I ja imam zacepljen nos od pocetka trudnoce, vec sam i naviknula 🤣
Pitanje za vas sto muku mucite sa probavom - sto jedete/pijete za potaknuti probavu??
Pijem vode, caja i jednu kavu dnevno, jedem activiu, ne znam sto bi jos mogla.
Pitanje za vas sto muku mucite sa probavom - sto jedete/pijete za potaknuti probavu??
Prolife enzime uzimam i mljevene lanene sjemenke ubacim u jogurt 😊
2021. M 💗
Sto se probave tice, sljive i sljive isve od sljiva - ima u dm-u nekakav sok od sljiva, to sam si znala kupiti u prosloj trudnoci, pije se tipa jedan dcl dnevno. Kod mene pale i jabuke u tim slucajevima. Ali inace, tip sam koji ima svaki dan stolicu, mislim da se zdravo/uravnotezeno hranim i pijem vode na hektolitre. Inace, u prvoj i u ovoj trudnoci, nemam problema sa stolicom, ali u 2. trudnoci, ajme. Dakle usprkos cinjenici da nisam promijenila prehranu, da sam pila vodu ko luda, jednostavno nije islo, bila bi sretna ako bi isla na wc svaki 3. dan. I to je trajalo od piskenja testa do mjesec dana nakon poroda. Iskreno, meni je taj dio bio uzasan, jer ako jedan dan ne idem na wc, mislim da cu puknuti.
E i u prvoj trudnoci sam bila prehladjena sigurno mjesec dana, grlo uzas - skuzila da ne smijem strepsils/septolete, uzela te Isla moos - katastrofa, meni je to bezveze bilo, uopce mi nije pomagalo.
I ja sam cula da se u Splitu "forsira" sto prirodnije. U rodilistu gdje ja radjam, isto tjeraju sto prirodnije, na dripu zavrse zene koje leze na cuvanju trudnoce, pa kad procjene da su u terminu, daje se drip i to nazivaju stres testom. Ako dobro reagira ( dakle ako zena ima trudove tj osjeti ih, ako joj pukne vodenjak, pocne se otvarati, onda pravac radjaona). E i ako se prijeđe termin, onda ti ne gine drip. Ali cujem, pricala sa dosta poznanica u zadnje dvije godine, da je jaaaako jaaaako puno njih zavrsilo na hitnom carskom - jednostavno se ne bi otvarale, iznemognu, ili bi im tlak podivljao pred kraj trudnoce - to su najcesce indikacije za carski. Isto tako, forsira se iskljucivo dojenje, ako sestre/babice vide bocu/termosicu, ako te cuju da pricas da nemas mlijeka, slijedi predavanje po 100-ti put u danu da mlijeko mora doci, da ce doci, da ovo da ono... Tako da iskreno, ne znam sto bi mislila o tome svemu - jer u svom forsiranju "prirodnog" poroda i dojenja, uvijek naje... zena.
Meni ne pomaže ni chia, ni zobene, ni kivi, ni probiotik, ni donat. Povećala sam dozu magnezija pa je bilo dobro 2 dana, pa opet par dana zatvor i danas sam pojela 5 suhih šljiva i popila crnu kavu. Upalilo. Al užas!
Hvala cure na odgovorima. 😊 Danas moram u trgovinu pa probat sto pali kod mene. Bas to sto je netko napisao, po 3 dana ne idem na wc, stomak otekne, bas onu tezinu osjetim, uzas. Neki dan dosao moj brat na kavu, kaze jao vidi stomacine, reko nisam s* dugo 🤣
Olivera, zaista svaka od nas se treba sama brinuti za sebe, citati sitna slova na lijekovima itd...doktori i ljekarnici nas cesto znaju zeznuti, imam i ja par takvih primjera osobno, a da ne spominjem moje u obitelji i koliko buta su im dali lijek koji je u kontraindikaciji s necim sto vec piju, a znali su za to...pa su na hitnoj zavrsili. Srecom, sve je bilo ok, ali pouka dana... provjeriti sve sam duplo i ne vjerovati slijepo nikome, cak ni strucnjacima...
E i u prvoj trudnoci sam bila prehladjena sigurno mjesec dana, grlo uzas - skuzila da ne smijem strepsils/septolete, uzela te Isla moos - katastrofa, meni je to bezveze bilo, uopce mi nije pomagalo.
I ja sam cula da se u Splitu "forsira" sto prirodnije. U rodilistu gdje ja radjam, isto tjeraju sto prirodnije, na dripu zavrse zene koje leze na cuvanju trudnoce, pa kad procjene da su u terminu, daje se drip i to nazivaju stres testom. Ako dobro reagira ( dakle ako zena ima trudove tj osjeti ih, ako joj pukne vodenjak, pocne se otvarati, onda pravac radjaona). E i ako se prijeđe termin, onda ti ne gine drip. Ali cujem, pricala sa dosta poznanica u zadnje dvije godine, da je jaaaako jaaaako puno njih zavrsilo na hitnom carskom - jednostavno se ne bi otvarale, iznemognu, ili bi im tlak podivljao pred kraj trudnoce - to su najcesce indikacije za carski. Isto tako, forsira se iskljucivo dojenje, ako sestre/babice vide bocu/termosicu, ako te cuju da pricas da nemas mlijeka, slijedi predavanje po 100-ti put u danu da mlijeko mora doci, da ce doci, da ovo da ono… Tako da iskreno, ne znam sto bi mislila o tome svemu - jer u svom forsiranju "prirodnog" poroda i dojenja, uvijek naje… zena.
A tko ce ga znati sta je bolje...meni su se zalile frendice koje su bas htjele dojiti da su ih zeznuli u bolnici jer su hranili bebu par dana na bocicu dok mlijeko nije stiglo i beba se ulijenila i nije htjela vuci sisu kad je mlijeko doslo, nego samo bocicu...
Moguce da treba izraziti svoju zelju i mogucnosti u bolnici i probati inzistirati na tome...ako zelis dojiti bolje je da se bebi daje na spricu ili casicu, a ako ne zelis, na bocu... necu ulaziti u to je li bolje dojiti ili ne, to su preburne rasprave, svaka od nas ima pravo na vlastitu odluku i izbor.
A ili ne opterecivati se s time, nego kako bude, ako bude islo dobro, ako ne isto...mozda nam je bolje uci u sve to bez previse ocekivsnja da se ne razocaramo ako nije po planu😁
Probava: ja nemam problema, ni prije, ni u trudnoci. Jedem puno vlakana, zobene, voce, povrce, variva, salate, sjemenke, jogurt, svaki dan. Malo mesa, nista pekarsko. Suhe sljive ili suhe datulje ili grozđice mi idu pod normalno u zobene pahuljice ujutro, da mi ih zaslade, jer ne stavljam nista drugo u obicne zobene osim bademovog mlijeka. Probajte mozda s takvin doruckom...
Sortiraj odgovore
Najstariji