Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • snje
    29. Siječanj 2021. 12:19

Lulu.Lu

Mirjam2

Jel se jos kome desilo da ga bole noge od ničeg? Znači kakvu noć sam imala, nisam znala kako da ih namjestim, boljelo me sve od bokova do prstiju. Vrtila sam se čitavu noć ko janje.
    .
    Btw, evo nas na pola puta 😃🎉

Mene isto znaju boljeti, kukovi nekad kad se probudim ujutro. Noćas sam se valjda probudila 30puta, okretala se sa jednog boka na drugi.

Isti problem imam, pomažu mi vježbe istezanja bokova i prepona, hodanje navečer i magnezij. Ne rješava problem, ali se od 30x okrenem 15 :-)

Kiflica
    29. Siječanj 2021. 12:28

Mozda bi vam pomoglo malo setanja i vjezbanja prije spavanja, da se noge umore i smire pa da ne budu nemirne... Ja se uvijek razgibam prije spavanja, dobro razluftam prostor i nadisem se kisika i spavam ko carica... no ja ni inace nemam problem sa spavanjem, ali koji put bi mi znale biti nemirne noge ako bi previse lezala na kaucu tik pred spavanje...
    Sto se magnezija tice, orasasti plodovi ga imaju dosta...

Kiflica
    29. Siječanj 2021. 12:34

Joj za te bolove na porodu ne znam sto misliti... epiduralna da ili ne, rajsli plin, prirodno da ili ne, stolcic, kadica, doniranje maticnih stanica...jos puno za istraziti, a ima i vremena :) 
    Ja recimo imam takvu srecu da me ili nikad nista ne boli ili imam visol prag boli, pa zapravo ne znam sto je bol. E sad, ja se mogu nadati da imam visok prag boli la da cu izdrzati prirodni porod, ali moze se desiti bas suprotno, da sam naprosto imala srece do sada da me nista ne boli i da me ta bol na porodu elstremno šokira... Ima li netko jos poput mene koga jos nikada nije bolila glava, zub, kome su menstrualni grcevi jako jako blagi, i tko kad se udari vidi modricu ali se bas ni ne sjeca udarca? I ako ste rodile, je li vam onda ta bol bila ogromni sok? Ili vam je bila izdrzljivija nego drugima? 

Bojana2017
    29. Siječanj 2021. 12:42

Kiflica

Joj za te bolove na porodu ne znam sto misliti… epiduralna da ili ne, rajsli plin, prirodno da ili ne, stolcic, kadica, doniranje maticnih stanica…jos puno za istraziti, a ima i vremena :)
    Ja recimo imam takvu srecu da me ili nikad nista ne boli ili imam visol prag boli, pa zapravo ne znam sto je bol. E sad, ja se mogu nadati da imam visok prag boli la da cu izdrzati prirodni porod, ali moze se desiti bas suprotno, da sam naprosto imala srece do sada da me nista ne boli i da me ta bol na porodu elstremno šokira… Ima li netko jos poput mene koga jos nikada nije bolila glava, zub, kome su menstrualni grcevi jako jako blagi, i tko kad se udari vidi modricu ali se bas ni ne sjeca udarca? I ako ste rodile, je li vam onda ta bol bila ogromni sok? Ili vam je bila izdrzljivija nego drugima?

Evo ja imam visok prag tolerancije boli, pod tim mislim da mi je izdržljivost boli poprilično visoka.
    Moj savjet, slušajte doktora i sestre i nemojte plakati i vrištati, ne pomaže a gubite snagu. 
    Vodite se time da ako su tolike žene izdržale i vi ćete i još rađaju 2, 3 ili i više djece. Znači nije neizdržljivo. 
    Ja sam rodila prirodno, nisam se otvarala, moji trudovi + drip pa sam opet preživjela i nije bilo toliko traumatično 🤷🏼‍♀️, evo opet planiram tako, prirodno, bez epidurala, naravno ako ne budem morala carski. 
    A i da bude carski, opet OK. 
    Tako da ne razmišljam o tome, kad uđete u rađaonu samo mislite o tome kako trebate dati sve od sebe i beba je tu, napokon! 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

