Ljetne bebe 2020 3. dio 🌹🐞

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Žuža
    09. Srpanj 2020. 09:43

Vrapcic mislim da sam po noci dok sam dojila procitala da ti je muz nadao neki polozaj za nosenje tokom grcica i da ces staviti sliku. Jesam sanjala ili si to stvarno napisala? 😳 Mozda to u ocaju vec sanjam 😂

• RitaM
    09. Srpanj 2020. 09:44

Cure, cestitke na punim tjednima!
    Trancie, Flo, izgledate stvarno odlicno! 😍
    Mene muci urin! Pijem 3-4L vode dnevno, a opet imam osjecaj da je nesto u urinu, cak i nakon sterilne UK. Jel moguce da beba pritisce mjehur toliko da doslovno nakon case vode moram na wc? Vise ne znam sta je u pitanju... ima tko iskustva, bas me to brine? Opet cu provjerit urin...

• RitaM
    09. Srpanj 2020. 09:47

Danijela, oprosti, baš upadam 😂. Odakle ti kutijica za vlažne maramice? Tražim plastičnu kutiju baš za maramice da se ne suše, al nisam uspjela pronaći. 

09. Srpanj 2020. 09:48

Da li mi znade netko reci kojeg datuma obicno sjeda rodiljni? I da li je to onaj iznos moje prosjecne place koji mi je poslodavac popunio u tablicama za HZZO kada sam predavala prve papire za otvaranje komplikacija. Hvala Komplikacije sam do sada dobivala u onom maksimalnom iznosu jer mi je placa inace daleko veca od toga, a sada sam malo zbunjena sta da ocekujem i kada. Od 1.7. mi je rodiljni otvoren

DanijelaBB
    09. Srpanj 2020. 09:53

Pozdrav svim mama, bebicama i trudnicama
    Ja isto nastojin redovito čitat da popratin šta se događa, ali uz bebicu ne stignem bit aktivna.
    Trancie i Flo obe ste slatke trudnice.
    Dojenje drage moje stvarno se nemojte nervirat oko toga, ja san baš hladne glave ušla u to...sa stavon kako bude bit će. Mlika ima i uglavnom dojin, ali u noćnim hranjenjima nekad baš buden umorna i dan joj bočicu ad jer ne buden u stanju bdjeti nad njom tih 45min dok doji.
    Carski ... cure jel vas još zna zabolit, štrecnut u trbuhu? Ne mislin na rez već baš unutra u stomaku...
    Mene da, al nadan se da je to sve normalno. 
    Još me desni bok boli ima par dana ka da san neki mišić istegnula ili tako nešto, ne mogu se uopće naslonit na tu stranu.
    Nisan odavno vidila listu...jel je može netko izbacit da vidimo čije bebe skoro dolaze. Lipo je vidit onoliko kvačica 😊 Trancie jesi je ti ažurirala bila?
    Cure koje punite tjedne čestitan od srca i želin puno sriće svakoj koju danas čeka pregled.

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

DanijelaBB
    09. Srpanj 2020. 09:55

RitaM

Danijela, oprosti, baš upadam 😂. Odakle ti kutijica za vlažne maramice? Tražim plastičnu kutiju baš za maramice da se ne suše, al nisam uspjela pronaći.

Rita ovo san jednom kupila u dm-a vlažne za čišćenje površina pa je bilo u kompletu. Ćirni ako se nađeš tamo, bude često ta kombinacija

https://lpmf.lilypie.com/yvDOp2.png"

• RitaM
    09. Srpanj 2020. 09:57

DanijelaBB

RitaM

Rita ovo san jednom kupila u dm-a vlažne za čišćenje površina pa je bilo u kompletu. Ćirni ako se nađeš tamo, bude često ta kombinacija

Hvala ti, pogledat cu! 🤗

• RitaM
    09. Srpanj 2020. 09:59

Rio13

Flootprilike se i ja osjecam ko da sam 73 hahaha
    Ritaja sam dva put radila UK zbog pritiska i sterilna je bila. Malac je odavno vec na mjehuru i to je od njega, al za svaki slucaj smo radili UK. Ja ti nekad ne mogu isprazniti mjehur do kraja sjedeci nego se moram cucnut iznad skoljke😂
    Black ja koliko znam, porodiljni sjeda otprl kad i komolikacije. Tebi ce tek u 8om prvi put sjesti porodiljni. Ja bi ovaj mj prvi put trebala dobiti pa javim kako je to izgleda😁a sto se tice iznosa, racunat ce se po onom prosjeku sto si predala. Ja koliko sam shvatila, ne dobijemo bas punu placu ko kod poslodavca jer HZZO racuna samo radne dane😂npr, satnica ti je 25knx8h i koliko radnih dana mj ima, toliko kupilica dobijes.

