Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amber
    03. Ožujak 2021. 23:30

E sad ako u bilo kojem casu odlucis da ti to ne pase, mozes izici i ostati u toj sobi ili mozes ici u bolnicu na epiduralnu. To oni bas jako ne preporucaju kao prvotnu opciju, ali mislim da je to vise zato sto su hipiji i zato sto u bolnicama ima strasno vise intervencija, nego sto bi postojao neki strah od tih epiduralnih (zaista nema razloga sa znanstvene strane). Taj je transfer izmedju odjela u mojoj bolnici jako brz, a u nekim bolnicama je to daleko ili cak ne postoji. Moram priznati da premda ne mislim traziti epiduralnu se ne bih usudila ici ni u kakvu varijantu gdje nemam opcije predomisliti se tijekom poroda. 

Sve u svemu, bas zanimljivo cuti iskustva sto doktori preporucaju i kako gledaju na porod. Tu je to bas nekako kao jako prirodno i bez intervencija (naravno, ako si bez komplikacija) a u Hrvatskoj jos uvijek nekako vise medicinski. Ne znam da je jedno bolje ili gore od drugog, samo razlicito :) u svakom slucaju, najvaznije je da ti vjerujes svom lijecniku i da mozes donijeti odluke koje tebi pasu!  

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    03. Ožujak 2021. 23:33

Kiflica

Mislim da imate dobar i zdrav stav, slusati osoblje i mora izic nekako! Ja se borim s vlastitim control freak karakterom i zeljom da im napisem potanko sta i kako zelim😂 haha mislim da me ionako nitko nece slusati i da je bolje da se naucim prepustiti.
    I ja sam uvijek zamisljala ljetnu bebu.❤ Zimogrozna sam i obozavam ljeto, a nadam se i kupanju makar prije ili mjesec dana nakon poroda, jos ce biti ljeto…

Ja mislim Kiflice da je pametno imati neke preference zapisane. Zaboravila sam hoces li voditi muza sa sobom ili neces, ali mislim da je korisno znati sto ti bi ili ne bi tako da doktori, odluce li da bi bilo potrebno nesto drugo, znaju da to s tobom trebaju raspraviti. Naravno da nijedna od nas nece napraviti nista sto ugrozava bebu, ali isto tako se radi o tvom tijelu i iskustvu koje ces imati cijeli zivot, imas pravo na to da ti odabiri budu tvoji. Rijetko kad se tijekom poroda dogodi stvarno hitna situacija u kojoj je neciji zivot u opasnosti, sto znaci da bi te lijecnici i babice cesce trebali pitati sto preferiras i objasniti ti opcije, nego sto se to stvarno dogodi. Ali sigurna sam da se mozes zauzeti za sebe :)

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Amber
    04. Ožujak 2021. 00:44

Luckyy42

Amber ja sam u De, al eto tak mi je reko, ne znam, mozda im se samo neda zajebavat s tim😆
    Dobila sam preporuku za manju kliniku di nema tolko strke i imaju punoo babica i isto je sa tobom tokom poroda😊
    Aa sad cemo vidjet kak ce porod ici i sta ce mi trebati a sta ne🤷🏼‍♀️
    Kod vas je to bas super sredeno, i full podrska cijelo vrijeme👌🏻 Planiras u bazenu rodit?😊

Zvuci kao da si i ti izabrala dobro mjesto - mislim da su babice kljucne! Ja svoje vec upoznam kroz preglede prije poroda pa vec imam neke favorite 😍 hoces ih i ti moci upoznati pred kraj trudnoce? 

Ma ne znam, voljela bih imati opciju da budem u bazenu tijekom otvaranja jer navodno moze biti ugodnije nego se namjestati po tim jastucima i tak, ali shvatila sam da su zapravo relativno rijetke zene koje bas rode u bazenu tak da se ne uzrujavam ako to ne bude islo :) 

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

Mallla
    04. Ožujak 2021. 02:51

Hihihi Kiflica lijepo ih tjesis, samo jedno ALI.... 😄 sve je individualno i da neke zene se "gube" tokom poroda. Dobro je imati neku cokoladicu sa sobom! Bolna menga ne znaci ni blizu laksi porod ili bol koja se lakse izdrzi....okej ima sretnica koje to rjese manje bolno al rjetke su. A ovo za prpmjenu menge nakon poroda se slazem, moje bolne su prestale bit bolne 😊
    Amber, Lucky ovo kod vas mi zvuči stvarno super i idilicno. U HR se najslicnijem moze pohvaliti Zagreb a ostalo je stisni zube i izdrzi....plan mozes imat, al ono tko te pita, odlucujes na licu mista, a ako i pita toliko boli da ti je bitno da izađe van kojom god metodom 😊 Mozda sam i ja seljanka na Ntu potenciju al HR realnost je bliza ovom sto pisem nego planskom porodu, udobnom i ugodnom. Ono po cemu na kraju ocjenimo dozivljaj je odnos babica prema nama a to uvelike ovisi tko je babica i kakav joj je dan. Na zalost ih ne mozemo upoznati prije, a osobno smatram da je povjerenje jedan od vaznijih faktora ugodnog poroda!

url=https://lilypie.com]

