LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Fluffy
    13. Siječanj 2020. 08:31

Cinnamon, koji si ti ono tjedan? Gledaj ja sam ti imala krvarenja do prije 10-ak dana. Meni bi to dolazilo na faze, svako toliko. Prva dva puta sam odma trcala doktorici na ultrazvuk, onda mi je rekla da nema potrebe dok su u pitanju tako male flekice krvi panicarit. Da je opasno samo ako se javi obilno krvarenje. Tako da dvo zadnja 2 puta kad sam vidila takvo nesto na papiru, nisam se ni javila dr. Trajalo bi samo kratko, doslovno jedno brisanje papira nakon tog nista. Naravno da je savjetovanje u tim situacijama mirovanje, i dobila si potrebnu terapiju koju tad daju. Mene nekako tjesi sta je ona rekla da dok je na uzv sve ok nema razloga za brigu. Ali u potpunosti te razumijem...ja bi volila da mogu imat taj ultrazvucni aparat kod sebe doma, pa da netko baci oki svaki put kad se ja prepadnem da nesto nije ok. Meni je pregled u cetvrtak. Ne mogu docekat 

• Veronika123
    13. Siječanj 2020. 08:32

Samo budem mu donesla u srijedu papire poslije doktora i neka se sam snalazi..ja sam tuj cijeli dan skoro i poslije nemrem se vise niti doma dopeljati kamoli da idem nekamo..budem se javila hvala vam, moj termin je na moj rodendan 5.7 hehe🥰🥰

13. Siječanj 2020. 08:37

Cinnamon

Jutro cure,
    nakon što sam se u petak pohvalila urednim i super prvim pregledom, jučer su me kroz dan pratili lagani grčevi i lagana bol u leđima da bi popodne ugledala krv na papiru. jedino što m eiole utješilo u tom momentu je bilo što je krv smeđa, a po onome što sam znala do sada je da to nije trenutno krvarenje. otišli smo na hitnu. od kuda su nas odmah poslali u drui grad, na bolnički hitni prijem ginekološki. tamo su me odmah pregledale, imam to krvarenje, može bit hematom ili neka žilica, plod je i dalje uredan, otkucaji su se vidjeli. doktorica mi je propisala duphaston, 4 kom odmah, 3 x dnevno po 2 dok traje krvarenje i 3 x dnevno po jednu do 12 tjedna. moram mirovati, rekla je ne moram zaleći ali da se pazim, odmaram, ne nosim i dižem nista, ne naprežem pri velikoj nuždi.. tješi me što sam stekla dojam da je to nešto što se dešava i nekkao po njima da nije alarmannto a s druge strane, i sam adoktorica kaže, sad imaš te tablete i miruj a svakkoje sve do 2. tjedna relativno.. trudim se bit jaka u glavi a samo bi cmoljila. ne znam uopće trebam li dolaziti na posao, danas jesam. uredski posao imam, ali vozim u jendom smjeru 40min a jučer kad su nas slali s hitne su rkeli d avpzimo polako i iizbjegavamo rupe pa ne znam bih li radi toga trebala ostati kući..
    danas zovem ginekologicu kod koje sam se mislila prebaiti u gradu u kojem sada živim pa se nadam da će me primiti kao pacijenta i reći koju pametnu.
    držite mi fige cure <3

Držim fige da te primi. 
    Ako su otkucaji tu, onda je sve u redu. Odradi to danas pa vidi kaj će ti reći ginekologica. Sretno! 

13. Siječanj 2020. 08:50

Fluffy

Jutro cure 😀 kako ste danas…ja sam jutros imala vremena izlezavati se po krevetu, i po prvi put sam napipala malu tvrdu baloticu u zdjelici 🤭🥰 vjerojatno sad krece faza bujanja trbuha 😀

A prekrasno!  
    Meni je prekjučer i jučer bilo blago krvarenje pa sam zvala hitnu gdje su mi rekli da mirujem i odem dns doktorici da mi da duphaston. Dns mi zasad nema novog krvarenja pa se osjećam malo glupo, al drago mi je da se osjećam glupo a ne zabrinuto. 
    Čekam pol 2 da ju nazovem i pitam kad mogu doći. 
    Nisam danas otišla na posao pa zujim po netu i gledam co-sleeping opcije. Ste razmišljale o kinderbetima i načinima spavanja s bebom? 

kaktusica
    13. Siječanj 2020. 08:56

Veronika cure su ti sve rekle, kad si na komplikacijama tad si na terez HZZO, tvoj poslodavac nema veze s tim. A po meni vaznije je da odmah odes kod ginekologa jer krvarenje u 16.tjednu nije bezazleno i ne moze biti od stresa.

