Ljetne bebe 2021.💛

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Kiflica
    13. Srpanj 2021. 20:50

Hvala, drage moje na podrsci, javljam stanje! 🤗❤ Enigmas, otvorena sam 2.5 cm za sada, na svakom pregledu je pomalo vise...kod nas to ide sve postepeno. Tako da, Tweetyce, ti menstrualni grcevi mogu biti pocetak neceg, ali i ne moraju, meni se tijelo tako priprema zadnja 3 - 4 tjedna s laganim povremenim grcevima... Sad imamo oko 3100 g, glavica normalno velika, nogice isto, samo je strukic malo uzi, vitkija bebica, na mamu, hehe.😊
    Glavicu je zaturila bas nisko nisko, fino se sklupcala ko da je spremna za izaci. Ja i dalje svaki dan secem po gradu, danas pao 3. par cipela... Morat cu prestati sa setnjama po ducanima (a to mi je najlakse jer zivim u gradu i klimatizirano je i obozavam shopping, i popusti su, pa je za moje psihicko zdravlje i fizicku aktivnost super-nije da se pravdam🤣), jer nas dvije tako dobro surađujemo da vec sumnjam da mi pusta jos koji dan da uzivam u shoppingu, prije nego se posvetim samo njoj. 😂❤🤗 
    E, od kremica sam na kraju kupila Dr.Pashu zbog sastava-vidjet cemo hoce li valjati kad se mala guza pojavi. 
    Lullaby, drzi se! Nisam sigurna jesam li dobro skuzila, ctg uređaj im ne radi dobro pa moras vise puta ili su otkucaji bebe niski pa su se zabrinuli? U svakom slucaju, drzim ti fige da je sve u redu i da se ne uzrujavas unaprijed jer zna biti dosta pogresaka u dijagnozama (vidis i po meni), a oni iz opreza onda dignu frkicu. Bit ce sve ok.🤗❤

CrazyDiamond
    13. Srpanj 2021. 20:58

😅 okej da, kad krenu oni jači onda je to to, ali oni početni mi se sad čine onak...čudnovatim... (ne mogu naći pravu riječ, hehe ) i mislim da ih neću odmah skontat jer su mi razno-razne senzacije normala u ovoj trudnoći. Inače, točno se sjećam kad sam osjetila prvi trud pred prošli porod, bila sam u Plodinama 😁 i nekak sam intuitivno skontala da je to to. Nije ništ jako bolilo, normalno smo nastavili šopingirati, a da mislim da je s trudovima krenulo sam mirno rekla mužu tek u autu kad smo sve obavili 😅 Ok, sluzni čep je ispao dan ili dva prije pa sam očekivala skoru akciju :) ...Što se tiče boli, bilo je nekak sveobuhvatno (mislim da je obuhvatilo cijeli trbuh, zdjelicu i dio leđa), ali nije bilo ništa intenzivno... (I nisam ranije imala nikakve pripremne kontrakcije, "senzacije" i stezanja kao što imam u ovoj trudnoći. Jedino je bila dosta veća težina u trbuhu i preponama nekih 2 tjedna pred porod). U bolnicu sam išla usred te noći jer su trudovi postajali češći, a u box su me stavili ujutro kad sam se dovoljno otvorila... 

CrazyDiamond
    13. Srpanj 2021. 21:06

Tweetyca - ok, pomalo pa budeš vidjela 😁 izgleda da nema pravila kad će kome krenut 👀

ana0310
    13. Srpanj 2021. 21:22

Kiflica

Hvala, drage moje na podrsci, javljam stanje! 🤗❤ Enigmas, otvorena sam 2.5 cm za sada, na svakom pregledu je pomalo vise…kod nas to ide sve postepeno. Tako da, Tweetyce, ti menstrualni grcevi mogu biti pocetak neceg, ali i ne moraju, meni se tijelo tako priprema zadnja 3 - 4 tjedna s laganim povremenim grcevima… Sad imamo oko 3100 g, glavica normalno velika, nogice isto, samo je strukic malo uzi, vitkija bebica, na mamu, hehe.😊
    Glavicu je zaturila bas nisko nisko, fino se sklupcala ko da je spremna za izaci. Ja i dalje svaki dan secem po gradu, danas pao 3. par cipela… Morat cu prestati sa setnjama po ducanima (a to mi je najlakse jer zivim u gradu i klimatizirano je i obozavam shopping, i popusti su, pa je za moje psihicko zdravlje i fizicku aktivnost super-nije da se pravdam🤣), jer nas dvije tako dobro surađujemo da vec sumnjam da mi pusta jos koji dan da uzivam u shoppingu, prije nego se posvetim samo njoj. 😂❤🤗
    E, od kremica sam na kraju kupila Dr.Pashu zbog sastava-vidjet cemo hoce li valjati kad se mala guza pojavi.
    Lullaby, drzi se! Nisam sigurna jesam li dobro skuzila, ctg uređaj im ne radi dobro pa moras vise puta ili su otkucaji bebe niski pa su se zabrinuli? U svakom slucaju, drzim ti fige da je sve u redu i da se ne uzrujavas unaprijed jer zna biti dosta pogresaka u dijagnozama (vidis i po meni), a oni iz opreza onda dignu frkicu. Bit ce sve ok.🤗❤