• snje
    29. Siječanj 2021. 12:56

Lulu.Lu

Joojj, još ne razmišljam o porodu 😅 ali jučer sam bila kod frendice koja je rodila dvaput ( prvi put twinsi na carski, drugi prirodno) i rekla mi da neće okolišati, da boooli, i blago nama koji prvi put idemo roditi pa ne znamo koji su to bolovi! 😅😂 Nisam znala da li da se smijem ili da plačem. Ali nije me uplašila, tješim se da ako su toliko žene rodile, da ću i ja! 😁

Naravno da boli :-) ali ta bol ide u valovima :-) krene, pojačava se, dolazi do vrhunca (tu te majka priroda tjera da instinktivno dahćeš), traje par sekundi i onda popušta. Dakle, nije konstantna bol. Ja sam kod 1.poroda došla nadobudno i rekla hoću sve prirodno, bez epi i bez epizio :-) obzirom da sam im došla u rađaonu  iz trudničke ambulante sa 7cm otvorenosti, bez trudova, predložili su zbog sigurnosti prokidanje vodenjaka, ja naravski prihvatila savjet struke. Kada niti to nije urodilo plodom, rekoše moramo drip (e tog sam se jedino pribojavala), ja kažem dajte mi onda i epiduralne - e gospođo, nema epiduralne na 7 cm :-) rekla sam mužu da smo naje, on me tješio da će sve biti ok, da ja to mogu i fakat je bilo - dakle drip mi je lagano pokrenuo trudove, mm i ja se truckali na pilates lopti, slikali selfije i slali okolo :-) kad su krenuli jači trudovi, njihala sam se na lopti, vrhunac par sec, dahtala, počne popuštati bol do potpunog prestanka. Dakle, bol nije konstantna. Kad sam bila na 10 cm, poslaše me u vc piškiti da beba ima više prostora za izlaz, ja odšetala kao leptirić do vc, piskim i krene trud, dahtala, ćopila onu šipku u zidu, mislila da ću je iščupati, bole krene popuštati i ja se odšećem natrag u boks na stol i ajmo - glava na prsa i kad krene trud udah kao da roniš i tiskaj. U par tiskanja kroz 20min moja neman je bila vani i darovala matične stanice iz pupkovine. Apeliram na vas da razmislite o toj plemenitoj gesti i da si na vrijeme ovjerite dokumentaciju i donesete na porod. Neka vaše bebe dođu na svijet i odmah čine dobra djela <3

29. Siječanj 2021. 13:03

Moj prag boli je isto visok, lomila sam kosti, zube, iznenadila samu sebe koliko sam jaka. 
    S druge strane menstruacijski bolovi me doslovno ubijaju od boli i nekad mi je došlo da plačem koliko je to strašno bilo, al u tišini, ne vrištam i ne kukam. To je moja bol i znam da će proći. Tako da ne vidim kako bi mi porod mogao biti manje bolan. Al vodim se onom, kak su sve-tak ću i ja. Pripremit ću se psihički na nešto najgore moguće pa se možda iznenadim 🤭 

• snje
    29. Siječanj 2021. 13:08

Kiflica

Joj za te bolove na porodu ne znam sto misliti… epiduralna da ili ne, rajsli plin, prirodno da ili ne, stolcic, kadica, doniranje maticnih stanica…jos puno za istraziti, a ima i vremena :)
    Ja recimo imam takvu srecu da me ili nikad nista ne boli ili imam visol prag boli, pa zapravo ne znam sto je bol. E sad, ja se mogu nadati da imam visok prag boli la da cu izdrzati prirodni porod, ali moze se desiti bas suprotno, da sam naprosto imala srece do sada da me nista ne boli i da me ta bol na porodu elstremno šokira… Ima li netko jos poput mene koga jos nikada nije bolila glava, zub, kome su menstrualni grcevi jako jako blagi, i tko kad se udari vidi modricu ali se bas ni ne sjeca udarca? I ako ste rodile, je li vam onda ta bol bila ogromni sok? Ili vam je bila izdrzljivija nego drugima?

