Lulu.Lu - hvala, kupit cu si taj Zoya lak, nije bitno za cijenu jer se ja ionako tako rijetko lakiram da mi lakovi traju godinama, prije se sasuse nego ih potrosim...š¤£
Osim toga, kad usporedim trosak od 100 kn za lak koji cu koristit godinsma sa troskom od mozda 200 kn koliko puno cura daje svaka 2 tjedna kor kozmeticarke za sredit si nokte, to je bas nista!Ā
Probat cu i te Terra Natura, nisam znala za njih, thnx!Ā
Ana, drzim fige za ogtt, ali ne brini oko dijabetesa, nema to bas veze s povecanjem tezine, ja ga imam i nikako dignut kile. Lako se odrzava secer ako budes morala, pa nemoj strahovat. š¤Ā
Ono sta ja moram je ici na odvikavanje od tipkanja po mobitelu𤣠Muz ce mi ga oduzet koliko surfam, a kad ne surfam pisem po forumu, a kad to ne radim chattam s frendicama... Nisam navikla biti toliko doma, inace uvijek okruzena ljudima i u Äiru i komunikaciji. No, moram malo smanjit haha. Odoh u setnju i na odvikavanje, malo rjeÄe pisat!šš¤£
Meni u 1.trudnoÄi prestala opadati kosa i mislila sam da mi slijedi Äelavost nakon poroda, meÄutim niÅ”ta, vratilo se na staro, opada jaÄe kad je masna, ali se i obnavlja luÄaÄki. Sad opada normalno, niÅ”ta se promijenilo nije, nadam se da Äe tako i ostati :-) Komplimentira mi okolina da sjajim i lijepo izgledam, ja sam sebi ista, osim Å”to rastem kao germa
A propos kozmetike, danas sreÄom imamo pregrÅ”t prirodne kozmetike - od gotovih na policama, do dostupnih sirovina pa se i same možete malo baciti u pripremu :-) ako trebate pokoji rcpt, tu sam :-) sama radim maslac kojim se mažem, a i moja mala se voli njime namackati. Dok je bila beba, mazala sam je hladno preÅ”anim bademovim uljem.
Snje, wuhu, moze receptic, neki jednostavni? šā¤
I ja sam vec cula pohvale za bademovo i za nase trbuhe i za bebu, moram si ga kupitiā¦
Ana, divan ti je trbuscic! š
Najjednostavniji - 1 Å”alica hladno preÅ”anog karite (shea) maslaca, pola Å”alice hladnopreÅ”anog kokosovog ulja, pola Å”alice bademovog ulja ili macerata nevena u nekom hladnopreÅ”anom ulju, par kapi prirodnog e vitamina, par kapi eteriÄnog ulja po izboru (osobno obožavam citruse). OtapaÅ” na vodenoj kupelji karite i kokos, makneÅ” s kupelji, dodaÅ” ulje, e vit i eteriÄno, promijeÅ”aÅ” i ostaviÅ” hladiti na sobnoj. Kad se ohladi stavi u hladnjak na sat, dva, izvadi, izmiksaj da bude pufast maslac i stavi u kozmetiÄku kutijicu ili u staklenku obiÄnu :-) maži s njim sve -Ā lice, tijelo, vrhove kose :-)
Maži naveÄer jer je masno i ne upija se momentalno, a ujutro Äe ti koža biti mekaaaanaaaa da neÄeÅ” moÄi prestati samu sebe maziti :-)
Evo i ja pila glukozu, ono bas je slatko, ali oke nije strasno š
Malo sam pala u depresiju kad su me vagali 9kg u plusu od poÄetka š ali stvarno jedem normalno i zdravoā¦a doma vrganje bilo 2 kg manje nego ovdje..kažu da je možda zbog Äizmica, ali 2 kg š¤·š¼āāļø
Å to se tiÄe sladoleda, kolaÄa i sl. to možda jednom mjeseÄno pojedemā¦Äokoladu uopÄe ne jedem. Cipseve i sl gledam Å”to viÅ”e bio i Å”to manje kalorijaā¦ali jedem jednom tjednoā¦prženu hranu izbjegavam, viÅ”e mi paÅ”e kuhanoā¦pa mi nije jasno kako ovoliko dobivam na težiniā¦a i koliÄinski ne jedem nista vise nego prije trudnoce š¤·š¼āāļøš
Nemoj se bedirati, i ako se kod kuce vazes od pocetka trudnoce onds si prati koliko ti kilaza raste. Svaka vaga vaze drugacije.
