Bok cure. I mi smo dočekali svoju malu mrvu nakon godine ipo pokušavanja. Prva trudnoća je bila blighted ovum u 10/2019. U ovom ciklusu u kojem sam ponovno ostala trudna bila je stimulacija Klomifenom. Na prvom pregledu 5+2 bile su 2 GV u jednoj se nazirao plod. Na drugom pregledu 7+5 vidjeli da su trojčeki, ali dvije mrve u istoj GV nisu imali srčanu aktivnost. Danas smo 12+6 i ova mrva dobro raste, dok se druge dvije sad već jedva naziru. Jedva čekam sljedeći pregled da vidim je li sve ok. Ja sam jedna od onih bez simptoma tako da razumim cure koje prizivaju simptome.
Počela sam vas nadobudno čitati od prve stranice, ali evo napokon sam odustala i odlučila se priključiti. Ovo nam je prvi bebač tako da će vaša iskustva dobro doći i veselim se tupkanju s vama.
Kao stavila sam u potpis ovo da prati tjedne, ali vidjet ćemo jesam uspila.
Bok cure. I mi smo dočekali svoju malu mrvu nakon godine ipo pokušavanja. Prva trudnoća je bila blighted ovum u 10/2019. U ovom ciklusu u kojem sam ponovno ostala trudna bila je stimulacija Klomifenom. Na prvom pregledu 5+2 bile su 2 GV u jednoj se nazirao plod. Na drugom pregledu 7+5 vidjeli da su trojčeki, ali dvije mrve u istoj GV nisu imali srčanu aktivnost. Danas smo 12+6 i ova mrva dobro raste, dok se druge dvije sad već jedva naziru. Jedva čekam sljedeći pregled da vidim je li sve ok. Ja sam jedna od onih bez simptoma tako da razumim cure koje prizivaju simptome.
Počela sam vas nadobudno čitati od prve stranice, ali evo napokon sam odustala i odlučila se priključiti. Ovo nam je prvi bebač tako da će vaša iskustva dobro doći i veselim se tupkanju s vama.
Kao stavila sam u potpis ovo da prati tjedne, ali vidjet ćemo jesam uspila.
Dobrodosla! Mi smo nablizu, tak sam se i ja skanjivala pridruziti kao ti, a lurkala naokolo, sve citala... sad mi je lakse kad sam tu :)
Sto se poroda tice, tu ima opcija rajskog plina, ima opcija bazena, masaze, svasta nesto takvo prirodno - a za epiduralnu bih se morala prebaciti na odjel (inace cu roditi na maternity ward, to je nekakva jedinica koju vode babice, nema doktora). Dosta sam po tom pitanju jednostavna, odlucila sam da cu probati prirodno koliko bude islo, babice su mi genijalne i jako im vjerujem... a ako ne bude islo, moze epiduralna, moze carski, sto god, samo da mi beba izadje van u komadu i zdrava Ja sam inicijalno zapravo htjela u neku jos vise hippie bolnicu, muz me sasjekao da sa sljedecim djetetom mogu raditi sto hocu, ali da prvo izvolim roditi u bolnici kao civilizirani ljudi i da ne mora on premirati od straha sto ce biti ako mi bude pretesko. Inace je skroz racionalan, a ova trudnoca ga je pretvorila u nekog hiperzastitnickog covjeka... neka.
Zbog endometrioze i stravicnih bolova koje sam imala se nekak nadam da sam pripremljena ali vidjet cemo
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Ja iskreno jos nisam razmisljala o tome dal bi epiduralnu il ne bi il sta bi. Isto se ne zelim voditi tolko tudim iskustvima jer 100 baba 200 sisa, svaka porod drugacije dozivljava isto ko i samu trudnocu, budem s vremenom sjela i vidjela sto bi moglo biti najbolje za mene, velim "bi moglo biti" jer mi je ovo prvo dijete i nemam pojima sta očekivati, al kao sto ste rekle, sve su rodile i ja cu htjela ja to ili ne, sad je gotovo 😅
2021. M 💗
Aha, ali generalno. Ne znam jesam li vec preporucila ovu knjigu, ako nisam preporucam najtoplije za smanjivanje strahova i anksioznosti (vec vidim da ce Kiflici leci, mozda i nekima drugima)... Emily Oster: Expecting Better.
Najbolji prirucnik sa svim podacima i razumnim pregledom postojecih studija i randomiziranih klinickih triala, ne morate se sloziti sa svim sto zena zakljuci, niti odluciti isto sto je ona odlucila za svoje trudnoce, ali nadam se da ce vama, kao meni, pomoci biti mirnije kad budete znale podatke o raznim aspektima trudnoce, dojenja, itd. :)
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Klooo dobro došla 😊
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Ja iskreno jos nisam razmisljala o tome dal bi epiduralnu il ne bi il sta bi. Isto se ne zelim voditi tolko tudim iskustvima jer 100 baba 200 sisa, svaka porod drugacije dozivljava isto ko i samu trudnocu, budem s vremenom sjela i vidjela sto bi moglo biti najbolje za mene, velim "bi moglo biti" jer mi je ovo prvo dijete i nemam pojima sta očekivati, al kao sto ste rekle, sve su rodile i ja cu htjela ja to ili ne, sad je gotovo 😅
"Sad je gotovo"
Nekidan sam sefu rekla da sam trudna, kaze on bas super, rekoh da, i ja se veselim. Kaze on "Da, dobro je da se veselis jer sad je i tak gotovo, nema nazad"
👱🏼♀️27, stadij IV endo
🧔🏻32
Hej Klooo, čestitke i dobrodošla 😊 Ja sam imala blizance i srčane reakcije na oba ploda, al se nažalost jedan prestao razvijati i povukao se 😞 Pošto su bili dvojajčani, nije imao nikakvog utjecaja na ovo malo čudo koje me svaki dan sve više i jace svojim udarcima podsjeća da je tu 🥰
.
Iskreno se epiduralne ne bojim koliko dripa. I isto mislim da kad to sve krene, da će mi najbitnije bit da izvuku zdravu bebu iz mene van.
Kako je puno lakše kad se beba osjeti kako lupka, odmah su nekako brige skroz otišle. Daje neki osjećaj sigurnosti svaki put kad se javi 😊
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Kako je puno lakše kad se beba osjeti kako lupka, odmah su nekako brige skroz otišle. Daje neki osjećaj sigurnosti svaki put kad se javi 😊
Doslovno mi izmame osmjeh u trenu ❤️ A desi se da zaboravim da ih ima, pa me vrate u stvarnost❤️
Hvala cure na iskustvima! 🤗❤ Drago mi je da ima pozitivnih prica, jer se cini da su uvijek glasnije one negativne… Malo sam sada citala o epiduralnoj pa vidim da nije bas bezazlena, a kad spojim svoj visok prag boli u kombinaciju, mozda mi se vise isplati zdurati prirodni porod! 😊 Zene u mojoj obitelji tvrde,ako im mogu vjerovati da su iskrene a ne samo da me ne zele uplasiti, da im je porod bio lagan, pa se nadam i nekom nasljednom faktoru. No, motemo i na skroz drugu stranu: orgazmicki porod! Evo link:https://miss7mama.24sata.hr/trudnoca/porodaj/orgazmicki-porodaj-i-to-je-moguce-1714
Hahaha wow i to je moguce! Zakon! Mene iskreno veseli porod, to iskustvo..bez obzira na svu neizvjesnost..mozda je to samo zato jer sam dovoljno daleko od tog trenutka
👱♀️25 👱♂️26 👰🤵 10.10.2020.
Sortiraj odgovore
Najstariji