Vrapcic j ja gledam malo kolica, najvaznije mi je da su lagana i visoka jer sam i ja visoka. I da se lako sklapaju i ne zauzimaju puno mjesta. U prvoj trudnoci sam kupila uzasna kolica 3u1, nespretna, glomazna ali bila su mi lijepa 🙄 Onda sam skuzila da je autosjedalica uzasna a kisonran kolica nespretna. Kupila sam sve ponovno, i AS i kisobran kolica. Sad gledam i svidjaju mi se Peg Perego i Bugaboo, moram to vidjeti uzivo malo.

kaktusica
    13. Siječanj 2020. 09:00

Gledala sam najobicnije krevetice, sin je spavao do godine dana samo u njemu i to je bio spojen s nasim krevetom i to amo jos maknuli jednu ogradu tako da se poslije samo prebacio i spavao s nama skoro do 1.razreda 🙈 Ali ne zalim ni dana, super je spavao a i nama je bilo lakse. Muz je cesto dezuran pi 24h pa bi i nama bilo ljepse i lakse.

Ivcy1306
    13. Siječanj 2020. 09:14

Jutroo curke! 
    Veronika dobrodosla i slazem se s curama.  S krvarenjem kakvo god da bilo bolje otic odmah na hitnu ginekolosku nego se kasnije kajati. 
    Sto se poslodavaca tice, dali je njega briga sto ti svaki dan stojis tu 10sati? Nije, tako ni tebe ne treba biti briga za njega. Uvijek ce se netko naci za radit zato se nemoj osjecati lose misleci da si ga izdala il sl.tome! 
    Uzivaj u trudnoci i cuvaj to maleno cije srce kuca ispod tvoga. Vjeruj, to je nesto neprocjenjivo! 

Vrapčić123
    13. Siječanj 2020. 09:15

Jutro curke!
    Veronika koliko je meni poznato ne može ti dati otkaz dok si na komplikacijama. No kod nas u našoj državi je na žalost sve moguće. Ja bih se na tvom mjestu savjetovala sa ginekologom također jer ionako moraš ići kod doktora, sigurno će ti nešto pametno znati reći. Također se slažem sa Red Robin i smatram da su  krvarenje i bolovi u 2.tromjesječju za otići kod doktora definitivno. Nemoj se šaliti. Može biti ništa, a može biti svašta. 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Nikita206
    13. Siječanj 2020. 09:15

Vrapcic123

Curke ima li koja iskustva sa Kinderkraft Juli kolicima 3u1?

Vrapčić i meni se sviđaju Kinderkraft kolica, ali model Kinderkraft Prime i mislim da ću ta i uzeti. Ne znam na kojoj stranici si ih gledala, ali za svaki slučaj da znaš, na web shopu Kidzilla su sva ta kolica puno jeftinija nego u drugim dućanima kao što je npr. BabyLand. Čak za 500tinjak kuna. Pogledaj si!

2020. - 🌸It's a girl🌸
    2025. - trying again 🍀

Trancie
    13. Siječanj 2020. 09:19

Jutro cure... ja se nisam baš naspavala, ali preživjeti ćemo dan :-)
    Mene panika već počela hvatati pred pregled, jedva čekam srijedu popodne ( baš mi je predugo 30 dana bilo )
    Najgore mi je što nemam nikakvih apsolutno simptoma pa se stalno mislim jeli sve uredu. Jeli raste išta u meni i sl.
    A opet se tješim valjda bi nešto osjetila da nije u redu. Jooooj naših muka.
    Nadam se da ste vi sve dobro :-)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.