A i stomacic ti je vec velik, sama kazes da zdravo jedes kile ce otici⦠eventualno ako se osjecas bolje i spremnjje kreni u duze setnje
Ma strah me jer eto na poÄetku izgubila 5 kg kad su bile mucnine i onda sad naglo dobivamā¦strah me sad ovog rezultata da nemam taj trudnicki dijabetes..a to nije dobro za bebuā¦lako za mene kile doÄu i odu
Ana u slicnoj sam bila situaciji, izgubila sam 6kg na pocetku i dr me upravo upozorila na to, da naglo ne vratim jer obicno to tako biva kod nas koje izgubimo kile pa pocnemo normalno jest i onda kile se vracaju rapidno, pogotovo jer povracanje staje i to je donekle normalno. Ono na sto su mene upozorili je da pratim i da se zdravije hranim kako ne bi skakla puno kilaza a neminovno je da ce skocit malo jer jedemo napokon :D tako da nemoj previse brinuti, pogotovo ako si zdravo jela i dobra stvar je da si uradila taj test da budes sigurna :) ti u biti su +4 od pocetka trudnoce sto je sasvim ok (po meni). Imaj na umu da smo bile dosta dehidrirane i bez vode na pocetku sto s sad vratilo u normalu.
š©ā𦰠- 31
šØ- 40
Baby girl <3
Pitanje i pomoÄ!
SinoÄ smo imali odnose prvi put nakon zaÄeÄa, doktorica mi rekla da možemo slobodno bez ikakvog straha. I stvarno bilo laganini, zbog duge apstinencije nije ni trajalo dugo š
I jutros se obriÅ”em nakon piskenja i malo krvi. Doslovno toÄkica i mali tragiÄ. Jel vam se to dogaÄalo?
Bilo kako bilo odluÄila sam da vise niÅ”ta od seksa, a i on je rekao da se u tom pogledu vidimo tek za novu godinu š¤£
Molim vas vasa iskustva?
Ne brigaj - dok god ne boli i krvarenje ne traje, nemaÅ” razloga za brigu. Vrlo smo prokrvljene, seks, vaginalni pregled, a u mom sluÄaju i tvrda stolica, mogu izazvati malo krvarenja. Dok god nije praÄeno boli i prestane nakon dan, dva, sve je ok.
Meni u 1.trudnoÄi prestala opadati kosa i mislila sam da mi slijedi Äelavost nakon poroda, meÄutim niÅ”ta, vratilo se na staro, opada jaÄe kad je masna, ali se i obnavlja luÄaÄki. Sad opada normalno, niÅ”ta se promijenilo nije, nadam se da Äe tako i ostati :-) Komplimentira mi okolina da sjajim i lijepo izgledam, ja sam sebi ista, osim Å”to rastem kao germa
A propos kozmetike, danas sreÄom imamo pregrÅ”t prirodne kozmetike - od gotovih na policama, do dostupnih sirovina pa se i same možete malo baciti u pripremu :-) ako trebate pokoji rcpt, tu sam :-) sama radim maslac kojim se mažem, a i moja mala se voli njime namackati. Dok je bila beba, mazala sam je hladno preÅ”anim bademovim uljem.