Super je sto napreduje otvaranje, ja sam ev sad skoro 3 tjedna otvorena 3 cm. 😅

2021. M 💗

• puterica
    13. Srpanj 2021. 21:26

Crazydaimond da sa tim pocetnima ne mozes znati jesu kontrakcije ili je krenulo. Kazem ti da sam za vikend mislila da je to to samo cekala da krene jace. A isto vec dugo imam kontrakcije.
    Nekad mi te kontrakcije stvore pritisak na guzu i osjecaj koda moram na wc. Jel jos nekom tako?

Mallla
    13. Srpanj 2021. 22:13

E puterica tako sam i ja mislila da ima vremena, vođena iskustvom prvog poroda i tih trudova....al ovaj put sam se razuvjerila...ja sam doslovno jedva stigla u rodilište! Babica je rekla čuj imala si sreće, da ti je pukao vodenjak rodila bi u autu 🙃
    A pravi trudovi se zaista ne mogu fulati...ako se i ne prepozna prvi vrlo brzo se posloze kockice!

url=https://lilypie.com]

Lullaby
    13. Srpanj 2021. 22:28

Kiflice meni se dogodio prekid prije dva dana i danas opet pa su me zato ostavili. Uređaj je ok. Promijenila sam već i par uređaja tu kako su me selili. Ja se stalno nadala da je možda i do njega. Danas su otkucaji pali u jednom trenu pa smo zato radili toliko puta ctg, a maloprije su otkucaji bili onako niži i linija je bila ravnija, uža, pa će mi vjerojatno raditi i 6. ctg. Nitko ništa ne govori, samo je sestra komentirala da se redovno dok ležiš rade 3. Ujutro dolazi moja doktorica pa pokušavam biti smirena do tada i ne paničariti da ne radim i bebi stres.

Lullaby
    13. Srpanj 2021. 22:32

Haha šopingiraj što te briga ako te opušta 🤭 Meni se sad samo kroz glavu vrti što nisam obavila, ali tako valjda uvijek bude, kad god završiš u bolnici. 

• puterica
    13. Srpanj 2021. 22:54

Lullaby jesu ti nesto rekli zasto dolazi do tih prekida?
    Svakako je dobro sto ne panicaris, to ti ne moze pomoci a moze bebi naskoditi. Stvari koje nisi obavila ce vec netko obaviti ne sekiraj se. Bebi je jedino vazno da papa i da ima suhu pelenu a do hrane i pelena uvijek se moze doci. ovo sve ostalo manje bitno. Ali razumijem te da si sigurno planirala svasta jos obaviti i da si htjela to sama odraditi.
    Sigurno ce sve biti u redu s bebicom samo malo cima mamu i tatu 🥰

MariLove12
    14. Srpanj 2021. 04:22

Lullaby nedaj se, samo pozitivno 😊
    Malo prije ponoći sam stigla u petrovu jer su trudovi bili na 4-5min, ali sam i dalje zatvorena pa su me pustili da odmaram tu do jutra, do prve vizite, da vide hocu li se otvoriti sama da ne idu bas na silu odmah.. U međuvremenu se trudovi prorijedili na 7-8min ali se pojacao intenzitet, leđa me rasturaju ko da sam stara baka, skroz sam drugačije zamisljala trudove i tu vrstu boli.. 🙈 Cura koja je dosla u isto vrijeme ko ja je vec rodila i slusala sam porod i plakanje bebe i plakala sam skupa s njima 😂 živjeli hormoni!❤️

It's a boy! 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.