Sassy, imas li mozda zatvor? Moji bolovi od pre neku noc su slicni ovim sto si opisala, kod mene je to bilo u pitanju.
A nije to u pitanju, jutros sam imala normalnu stolicu, ovo su probadanja i grcenja u jajniku i dole nize da imam osjecaj da mi sve na trenutke utrne
Mozda se bebica gnijezdi. Al ako te tako nastavi bolit uvijek mozes na hitnu. Samo lezi i odmaraj.
Cao trudnice,
Jucer sam se ovdje prijavila kao nova trudnica (4+1) i vec danas imam jake povremene grceve, evo veceras bukvalno moram lezat u jednom polozaju. Boli me vrlo cesto nakon sto mokrim sto je svako malo. Citala sam da su grcevi normalni ali mene ovo brine pogotovo sto neki znaju bit jaki da se ne mogu ispravit. Da li znate neki nacin kako da se to ublazi?
Narucena sam kod doktora 14tog u ovom mjesecu.
Kazu svi blazeno stanje a ja ne funkcioniram 🤦♀️
Naruči će što prije makar kod svog doktora pa idi na pregled urina, da slučajno nemaš neku upalu mjehura ili slično. Moguće je i to, ja sam imala jednom, sav donji dio trbuha me bolio, nisam znala da li su jajnici ili mjehur.
Krivo napisala, iduci pregled 31.12 🤣🤣🤣
Prvi je bio carski jer je beba bila velika za moju zdjelicu. Ja sam inace 160cm. I mali mi je razmak izmedju dvije trudnoce. Zatrudnila sam niti punih 7mj.nakon prvog poroda. Cesto druga beba bude veca od prve 😅 A kad bi pokusala prirodno postoji mogucnost pucanja unutarnjih savova. Tako da predpostavljam da cu na carski sigurno vec pocetkom 6.mjeseca.
Heheheh, bilo mi je malo čudno da je toliko razmak izmedju pregleda. Baš mi je drago da je sve dobro! Nadam se da ću i ja sljedeći četvrtak imati lijepe vijesti. 🤗🙏 I meni će isto raditi pretrage kao i tebe danas.
Ma bice sve ok 😉 Jos mi je danas uzelo briseve, pa sam to nosila na higijenski. Gledam one jadne ljude na kisi sto stoje i cekaju testiranje 😒
Nemojte se brinit ako nemate simptoma. Evo ja u prvoj imala duplo vise, mucnine mi skoro prestale, sise nikad bolile. Prodje mi kroz glavu sta ako srce ne kuca vise al jednostavno recem sama sebi "Ne zamarj se time i ne citaj svasta po guglu". Samo pozitiva i to ce bolje bit i za nas i za nase bebice.
Baš tako, što mora biti, biti će! A moramo vjerovati da će biti sve dobro! 🙏🥰
Lora, nataste i prije jela smije biti do 5.1, a nakon jela do 6.2. Tako su meni rekli, ja sve zapisala. :)
Mara Kokosica, strasno mi je zao. Drzi se, preboli koronu i sljedeci mjesec ugledaj svoj plusic! :*
Meni zapisala 7.5 dijabetologinja, u dnevniku koji vodim...u svakom slucaju unutar granica je :-)
👩 26
🧑31
➡️🤰 9/2020
➕ 17.11.2020.
Hvala vam cure, gledat cu da mirujem veceras i sutra, potencijalno uzet day off, pa ako se ovo nastavi ici cu na hitnu ili trazit ginekologa. Inace mi je prva trudnoca i bas sam neznalica i ovakve stvari me uplase jer odmah mislim na vanmatericnu ili nesto :(
👩🦰 - 31
👨- 40
Baby girl <3
Zene kolko dugo vama traju pregledi? Evo ja placam privatno i danas doslovno je sam ultrazvuk trajao niti 5min. Bas nekako kad placas ocekujes malo vise.. 😐
Chocolina, iz svog iskustva mogu reci da sam veoma zadovoljna s privatnim, UZV 20 min trajao, pitam sto god zelim, ginic svaki pokret objasnjava, dakle prezadovoljna :)
➕4.11.2020.
It's a boy 💙
Termin poroda 09.07.
Rođenje 20.07.2021.
[url=https://lilypie.com [/url
Ja sam sa svojim drzavnim gin prezadovoljna, covjek je pedantan, sve objasni samo da mi ne nacrta, kad je najveca guzva ima vremena za moja pitanja, dobijem slikice i apsolutno nikad nije negativan i ne nabija mi paniku vec iskusnjara zna sa trudim zenama koje soraju hormoni 😂
2021. M 💗
Zene kolko dugo vama traju pregledi? Evo ja placam privatno i danas doslovno je sam ultrazvuk trajao niti 5min. Bas nekako kad placas ocekujes malo vise.. 😐
Šta ti nije danas trajao duze pregled? Meni je zadnji put gin rekla da kad radi te testove da će trajati oko 40min. Ja idem kod državnog, ali također je i privatna, pa sam bas zadovoljna sa njom.
Rekla mi je jedna poznanica da je ona plaćala slike ultrazvuka 50kn. Prvi put je dobila besplatno, a kasnije po 50kn. Mislim da je to totalna glupost, vjv nije niti dobila račun ni ništa.
Loea, bas cudno da su meni dali nizu granicu nego tebi. Si dobila i inzulin ili i ti samo reguliras prehranom, kao i ja?
Sassy nista te ne kosta nazvati ginekologa sutra, opisati kako se osjecas i dobiti savjet od njega je li hitno ili nije.
Moja soc.ginekologica je divna, sve mi odgovori sto me zanima, dobra osoba, strucna, za svaki slucaj provjeri koliko god treba. A sto se tice duzine UTZ, pa ni ne mora to trajati predugo, ni precesto, nije zdravo za bebu. Tako da, samo polako cure, mislite pozitivno i neka vas to umiruje. :)
Sortiraj odgovore
Najstariji