E tako je i meni 🤔. Ajde onda moguce da je do toga. Svakako cu prekontrolirat jer mi je ovo previse piskenja 😂. Ali lakse mi je znati da moze biti i od pritiska. Hvala ti 💕

zmya
    09. Srpanj 2020. 10:05

Jutro cure! 
    Kolacic soba je wow, prekrasna! Tip top! 🥰
    A moje trudnice i njihove pupe su jos ljepse! Cure odlicno izgledate 🙂♥️ 
    Mi smo bili na prvom pregledu kod pedijatrice. U mjesec i 4 dana - narasli smo 6.5 cm i dobili 1200 g od porodajne tj 1390g od otpusne tezine 💪🏻 Kazem ja izduzio se mali, bome je.
    E sad, vjerojatno pitanje za roditelje al ima nas mama pa da podijelim informacije i pitam vase iskustvo i saznanja i odredenoj temi:
    -kupanje u moru, rekla je ne, premala je beba. Eventualno neki bazencic al medu ljude nikako i da bebi tako maloj more nije gust ko odraslima. 
    -cijepljenje, da odradimo na moru da ne cekamo 9.mjesec da se vratimo u Zg i da dotad izbjegavamo josenje po rukama i ljude i opcenito jer on nema nikakav imunitet. Generalno da pazimo dok to ne odradimo.
    -zbog Apgara 8/9(Petar nije odmah prodisao nakon carskog, morali su mu malo pomoci sa maskicom) pedica savjetuje napraviti uzv mozga kroz mjesec dana. 
    -hrana za mamu, sve osim citrusa, kiselisa, polagano uvoditi i pratiti reakcije. 
    -osip/ciscenje, s lica nam se povuklo, ima malo na i isood brade al bas malo, da je to normalno, rekla je ako se krene sirit dole po prsima da se javimo. 
    E sad ja vas pitam, kakvi ste vi s kupanjem beba u moru ovo ljeto, cijeoljenjima, kontaktima?
    Ja iskreno malo muku mucim s muzem, on se onako bas ne prilagodava da je to ful mala beba i da je jako osjetljiva. Svekar nesto smrce i kasljuca, al mom muzu to nije prehlada ja ga nisam cuo da smrce, i kao pa malom nije nista. I ja se fuuul zivciram jer ono, nekome je malo smrckanja a bebi bez imuniteta to je temperatura... samo se svadamo on ima svoje stavove, ja sam overprotective, bas mi ide na zivce. 🤬

09. Srpanj 2020. 10:05

Rio13

Flootprilike se i ja osjecam ko da sam 73 hahaha
    Ritaja sam dva put radila UK zbog pritiska i sterilna je bila. Malac je odavno vec na mjehuru i to je od njega, al za svaki slucaj smo radili UK. Ja ti nekad ne mogu isprazniti mjehur do kraja sjedeci nego se moram cucnut iznad skoljke😂
    Black ja koliko znam, porodiljni sjeda otprl kad i komolikacije. Tebi ce tek u 8om prvi put sjesti porodiljni. Ja bi ovaj mj prvi put trebala dobiti pa javim kako je to izgleda😁a sto se tice iznosa, racunat ce se po onom prosjeku sto si predala. Ja koliko sam shvatila, ne dobijemo bas punu placu ko kod poslodavca jer HZZO racuna samo radne dane😂npr, satnica ti je 25knx8h i koliko radnih dana mj ima, toliko kupilica dobijes.

oki, ma samo nek mi dignu jos malo gore, kvragu kad kredit imam Do sada smo se dobro snalazili, nadam se da cemo moci i nadalje. Nakon brda rabljene oblekice rado bih jos po koji put se istrosila u H&M-u za dijete, a vidim i muzu bi dobro dosle neke nove majce na jesen, moramo se malo pocet vise uredjivat haha

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.