I ja sam vec cula pohvale za bademovo i za nase trbuhe i za bebu, moram si ga kupitiā¦
Najjednostavniji - 1 Å”alica hladno preÅ”anog karite (shea) maslaca, pola Å”alice hladnopreÅ”anog kokosovog ulja, pola Å”alice bademovog ulja ili macerata nevena u nekom hladnopreÅ”anom ulju, par kapi prirodnog e vitamina, par kapi eteriÄnog ulja po izboru (osobno obožavam citruse). OtapaÅ” na vodenoj kupelji karite i kokos, makneÅ” s kupelji, dodaÅ” ulje, e vit i eteriÄno, promijeÅ”aÅ” i ostaviÅ” hladiti na sobnoj. Kad se ohladi stavi u hladnjak na sat, dva, izvadi, izmiksaj da bude pufast maslac i stavi u kozmetiÄku kutijicu ili u staklenku obiÄnu :-) maži s njim sve -lice, tijelo, vrhove kose :-)
Hvala, recept odlicno zvuci! Bas dobro jer kokosovo ulje i inace koristim, najbolje mi je za mazanje tijela, skidam sminku s lica s njim i povremeno namastim kosu prije pranja, bude sve tako mekano i nahranjeno! A karite maslac sam kupila pred mozda pola godine i nisam znala sta bi s njim, jako mi je gusto, malo se mrvi samo i nije mi bas mirisalo pa ga nisam koristila bas... Ovako cu ga iskoristiti u receptu! Eto, da se malo necim bavim osim surfanjemš¤£š Koliko traje cca da se ne pokvari?
Cure koje ste se osvrnule na moj posto - hvala vam na odgovoru, smirile ste me ā¤ļø
š©š» 32 god.
š§š» 32 god.
1/2020 missed ab 10tt
11/2020 plusiÄ š«
27.07.2021. Ante š¤
Najjednostavniji - 1 Å”alica hladno preÅ”anog karite (shea) maslaca, pola Å”alice hladnopreÅ”anog kokosovog ulja, pola Å”alice bademovog ulja ili macerata nevena u nekom hladnopreÅ”anom ulju, par kapi prirodnog e vitamina, par kapi eteriÄnog ulja po izboru (osobno obožavam citruse). OtapaÅ” na vodenoj kupelji karite i kokos, makneÅ” s kupelji, dodaÅ” ulje, e vit i eteriÄno, promijeÅ”aÅ” i ostaviÅ” hladiti na sobnoj. Kad se ohladi stavi u hladnjak na sat, dva, izvadi, izmiksaj da bude pufast maslac i stavi u kozmetiÄku kutijicu ili u staklenku obiÄnu :-) maži s njim sve -lice, tijelo, vrhove kose :-)
Hvala, recept odlicno zvuci! Bas dobro jer kokosovo ulje i inace koristim, najbolje mi je za mazanje tijela, skidam sminku s lica s njim i povremeno namastim kosu prije pranja, bude sve tako mekano i nahranjeno! A karite maslac sam kupila pred mozda pola godine i nisam znala sta bi s njim, jako mi je gusto, malo se mrvi samo i nije mi bas mirisalo pa ga nisam koristila bas⦠Ovako cu ga iskoristiti u receptu! Eto, da se malo necim bavim osim surfanjemš¤£š Koliko traje cca da se ne pokvari?
Karite ima specifiÄan i malo gadnjikav miris,Ā zato su tu eteriÄna ulja :-) Može ti stajatiĀ par mjeseciĀ na sobnoj, neÄe mu niÅ”ta biti, ljeti Äe ti biti mekÅ”i zbog kokosa koji seĀ pri viÅ”im tempĀ otapa iz maslaca u ulje.
Super recept Snje, hvalaĀ
Å to se tiÄe druženja nakon poroda na novim temama, definitivno sam za, uz veliko nadanje da Äe mi to moje dvije cure dozvoliti.
VeÄ se sad mislim kako Äemo se ukombinovati i funkcionisatiĀ
hahahha jedno je sigurno, biÄe nam veseloĀ
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Sortiraj odgovore
Najstariji