Ta sam :-) Rodila bez puštenog glasa :-) Najprije sama sa sobom raščistiš da će boljeti, ali boli u kratkim intervalima, dođe i prođe, samo dolazi u sve kraćim razmacima, diši, lakše je i misli evo sad će popustiti, jer i hoće. Ne urlaj jer ćeš se bespotrebno iscrpiti i ići na živce svima :-) Traži da šetuckaš ili pilates loptu, što god ti se čini da bi ti odgovaralo, ne moraš ležati na stolu dok iščekuješ 10 cm i adekvatne trudove. I slušaj stručnjake oko sebe kad krene izgon. Da je porod takav teški horor, žene nakon prvog poroda nebi više rađale ili bi sve od reda dogovarale carski :-)

• Snowflake84
    29. Siječanj 2021. 13:17

Rodila sam dvoje prirodno bez epiduralne, prvi porod induciran zbog tlaka,drip...bolilo ali poslozila sam si u glavi da to tako mora biti.
    Drugi porod moji trudovi, rodila za 3,5 sata od prvih trudova, porod za pozeljet..nije da nije bolilo ali ne kao prvi.
    Sad u srpnju stiže 3.beba i svakako želim prirodno ako je ikako moguce,ali ako si jos mogu kako olaksati, zasto ne?! Tako da razmisljam o tom rajskom plinu

None

Aneee
    29. Siječanj 2021. 13:24

Sto se tiče spavanja i ja spavam vrlo loše, bol u kupovima imam pa se isto vrtim s jednog boka na drugi 🙈 magnezij ne pijem sad ne znam jel to bitno u trudnoći? Koja količina i do kad se smije? Pa pitam onda gina na sljedecm pregledu i za to.
    Porod - ne bojim se iako mi je prvi puta, ne želim odmah na prvu bol tražiti epid, ali naravno kao što kažem prvi mi je put pa i ne znam šta me točno čeka koja vrsta boli. Carski također samo ako kažu da mora, jer mislim da je oporavak puno lakši poslije prirodnog nego poslije carskog (Pretostavljam po ženama koje znam da su radale i prirodno i na carski).
    Čula sam raznoraznih priča sa poroda i onih preeestrašnih do onih koji su san snova za svaku zenu, ali svejedno mislim da nemamo razloga za strah sad, jer prvo imamo mi jos do poroda (tek smo na pola puta), a i svaka žena je drugačija pa čak i svaki porod kod iste žene je drugačiji tako da nikad ne znamo što nas čeka do tog momenta. Sad treba da uživamo koliko možemo i pripremamo se za nese bebice 😊😊

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

Mallla
    29. Siječanj 2021. 13:26

Potpisujem Bojanu od a do ž i snje u ovom djelu valova boli i šutnje. Dakle nas smo dvije rađale istovremeno ni pisnile nismo dakle šutnja je zlato.
    U predrađaoni sam bila na pilates lopti i ona je spas za leđa al od kopčanja dripa i kidanja vodwnjaka sam morala ležati a tako sam rado htjela kleknuti.
    I da mislila sam da je moj prag osjećaja boli ogroman a već na mini trudovima sam mislila auuuu štaje ovo, ne može bolit viiše, pa sam brzo saznala da može.
    Mislim da o boli ne treba razmišljati...više se bildati pozitivnim mislima. Dakle tijekom trudova kad bi pomislila nešto tipa kad će ovo završit? Ja ne mogu više! Svi su lagali! Zapravo bi mi padao moral i izdržavala sam slabije a kad bi samo bila fokusirana na to da nakon vrhunca truda slijedi pauza bilo mi je lakše. Došla sam sa stavom sve su rodile pa mogu i ja, tu su stručnjaci da spašavaju ako zapne i po malo....a sad drugi put sam više u mislima ajmeee opeeet, treba to progurat, lakše mi je bilo kad nisam znala što me čeka....ipak sam pozitivna jer znam da taj dan kad krene krenulo je, nema nazad i završit će u toku tog dana, a u najgorem slučaju idućeg.
    Moj porod je trajao 3h. Pa se nadam da će i ovaj trajati otprilike tako.
    Sad planiram ostati doma dok god je izdrživo!

url=https://lilypie.com]

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.