Bojana, uh, nadala sam se da ces reci neko ulje ili neku kremu na prirodnoj bazi, a ne Pavlovicevu mast… Pavloviceva nema bas dobar sastav, nije prirodan, i sadrzi talk koji je kancerogen. Tocnije, ako se da kome istrazivati sastav, nek se javi, evo jedan link o talku, neka istrazivanja su dokazala kancerogrnost, neka nisu, Johnsons je izgubio tuzbu zena koje su oboljele, u svakom slucaju nije preporucljivo stavljati na genitalno podrucje:
https://www.medicalnewstoday.com/articles/323525
Znam da ce neke reci, koristile smo godinama i nista nije bilo…istina, pise da je po istrazivanju sansa bila 33 posto veca za dobit rak dugorocno, ne da ce ga svatko dobit cim se namaze… Eto, mala info za sve mame koje se ovako brinu ko ja oko prirodnosti, da je talk i zabranjen u nekim EU zemljama… pazite, glavni je sastojak djecjih pudera i nikako ga se ne smije udisati. U clanku se mogu naci i alternative za pudranje guze, a ima u dm, mulleru i slicnima jos masu djecjih kremica koje ne sadrze talk, pa nije da nemamo izbora… ☺
Hvala na info Kiflice, baš nigdje nisam naletila na ta istraživanja. Svakako za bebe najbolje voda, pelena, bez maramica i kremica svakodnevno.
Baš ću vidjeti šta ću za bebu uzimati kad dođe vrijeme, istražiću.
Evo sad sam malo čitala staru trudničku knjižicu i vidim da mi je posteljica bila naprijed, a sad je nazad.
Zato i osjetim ranije i više i jače pokrete.
Zanimljivosti i dvije različite trudnoće 🙈
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Meni je kosa za sad OK, ali kod mene opadanje kreće nakon poroda, tako je bar bilo u prvoj trudnoći.
Strašno, mislila sam da ću ostati ćelava 😱
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Kosa uzas, ista kao i prije masna svaki drugi dan...niti sjaja niti bujnosti niti icega..
Dobila sam neku sitnu reakciju kao osip od vrata prrma prsima, ne jako ali tu je..cekam da prodje.. tako da tockice znam kak je 🤷♀️ ali takodjer se ne zamaram previse.
Kiflice takodjer pazim da kupujem i inace kozmetiku bez talka, i kad je Bojana napisala da se mazala s tom kremom i ja sam sebi kupila ali sam isla u ljerkanu po nju jer ju oni miksaju i nema sastav kao one u drogerijama, ali imaju isti naziv. 😅
Tj nisam do kraja iskreno istrazivala, ali ako ima talka morao bi biti naveden na deklaraciji? 🤷♀️🤷♀️
Ja se namazem poslihe tusiranja sa alverde uljem za mamice odmah na vlaznu kozu, a nekad onda ako se sve upije prije spavanja nabacim malo te pavloviceve masti i bas kao sto Bojana kaze koza ostane hidrirana i sutradan.
Ne znam jel do ulja ili do moje koze, ali rijetko kad me svrbi koza.
🙅♀️30, 🙋♂️29
Zdravo zenicee. Zanima me ako moze neka da mi odgovori. Da li smeju da se koriste vaginalete od kantarijona u trudnoci 4 noci ? Imam dugoo bakterije u brisu i sluzokoza mi je uzas a zivim u inostrastvu i oni valjda nemaju pojma za te vaginalete a ja ih imam iz Srbije,uvek sam ih koristila posle menzisa. Pa bih sad da ih stavljam ali ne znam sme li.
Da prijavim udarce bebe (sad sam sigurna da je to to). Do neki dan sam se zalila kako ne osjetim osim jednom skakiljanje medjutim prije par noci drzim ruku na donjem dijelu stomaka i osjetim neko lupkanje ili baloncic kao da puca ispod ruke. Pomislim mozda je to beba al nisam bila sigurna kad narednih danai non stop to osjecam ili lupkanje tih baloncica ili samo negdje unutra baloncice.
Eto da i to docekamo aktivna je ujutro i popodne pa valjda spava i eto kasno navece opet krene
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Tockica baš si me nasmijala zvuci bas kao blazeno stanje
evo i ja cekam trudnicki sjaj, kosu, lice, a dobila sam popucane kapilare, ne samo po nogama nego i po licu u obliku puno crvenih tockica + neka šuga oko brade koja nikako da prođe. Jedino pozitivno je da mi se kosa masti manje nego prije juhuuuu 💪😁
It's a boy! 💙
Cure koje ste spominjale Lelosi tajice.
Ja ih imam 5 para i samo njih nosim. Dok pred mjesec dana nisam otkrila Pikaluna tajice. Doslovno sve isto od materijala pakiranja i neznam cega kao Lelosi. Samo sta kostaju 180 kn a ne 230-40.. tako da toplo preporucujem da si njih uzmete 😇
1.12 +
https://lmtm.lilypie.com/7q78p1.png
Meni kosa nikad bolja a i dobivam pohvale da sam bas lijepa u licu, valjda taj trudnicki sjaj. 😊 Ovako se osjecam kao slonica vec 😅🤣
Od kozmetike ja pazim da koristim bas prirodnu kozmetiku - alverde, weleda, lavera, uloske jessa iz dm-a. Za bebu cu uzimati hippove ili babylove pelene i maramice. Pampers, johnson, nivea, pavloviceva, sudokrem, always ulosci nikako. Kad sam krenula istrazivati sve te sastojke, sokirala sam se sto sve ima, pogotovo u proizvodima za bebe i djecu.
Hahaha trudnicki sjaj 🤣 meni lice izgleda nekako bolje sjajnije, a kosa ono normalno ne znam. A možda mi se čini i za lice da bolje izgleda jer sam u prvom tromjesečju izgledala uzas, a sad je taj uzas prošao 🤣
Na butini na lijevoj nozi imam neke ljubičaste fleke (vjv kapilari), to prepisuje stalnom spavanju na lijevoj strani 😬
Dioptrija mi se poremetila. Prije bi u stanu bila bez naočala i samo bi ih za vani trebala, a sad ne vidim ni u stanu metar ispred sebe 😅 nadam se da ce poslije poroda to proći 😄
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Hahaha trudnicki sjaj 🤣 meni lice izgleda nekako bolje sjajnije, a kosa ono normalno ne znam. A možda mi se čini i za lice da bolje izgleda jer sam u prvom tromjesečju izgledala uzas, a sad je taj uzas prošao 🤣
Na butini na lijevoj nozi imam neke ljubičaste fleke (vjv kapilari), to prepisuje stalnom spavanju na lijevoj strani 😬
Dioptrija mi se poremetila. Prije bi u stanu bila bez naočala i samo bi ih za vani trebala, a sad ne vidim ni u stanu metar ispred sebe 😅 nadam se da ce poslije poroda to proći 😄
Hahahahha jaoo sinoc sam legla sa naocalama u krevet i muz gasi svjetlo i gleda me pa jel neces skinuti naocale 😅😅
🙅♀️30, 🙋♂️29
Sortiraj odgovore
Najstariji