Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Susika
    22. Srpanj 2021. 09:50

Bojana2017

tweetyca

Bojana, evo linkichttps://www.roditelji.hr/trudnoca/porod/apgar-test-vazna-ocjena-stanja-novorodenceta/

Hvala Tweetyca 😀😀😀 kao da sam već čitala ovo, ali mozak mi ispario izgleda 😀🤣🤦🏼‍♀️
    Nekako sam mislila da "sitnije" bebe kao moja i ne mogu dobiti 10/10, ne znam zašto 🤣🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Moja Karla je isto dobila 9/10.. znam da sam negdje prije pročitala da često to tak bude i da je sve ok s bebom nego jednostavno il nije imala boju najidealniju kad je izasla, plač il tak neka ajmo reći sitnica🙂 pa nisam uopće ni obraćala pažnju na to

Celuloza
    22. Srpanj 2021. 09:59

Pozdrav cure čitam vas redovito ali nisam bila pretjerano aktivna. Da podijelim svoje iskustvo poroda s vama. U utorak sam bila naručena na redovni pregled kod svoje dr. na Sv. Duhu, svaka 2 tjedna sam išla na ultrazvuk i ctg jer su oko 30. tjedna posumnjali na zastoj u rastu. Bebač je dobivao lagano na kilaži tako da u biti zastoja nije bilo nego je zaključak bio da je samo manja beba, ali smo morali češće na kontrole. I tako na radovnom ctg-u s ravno 35 tjedana meni pukne vodenjak oko 11 i 30.🙈
    Nisam bila otvorena al su me ostavili u rađaoni pod nadzorom na ctg-u ali on nije pokazivao nikakve trudove. Neko vrijeme su mi se javljali kao menstrualni grčevi, pa sve jače i na kraju baš i pravi trudovi. Oko 14h dolazi sestra, vidi mene kak već pošteno grčim, pogleda dolje kad ono skroz otvorena. Dr mi veli da prodišem kroz 2, 3 truda dok pedijatrica ne dođe i da je bebač vani. 2 puta stisnula i malac je ispao ko od šale. XD Nisam dobila nikaj protiv bolova jer je sve išlo prebrzo, a predobro je to kaj nisam popucala niti su me morali rezati. 2130g i 41 cm dugačak, crne čupe na tatu. Savršeni dečko koji nas je odlučio malo ranije iznenaditi :) 20.7. je očito popularan datum haha. 

Bojana2017
    22. Srpanj 2021. 10:00

Susika

Bojana2017

tweetyca

Bojana, evo linkichttps://www.roditelji.hr/trudnoca/porod/apgar-test-vazna-ocjena-stanja-novorodenceta/

Hvala Tweetyca 😀😀😀 kao da sam već čitala ovo, ali mozak mi ispario izgleda 😀🤣🤦🏼‍♀️
    Nekako sam mislila da "sitnije" bebe kao moja i ne mogu dobiti 10/10, ne znam zašto 🤣🤦🏼‍♀️🤷🏼‍♀️

Moja Karla je isto dobila 9/10.. znam da sam negdje prije pročitala da često to tak bude i da je sve ok s bebom nego jednostavno il nije imala boju najidealniju kad je izasla, plač il tak neka ajmo reći sitnica🙂 pa nisam uopće ni obraćala pažnju na to

Ma nije mi bilo to uopšte bitno niti je sad, samo kad sam vidjela kod Iris 10/10 onda me zainteresovalo. Istina da se Iskra nagutala plodove vode koja je bila puna mekonijuma, pa je bila na terapiji antibioticima odmah.
    Ima ko na programu za rađanje danas? 🙈 

