Ne zaboravite da u komplikacije ne ulazi put ako vam je placen i marenda (gablec). Meni je placa bila blizu 5000kn sa svim tim. Al nazalost osnovica 3800, tako da 😒 Ja jos nisam javila u firmu za trudnocu, prvo moram nac nekog da me "zaposli", pa onda dajem otkaz. Pravo sam se usosila sa dvije trudnoce u malo vremena 🤣
Ahaa, vi ste u Njemackoj... hm ja sam u Hr. Vidim na web strsnici DM-a da imaju poklon paket za trudnice. Ok provjetit cu za Muller i ostalo sto ste navele. :)
Da vas pitam, vi koje imate kucne ljubimce, da li ste primjetile promjene u njihovom ponasanju od kad ste trudne. Ja imam doma macu, koja se bas nikako nije volila mazit i i zadnjih cca 3 tjedna ona meni svako malo trci u krilo, sto prije nikad nije radila. Ne mogu se oteti dojmu da je ona znala za trudnocu prije mene. 😂😂😂Ocito da nesto osjeti. Prema muzu je i dalje hladna ne smije ju ni pomazit 😂😂
Ahaa, vi ste u Njemackoj… hm ja sam u Hr. Vidim na web strsnici DM-a da imaju poklon paket za trudnice. Ok provjetit cu za Muller i ostalo sto ste navele. :)
Za Muller se prijavljujete na njihovoj stranici, kliknete na Moja beba i registracija. Nakon nekog vremena, na mail stiže potvrda i kuponcic sa kojim preuzimate poklon u muller trgovini koju ste odabrali prilikom registracije. Radim u Mulleru pa znam 😁 ali taj kuponcic dodje kasnije, mislim blizu termina poroda.
Ima i Bipa svoj klub, mislim da se zove Bipo. Ali sve se može sad preko neta, i dm.
kako mislis "zaposli"
Zato sto sam se zaposlila u jednoj firmi i ostala ubrzo trudna, otisla na komplikacije. Porodiljni sa prvim malcem mi istice 28.2. Ako idem sa porodiljnog na komplikacije primat cu minimalac, oko 800kn mislim, kao da sam nezaposlena. Zapravo bi se trebala vratit radit jer za ostvarit komplikacije kao zaposlena trebam imati barem 3 mj. isplacene place (za prosjek). A posao je takav da mi ne bi dopustili da radim trudna. Tako da sam odlucila dat otkaz, ionako nije posao u struci, i trazit nekog od prijatelja koji imaju svoju firmu da me zaposle, i placat im doprinose. S tim da bi se onda prijavila na malo vecu placu, tako da bi mi se ti novci vratili kroz porodiljni (prvih 6mj.se dobiva puna placa, a drugih 6mj.max. 5,600). Tako da mi se stvarno ne isplati pasti na 800kn.
Kiflice, navali 👍
Kaca, moja sestra imala macku i kad je zatrudnila a da nije jos ni znala, joj se macka doslovno samo oko nogu motala, toliko je postala ovisna, mazila bi se samo, sve sto ti kazes. I to se nastavilo kroz njenu cijelu trudnocu taj zastitnicki stav. Navodno da mogu namirisati trudnicke hormone. Jednom joj se popela na krevet i ugnijezdila pored trbuha, a macka nikad ni usla nije u spavacu, jer nije smjela. Fascinantno 🥰
Ahaa, vi ste u Njemackoj… hm ja sam u Hr. Vidim na web strsnici DM-a da imaju poklon paket za trudnice. Ok provjetit cu za Muller i ostalo sto ste navele. :)
Za Muller se prijavljujete na njihovoj stranici, kliknete na Moja beba i registracija. Nakon nekog vremena, na mail stiže potvrda i kuponcic sa kojim preuzimate poklon u muller trgovini koju ste odabrali prilikom registracije. Radim u Mulleru pa znam 😁 ali taj kuponcic dodje kasnije, mislim blizu termina poroda.
Ima i Bipa svoj klub, mislim da se zove Bipo. Ali sve se može sad preko neta, i dm.
Jel radis i dalje trudna u Mülleru ili si na bolovanju ili kako?
Ja sam odmah od poslodavca dobila zabranu rada zbog trudnoće tako da sam ja već neko vrijeme doma...a iskreno zbog mučnina nebih niti mogla raditi tako da mi je bolje ovak...😁
Tockica meni je bas drago da se družimo sad i na ovoj temi 😊
Ja sam dobro sutra imam pregled tako da jedva čekam nove slikice 😊😊 a mucnine ne prizivaj 😅 i ja bila top do nekog 7tt i onda je bas počelo uzas s mučninama 😅
Nez jel ti crook prenijela sta sam rekla, da sam nekako imala osjećaj da se nešto kod tebe desava 😊 dan dva prije nego sam saznala kao luda sam te tražila po forumu ali nisam te uspijela naći..hoćeš fb opet vraćati ili?
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Mirjam joj ja isto samo čekam kad će proći te mucnine mislila sam da će sad biti bolje otkako je prošlo 1.tromjesjecje ali eto mucnine su jos tu...ajde malo se snaga vratila ali mucnine su još tu moram paziti da mi nešto ne zasmrdi da ne trčim povracati hahah 😅
👱🏼♀️ 29 god
🧔🏻 31 god
👶 💙2021💙
01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji