Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    06. Prosinac 2020. 13:58

Kaca12

chocolina

Sta se tice kombiniranog tu ti ginekolog na pregledu malo detaljnije gleda organe bebe, i isto tako utvrdjuje prisutnost nosne kosti te mjeri nuhalni (vratni) nabor. Cesto nedostatak nosne kosti ili povecani nuhalni nabor moze upucivati npr.na Down sindrom. I onda se vadi krv i stizu rezultati. Dobijes rezultate u vidu statistike, znaci kolika je sansa da se rodi dijete sa nekim oblikom trisomije. Takodjer se uzima u obzir i starost majke. Znaci nista vise nego statistika. Ali moze pokazati da je npr. sansa za Down 1:200 (sto se smatra visokim rizikom) pa dalje preporuce Nifty ili amniocitezu. Znam da je meni bilo mislim 1:10 000, sto se smatralo niskim rizikom pa nisam dalje nikakve testove radila. Opet nije garancija da nesto nece poci po zlu (nedao bog), al svakako si malo mirniji.

Čitala sam da taj kombinirani probir neke plaćaju, a neke su dobile besplatno preko zdravstvenog? U cemu je stvar?

Ja sam radila kod svoje gin preko zdravstvenog i sve je bilo besplatno. Nista posebno, malo poduzi ultrazvuk dok je doktorica vidjela sve sto je potrebno i izmjerila. Sutradan izvadila krv i sad cekam rezultate iako mi nije stres neki jer je nihalni nabor bio normalan 0,7 mm i nosna kost je bila vidljiva. 

06. Prosinac 2020. 13:59

Amelia92

Kaca12

chocolina

Sta se tice kombiniranog tu ti ginekolog na pregledu malo detaljnije gleda organe bebe, i isto tako utvrdjuje prisutnost nosne kosti te mjeri nuhalni (vratni) nabor. Cesto nedostatak nosne kosti ili povecani nuhalni nabor moze upucivati npr.na Down sindrom. I onda se vadi krv i stizu rezultati. Dobijes rezultate u vidu statistike, znaci kolika je sansa da se rodi dijete sa nekim oblikom trisomije. Takodjer se uzima u obzir i starost majke. Znaci nista vise nego statistika. Ali moze pokazati da je npr. sansa za Down 1:200 (sto se smatra visokim rizikom) pa dalje preporuce Nifty ili amniocitezu. Znam da je meni bilo mislim 1:10 000, sto se smatralo niskim rizikom pa nisam dalje nikakve testove radila. Opet nije garancija da nesto nece poci po zlu (nedao bog), al svakako si malo mirniji.

Čitala sam da taj kombinirani probir neke plaćaju, a neke su dobile besplatno preko zdravstvenog? U cemu je stvar?

Ja sam radila kod svoje gin preko zdravstvenog i sve je bilo besplatno. Nista posebno, malo poduzi ultrazvuk dok je doktorica vidjela sve sto je potrebno i izmjerila. Sutradan izvadila krv i sad cekam rezultate iako mi nije stres neki jer je nihalni nabor bio normalan 0,7 mm i nosna kost je bila vidljiva.

Nuhalni*

• Malena3
    06. Prosinac 2020. 14:17

maša25

Jutro drage moje ❤️
    Evo ja bas bas prokrvarila, krenula menga 😕
    Mislim da nema smisla ni neki odlazak na hitno a ni pijenje tih tableta za odrzavanje trudnoce koje mi je dala …
    Evo tuzni jesmo , ali stavila sam si u glavu da cemo sad opet brzo bit trudni i da je definitvno bolje da se desilo sada nego kasnije u trudnoci 😕
    Mislim da me dosta sjebalo to sta ja znam za trudnocu vec dosta dugo tj 4 dana prije ocekivane menge pa sam se vec malo i vezala. Ali sve u svemu prezivit cemo mi to i idemo dalje u nove pobjede 🤞🤞🤞

Hvala svim curama na neizmjernoj podršci ❤️❤️❤️ Oprostite sto sam opet malo povukla tuzne teme ali nastavite dalje samo pozitivnim tonom ❤️ Brzo cu ja opet u grupu ili jesenske bebe ❤️❤️❤️❤️

Mašo skupa se vidimo u jesenskim bebama nadam se ❤️

Nina27
    06. Prosinac 2020. 14:20

vale123 ma nije ti kasno, kad god da radiš je dobro da saznaš sve o zdravlju svoje bebe. :) ja imam pregled 22.12. i tad ću radit, a bit ću pred kraj 10., početak 11.tjedna. 
    mara5 ja sam dobila dvije šibe 😂😂 Al naravno da nitko ne kuži zašto sam dobila dvije. 😅 i još nešto slatkiša. Ali evo sad idemo kod muževih roditelja pa ću to dobit vjerojatno samo lijepe stvari od sv. Nikole.
    Cure, nemojte se brinuti oko vađenja bete. I ja sam samo jednom vadila betu tek toliko da vidim, čak nisam ni pratila duplanja. Nije to ni uobičajeno osim ako se sumnja da nešto nije okej ili da postoje otprije neke opasnosti i indikacije.

👱🏼‍♀️ 27
    👱🏼‍♂️ 32
    ➕ 18.11. ❤️
    It’s a boy! 💙

Orhideja1
    06. Prosinac 2020. 14:51

Mašo, stvarno mi je žao, budi jaka, odtuguj koliko trebaš i onda po novi +, želim ti sreću da se brzo vratiš slatkom iščekivanju 🥰🥰

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Orhideja1
    06. Prosinac 2020. 14:58

Prijavljujem cjelonoćnu glavobolju 🤯 koja je pred jutro lagano popustila ali još je tu. Večeras se nadam mirnijoj noći.
    Ja neću radit kombinirani, već sam se privatno naručila u Ginekos i tamo ću napravit vjerojatno panoramu. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Samoja6
    06. Prosinac 2020. 15:11

Malena3

maša25

Jutro drage moje ❤️
    Evo ja bas bas prokrvarila, krenula menga 😕
    Mislim da nema smisla ni neki odlazak na hitno a ni pijenje tih tableta za odrzavanje trudnoce koje mi je dala …
    Evo tuzni jesmo , ali stavila sam si u glavu da cemo sad opet brzo bit trudni i da je definitvno bolje da se desilo sada nego kasnije u trudnoci 😕
    Mislim da me dosta sjebalo to sta ja znam za trudnocu vec dosta dugo tj 4 dana prije ocekivane menge pa sam se vec malo i vezala. Ali sve u svemu prezivit cemo mi to i idemo dalje u nove pobjede 🤞🤞🤞

Hvala svim curama na neizmjernoj podršci ❤️❤️❤️ Oprostite sto sam opet malo povukla tuzne teme ali nastavite dalje samo pozitivnim tonom ❤️ Brzo cu ja opet u grupu ili jesenske bebe ❤️❤️❤️❤️

Mašo skupa se vidimo u jesenskim bebama nadam se ❤️

I ja s vama!!!! 💖 
    Mašo iskreno mi je žao, al nećemo se dati! 

23.11.20- missed ab (😢✨) 9 tt
    Vrkuta (kad se sjetim 😅)
    Folacin
    Brisevi - 👍👌
    Papa - 👌👍
    Brisevi 2/2022 - 👌
    💙💙💙💙👣🎉
    1.6. 2022. Baby B
    4.8.2024. - Baby T

• Evana
    06. Prosinac 2020. 15:40

cocolina

Joj curee od jucer me i dalje boli trbuh i prepone i kicma nemogu normalno ni hodat niti nista,ne znam dali da odem na hitnu?malo mi bed zbog korone

ako nemas simptoma i nisi bila u bliskom kontaktu, idi na hitnu

chocolina
    06. Prosinac 2020. 16:01

cocolina

Evana

cocolina

Joj curee od jucer me i dalje boli trbuh i prepone i kicma nemogu normalno ni hodat niti nista,ne znam dali da odem na hitnu?malo mi bed zbog korone

ako nemas simptoma i nisi bila u bliskom kontaktu, idi na hitnu

Ne nista takvo temperatura mi je 37.2 al od pocetka trudnoce mi je takva a rekli su mi da je progesteron dize pa da ja to normalno.Mislim da cu ic da se uvjerim da je sve dobro jer ce me vise psiha ubit sad nego bolovi

Da sam na tvom mjestu ja bi svakako otisla. Javi nam sta si odlucila. Nema ti zasto bit neugodno jer ipak je novi zivot u pitanju 🤗

06. Prosinac 2020. 16:09

Lucky, to kad te netko pita za poklone uvijek mozes djece slikovnice na hrvatskom zazelit 😊
    Al ova corona i sve sto donosi sa sobom, nekad mi se cini da sanjam... Nek prođe vise 😞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.