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

Bojana2017
    22. Srpanj 2021. 10:02

Celuloza

Pozdrav cure čitam vas redovito ali nisam bila pretjerano aktivna. Da podijelim svoje iskustvo poroda s vama. U utorak sam bila naručena na redovni pregled kod svoje dr. na Sv. Duhu, svaka 2 tjedna sam išla na ultrazvuk i ctg jer su oko 30. tjedna posumnjali na zastoj u rastu. Bebač je dobivao lagano na kilaži tako da u biti zastoja nije bilo nego je zaključak bio da je samo manja beba, ali smo morali češće na kontrole. I tako na radovnom ctg-u s ravno 35 tjedana meni pukne vodenjak oko 11 i 30.🙈
    Nisam bila otvorena al su me ostavili u rađaoni pod nadzorom na ctg-u ali on nije pokazivao nikakve trudove. Neko vrijeme su mi se javljali kao menstrualni grčevi, pa sve jače i na kraju baš i pravi trudovi. Oko 14h dolazi sestra, vidi mene kak već pošteno grčim, pogleda dolje kad ono skroz otvorena. Dr mi veli da prodišem kroz 2, 3 truda dok pedijatrica ne dođe i da je bebač vani. 2 puta stisnula i malac je ispao ko od šale. XD Nisam dobila nikaj protiv bolova jer je sve išlo prebrzo, a predobro je to kaj nisam popucala niti su me morali rezati. 2130g i 41 cm dugačak, crne čupe na tatu. Savršeni dečko koji nas je odlučio malo ranije iznenaditi :) 20.7. je očito popularan datum haha.

Celuloza čestitke i super si to odradila. Oporavak će biti brzinom svjetlosti, a bebac će brzo napredovati vani 😀😀😀

Iskra 19.12.2017.
    Iris 05.07.2021.

sassy
    22. Srpanj 2021. 10:30

Evo i mene s pregleda. Iz nekog razloga jutros se nisam osjecala dobro ne mogu doci do daha i stalno imam osjecaj da cu se i onesvijestit, nekako sam dosla do bolnice i prikopcali su me prvi put na ctg i odmah mi je tu pozlilo pa su me okrenule na bok i dale mi vode, bila sam nekih 10tak min samo. Onda sam se umila hladnom vodom odem kod dr, provjeri da je sve ok i preskocila je vaginalni pregled jer smo prosle sedmice radile (ni ja nisam insistirala). Uglavnom nisam ni pitala koliko beba ima kg, cula sam samo da je u redu i izletila :) ni ctg nije komentarisala dr, uglavnom sad sam kuci lezim i dolazim sebi i dalje mi se sve manta ne znam koji mi je djavo - pritisak je ok. Pitam se jel to neki napad panike il sta

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• puterica
    22. Srpanj 2021. 10:45

Sassy meni se to znalo dogadjati cak sam i pisala tu, mislim da je jos nekom od cura tako bilo. Citala sam da beba zna pritisnuti pluca i onda ti dodje lose i bas mi se po opisu cini slicno kao napadaj panike. Meni je u tih nekoliko situacija pomogo hladan tus ne ono full leden ali koliko mozes podnjeti i lezanje ali na full povisenom jer bi mi bilo jos gore kad bi legla na ravno. Nadam se da ces biti ok. 

Aneee
    22. Srpanj 2021. 11:02

Celuloza

Čestitam na maloj bebici...🥰 koliko morate ostati u bolnici zbog ranijeg poroda?

👱🏼‍♀️ 29 god
    🧔🏻 31 god
    👶 💙2021💙
    01.2022. krenuli na bebu br.2 🙏🏼🤗

sassy
    22. Srpanj 2021. 11:39

puterica

Sassy meni se to znalo dogadjati cak sam i pisala tu, mislim da je jos nekom od cura tako bilo. Citala sam da beba zna pritisnuti pluca i onda ti dodje lose i bas mi se po opisu cini slicno kao napadaj panike. Meni je u tih nekoliko situacija pomogo hladan tus ne ono full leden ali koliko mozes podnjeti i lezanje ali na full povisenom jer bi mi bilo jos gore kad bi legla na ravno. Nadam se da ces biti ok.

Bolje sam sad hvala, i do sad sam imala te epizode moguce da sam i ja pisala ali ovaj put je bas duze trajalo pa sam se malo bila uplasila i eto zaboravila pitat x stvari doktoricu. Ali najbitnije je da je bebica ok

👩‍🦰 - 31
    👨- 40
    Baby girl <3

• Toncica24
    22. Srpanj 2021. 12:03

Evo i nas sa zadnjeg pregleda kod ginekologa.
    Zatvorena tuto kompleto.ostalo sve ok.
    U nedilju prvi put u bolnicu sta se tice moje trudnoce,dosada je sve bilo u ginekologa. i tad je pregled plodne vode i tako svako 2 dana dok ne rodin.
    Pa cemo vidit kad ce mala tit izac 🙂

1.8. Curetak stigao 💗

Matejaa95
    22. Srpanj 2021. 12:09

Ovim nasim ljetnim bebama se bas i neda van iz trbuha🤭🥰

15.12.23. zadnja menz
    9.1 .24. plusiccc
    Druga trudnoca😀
    Prvi pregled 30.1

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.