Aneee
    04. Ožujak 2021. 05:28

I ja se već ovaj mj nalazim sa svojom babicom i s njom moram proći prvi neke osnovne stvari i pitanja ako imam. Isto tako jedan put ćemo se naći pa ja moram iznijeti svoje zelje.
    Isto tako u radaoni imamo sve, pa se ne moramo premjestiti iz sobe u sobu (osim za carski), nego imamo sve tu pa možemo isprobati sta nam najviše odgovara. Mene je jedino carskog strah 😅 znaci volila bi kad bi išlo prirodno.
    I eto kako smo pričali o porodu ja sam ga i sanjala 😅
    Sanjala sam da sam se onesvijestila doma iz nekih drugih razloga, ne zbog trudova i samo da sam se probudila i oni mi kažu 'evo otpusno pismo i vaša beba. mozete ici.' A ja onako, nista mi nije jasno. cak nisam htjela prihvatiti bebu, jer nisam imala osjećaj da je moja 🤣🤣🤣🤣
    Ludi snovi 😅

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

• snje
    04. Ožujak 2021. 07:21

I nasi se unapredjuju po tom pitanju - zbilja budu super i doktori i primalje, ja sam promijenila 2 tima (taman u smjenu uletila) i starno su mi bili srdacni i jeeni i drugi. Dosla sam sa stanovitim zahtjevima, no dogovarali smo se, bilo je izmjena jer su mi dr savjetovali da smanjimo moguce rizike, naravno da sam prihvatila, oni su strucni, ja nisam. Tako da se opustite koliko ide, slusajte tim u radjaoni i odradit cete to - poslije cete biti ponosne na vlastitu snagu i snagu svih zena na ovom svijetu, a majcinstvo ce vas dodatno ojacati kao osobe 

• snje
    04. Ožujak 2021. 07:23

Eh, da, stucanje cete prepoznati kao ujednaceno, ritmicko lupkanje slicno kucanju vaseg srca 🙂 ja tuka prvo mislila da beba lupka u ritmu mog srca 🤣🤣🤣

ana0310
    04. Ožujak 2021. 07:25

Kiflica

Mislim da imate dobar i zdrav stav, slusati osoblje i mora izic nekako! Ja se borim s vlastitim control freak karakterom i zeljom da im napisem potanko sta i kako zelim😂 haha mislim da me ionako nitko nece slusati i da je bolje da se naucim prepustiti.
    I ja sam uvijek zamisljala ljetnu bebu.❤ Zimogrozna sam i obozavam ljeto, a nadam se i kupanju makar prije ili mjesec dana nakon poroda, jos ce biti ljeto…

Iskreno, bas sam pricala sa prijateljicom primaljom i ona mi je rekla da jako puno zena dode sa svojim nekim zeljama i.planovima i da zele da se u bolnici drze svi toga, a ti njihovi planovi nisu prilagodeni njihovoj situaciji pa porodi znaju trajati dugo pa se zakomplicirati pa bjezi na hitan carski i onda krecu svakakve price okolo. Uvijek se mogu dati do znanja preferencije sta bi, al na kraju mislim da se treba slusati tim koji je tamo jer se svasta moze izdogadati i oni znaju (barem bi trebali) najbolje. 

2021. M 💗

MariLove12
    04. Ožujak 2021. 08:02

Uh ja sam baš uzbuđena radi poroda! Sad nema nazad, mora nekako izaći  nemam iskustva sa bolnim M jer su mi ciklusi jako neredoviti, jednom godišnje bi dobila, pa sam vjerovatno nadobudna sad :) ali i sretna što sam uopće zatrudnila sa ovulacijom 1-2x godišnje pa me čak i porod veseli
    Štucanje baš kao što kaže Snje - periodicko lupkanje, vidim i izvana kako poskakuje, doduše malo sporije nego što su mi otkucaji srca ali ide u pravilnim razmacima i na istom mjestu. Evo mali je taman budan i igra se unutra kolut naprijed - nazad - udari mamu nogom - ponovi sve ispočetka wuhuu 

It's a boy! 💙

Amber
    04. Ožujak 2021. 09:31

ana0310

Kiflica

Iskreno, bas sam pricala sa prijateljicom primaljom i ona mi je rekla da jako puno zena dode sa svojim nekim zeljama i.planovima i da zele da se u bolnici drze svi toga, a ti njihovi planovi nisu prilagodeni njihovoj situaciji pa porodi znaju trajati dugo pa se zakomplicirati pa bjezi na hitan carski i onda krecu svakakve price okolo. Uvijek se mogu dati do znanja preferencije sta bi, al na kraju mislim da se treba slusati tim koji je tamo jer se svasta moze izdogadati i oni znaju (barem bi trebali) najbolje.

Je, ovo sam i ja cula. Stekla sam nekako dojam da nije do nedostatka dobre volje od babica jer one zaista jesu i posvecene i strucne, nego jednostacno nema vecina bolnica mogucnosti. To je steta jer znamo bez ikakve dileme da je za zene radjanje na ledjima najteze i dovodi do najvise intervencija, epiziotomija, carskih, itd. Ali sta to sve vrijedi kad vecina bolnica rutinski trudnicama ne moze ponuditi alternativu toj poziciji? Tako da, ja nekako mislim da treba imati svoje preference i zelje negdje zapisane, ali biti realna s obzirom na situaciju u bolnici u kojoj radjas. Nadam se da ce za sljedece bebe biti i u Hrvatskoj vise opcija :) svaka zna za sebe najbolje, ali vjerujte svom tijelu i svom instinktu, zna sto radi, doktori su tu da pomognu prirodni proces obaviti na siguran nacin a ne da vam nalazu sto da radite. Pitajte pitanja, pitajte za alternative, pitajte unaprijed mozete li se kretati tijekom poroda, itd. Pomoci ce sigurno, da nije tako ne bi razne druge drzave agresivno mijenjale svoje kriterije za optimalne porode. Doci ce i Hrvatska do toga sigurno

👱🏼‍♀️27, stadij IV endo
    🧔🏻32

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.