima me, kako se ponašati? Neki savjet? Mirovat ću definitivno više, iako se ne mogu trenutno priljubiti skroz uz krevet.
Meni je bila preko ušća, mirovala strogo u krevetu, nije se povukla, krvarila u 24., 26. i 31.tjednu, bolnica, mirovanje, krvarenja, hitan carski.e sad, ovo moje ti je najgora opcija i nebi ju poželjela nikome. Može ti se podići u bilo kojem trenutku, čak do 32.tjedna, tako su meni govorili, tako da ne brini, imaš još vremena. Sa mnom u bolnici jos 2 cure s istom dijagnozom, uopce ne miruju i ne krvare jako, a ja mirovala strogo i stalno se izlijevalo, nema pravila.uglavnom, pripazi se, vidjet ćeš sama kakvo ti mirovanje odgovara.sretno🙂
url=https://lilypie.com]
Ja se nikako pokrenuti… Ne da nisam niti pola oprala, pegla i stol za peglanje još zapakirani stoje… Užas!
Jutros se probudila u 9,ali ono… Ma još ću malo i opet zaspala do 12!!!!
Nastavim li ovako ništa mi neće biti spremno… Sve nešto laganini ja to… 😛
Nego, imam jedno pitanje… U zadnje vrime razmišljam kako bi poklonila nešto mužu kad se maleni rodi, ali neznam što… Cure koje već imate djecu, jeste vi što poklonile? Ili one koje nemaju, razmišljate li o tome?
Nikad za tako nesto nisam cula. Cula sam za push present di muz pokloni nesto zeni jer je ona ulozila sav trud i napor da rodi dijete, isto tako je razorila svoje tijelo za to. Ali da nakon sto zena ima trudove, rada, razdere se dolje ili bude na carskom jos muzu pokloni nesto - meni to nema smisla.
Ja ne planiram muzu kupovat nista ali isto tako ne ocekujem da ce i on meni nesto kupit. Zajedno smo htjeli ovo dijete i to nam je najveci poklon i nagrada. Ocekujem da mi u bolnicu donese krafne i sendvic sa salamom, ali ovako neki poklon ne.
I ja isto kao Ariel, ne razmisljam o poklonu, mada ne mora ni on meni. Samo neka sve bude okej, i neka on bude tu :) A cula sam za taj trend gdje i trudnice ponesto uzimaju, moja poznanica je muzu kupila nekakav skupocjeni sat i poklonila mu na dan poroda. :)
🙋♀️ 27 g.
🙆♂️ 36 g.
12.12.2020. - UZV, 28 tjedan, fetus mortus.. Baby boy H.💙
- Terapija: Clexane NMH, Duphaston
🐣surprise 21.12.2021. ➕
-Termin: 21.08. 2022. 🙏🍀❤
-NIPT 10+1, sve uredno 😇 💙 It's a boy 💙
Ja sam u istoj situaciji, cerviks mi se skraćuje već dva mjeseca. Od 3,4 cm pa sad 2,5... isto mirujem - ležim, pijem magnezij 375 direkt i duphaston. Dignem se malo po stanu da ne zakržljam i mislim da je to preporučljivo, obavim neke laganije kućne poslove i odem kad treba obaviti pretrage koje imam pa prošetam pol sata. Dvojica dr. su mi rekla da nalaz nije toliko zabrinjavajući, ali opet treba paziti. Cilj je dogurati do sigurnih tjedana. Mi smo idući tjedan puna 34. I ja nosim curicu. Pazi na sebe, miruj koliko možeš.
💖 06/22 rođena naša ljubav, curica
🙍♀️ (41) - amh katastrofa, ostalo sve ok
🙎♂️ (38) - sve ok
Jutro cure. Evo mi obavile vađenje krvi i naravno da urin nisam predala jer mi doktorica nije uopce bila rekla da je stavila i urin na uputnicu 😑. Uglavnom najvise me zanima koliki ce mi bit secer nataste. Sto se tice poklona , nista mu ne kupujem nek se slika 🤣. Bas kao sto kazete rodit cu mu dijete veci poklon od tog ne postoji. A u biti ima rodendan u 9 mj pa mozda dobije neke fora gaće 😂😂. Ja ocekujem isto cist stan kad se vratim doma iz bolnice i puno fine hrane 😋. Nek on meni napuni frizider i mi cemo se puno voliti 😆
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Joj , ja sam si jucer zaboravila bocnut dozu heparina 😳😳😳😳. Ajmeee. To mi se prvi put do sada desilo. A valjda od 1 zaboravljene ne bude nis nadam se. Uff sto sam smotana.
👸 35, AMH 22 🤴32-normozoospermia
Spontani u 8 tt, 9 tt , 15 tt. Bligted ovum 2.2020
Biokemijske xxx puta , zadnja 8.2021
Eutirox 50 mg hipotiroza, , folat , almagea vit, vit D, feritin
Utrogestan 3x1, decortin1/2
trombofilia -pai 1 heterozigot (aspirin) + nmh
Panorama uredna, stize nam curica 💞
Ja sam u istoj situaciji, cerviks mi se skraćuje već dva mjeseca. Od 3,4 cm pa sad 2,5… isto mirujem - ležim, pijem magnezij 375 direkt i duphaston. Dignem se malo po stanu da ne zakržljam i mislim da je to preporučljivo, obavim neke laganije kućne poslove i odem kad treba obaviti pretrage koje imam pa prošetam pol sata. Dvojica dr. su mi rekla da nalaz nije toliko zabrinjavajući, ali opet treba paziti. Cilj je dogurati do sigurnih tjedana. Mi smo idući tjedan puna 34. I ja nosim curicu.Pazi na sebe, miruj koliko možeš.
Hvala 🥰 ja pijem magnezij citrat 375, ali me eto brine sto nista vise nije dala da pijem (ali valjda ona zna sta i kako😬🙈)
Mene je malo prestrasio njen izgled lica koji je bio dosta zabrinut, a kasnije mi je rekla da nije nista strasno (pa ne znam je li to bila utjeha ili stvarno 🤷♀️)
Joj , ja sam si jucer zaboravila bocnut dozu heparina 😳😳😳😳. Ajmeee. To mi se prvi put do sada desilo. A valjda od 1 zaboravljene ne bude nis nadam se. Uff sto sam smotana.
Ne brini se, ja sam se u prosloj trudnoci bockala, jednom sam isto tako zaboravila, ne znam kako ali nazvala sam ginekolosku i rekli su mi da nema to veze, da samo nastavim sl dan kao obicno
Sortiraj odgovore
Najstariji