LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    🌼TiKi🌼
    03. Prosinac 2019. 10:25

Hope1

Opet ja sa pitanjem o testovima, da li ste više za nifty test ili neki test koji se radi kasnije, jer čitala sam da je netko nradio nifty sa 12. Tjedana da je bilo sve ok, a u 18.tjednu su ottkrivne neke nepravilnostin sa mozgom dijeteta? Nisam pametna, 19.12 imam pregled i onda moram odlučiti…

Nifty ne otkriva anomalije mozga, vec sindrome i mikrodelecije te spol djeteta. Mozak bebe se razvija cijelu trudnocu i nazalost, neke stvari je nemoguce otkriti do drugog anomaly scana s oko 20tj.

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Vrapčić123
    03. Prosinac 2019. 10:26

Dora čula sam od nekog da se mogu povući u trudnoći. A vjerojatno si dobila i neku terapiju? 

https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png

Amelie 1
    03. Prosinac 2019. 10:32

ISto se tice testova nifty, harmony i slicno, nije garancija. Ja sam se telefonski cula s njima pa mi je zena objasnjavala. Vrapcic je dobro opisala, on vam daje samo uvid u rizik, znaci ili spadate u rizicnu skupinu ili ne, sto ne znaci da na kraju s bebom je ili nije sve ok, nema garancije i nema neinvazivnog testa koji ce sa stopostotnom sigurnoscu reci da je ili nije nesto ok. 
    Mislim da samo amniocentezom ili biopsijom korionskih resica se moze doci do rezultata koji su sto posto sigurni jer uzimaju dnk bebe, ali to su invazivni pregledi.

03. Prosinac 2019. 10:38

Dora4

Daisy, dobrodosla i cestitam na trudnoci! Ovi svi simptomi sto si napisala su normalni i uobicajeni :) stavi si dolje trakicu da lakse pratimo u kojem si tjednu

hvala na dobrodošlici :) po mojoj procjeni i po rezultatu bete je ovo sada 4-5 tjedan. ali ću pričekati kontrolu pa da mi kaže točno. a i još nekako samu sebe kočim u prepuštanju sreći jer se bojim tih nekih blighted ovuma i sličnih situacija o kojima sam čitala :/ ma kaos u glavi, šta reći :D kako se uopće stavlja dolje ovaj lilypie?

03. Prosinac 2019. 10:47

Dora4

Vrapcic, hvala ti na informacijama, mislim da cu izludit do petka do pregleda..sve sam napetija kako se priblizava..ja se nikako opustit i pocet uzivat u trudnoci, nadam se da ce bit mrvu bolje kad izguram tih 13 tjedana, a znam da i onda postoje sanse da ne bude sve okej, ali mislim da cu ipak makar mrvicu lakse disat!
    Na zadnjem pregledu me upozorio na moguci izljev krvi od hematoma, ali niti kap nije izasla, sta mislite jel moguce da se povukao ili da samo miruje i to je to? Jel opasno u kasnijim tjednima ako ostane taj hematom?

Ja imam ista pitanja. Imam hematom i nikakvih izljeva nije bilo. U pon pregled pa me baš zanima je li Duphaston pomogao i je li hematom još tu.

Amelie 1
    03. Prosinac 2019. 10:48

Daisy na 22. stranici foruma imas sve lijepo objasnjeno kako se stavlja trakica 🙃
    Sto se tice strahova mislim da ih sve imamo, tako da nisi sama. Ja sam mislila kad mi beta potvrdi trudnocu bit cu mirnija, pa kad se podupla, pa prvi uzv, pa da li se vide otkucaji i tako u nedogled😅

Amy2019
    03. Prosinac 2019. 10:50

Vrapcic, ja sam isla na uzv sa 10+0, a beba je bila 33,5mm i cak dan veca. Bas puno veca od tvoje. E sad nezz ne razumijem se u to toliko koliko je to ok, kod mene je eto cak dan bila veca sa toliko mm, bila sam sretna sto je inace veca, a ne manja 

Bebs
    03. Prosinac 2019. 10:59

Dora4

TiKi92

Dora moze se povuci u trudnoci, jer nema menstruacije pa se oni nemaju kako hraniti jer nema krvi, ali uglavnom se vrate kad se i ciklusi vrate nakon trudnoce. Moguce je operirati ako su veliki endometriomi. Moj je bio 2 cm pa na zadnjoj kontroli 1,5cm, a to je premalo za operaciju sto ne znaci da ne boli nazalost. Bitno da je s mojim bebacem sve ok, ovo cu pretrpiti nekako 🙂

Pitam jer sam imala strasnih problema s endometriozom, ali sad je nije bilo od ljeta i u ovom postupku se nije javila, a vise dr. mi je govorilo da je T prakticki lijek za endometriozu pa se pitam jel moguce da se vise ne pojavi..
    Sretno i nadam se da ce ti se povuc jer znam da je bol skoro neizdrziva :(

To su i meni doktori rekli i prije i nakon operacije, ja vjerujem da se nakon poroda kao to dovede u normalu ili bar neko vrijeme stagnira, iskreno se nadam tome.
    Ja san bila jucer na konzultacijama s gin i rekla je da necemo radit uzv prije 7tj da nema smisla i da se ne radi ako nema krvarenja ili bolova jakih i ja sam joj rekla za probadanja u lijevom jajniku i rekla da je moram sama odvagat smatram li ja to necim ozbiljnim s obzirom da sam operirala i lijevi i desni jajnik i s obzirom na endometriozu. 

• Bebac24
    03. Prosinac 2019. 11:08

Hope1

Opet ja sa pitanjem o testovima, da li ste više za nifty test ili neki test koji se radi kasnije, jer čitala sam da je netko nradio nifty sa 12. Tjedana da je bilo sve ok, a u 18.tjednu su ottkrivne neke nepravilnostin sa mozgom dijeteta? Nisam pametna, 19.12 imam pregled i onda moram odlučiti…

Nifty  ni bilo koji test nema veze sa time sta se sve bez obzira na njihov dobar nalaz poslije moze izdesavati. Nifty,harmony,to su kromosomski testovi. 
    Srce, mozak, organi svejedno u bilo kojem drugom trenutku mogu se prestati razvijati. Na to nazalost utjecu druge nama nedokucive stvari 🙁 ja sam danas vadila za nifty, pa sad cekamo nalaze 10tak dana...

03. Prosinac 2019. 11:08

NADOLAZEĆI PREGLEDI:
    TONKA341 -
    TIKI92 - 16.12.
    Pčelica06 - 17.12.
    ena0206 -6.12.
    sierrav - 4.12.
    LORDY - 6.12.
    MRVIČAK - 9.12.
    BEZZO1991 - 29.11.
    Luna - kraj 1
    ALISA - 9.12.
    DANA130 - 5.12.
    LORDY - 6.12.
    TOCKA_TOCKICA - 6.12.
    MMMMM - 11.12.
    ENNA0206 - 6.12.
    BEBS - 12.12.
    LELA0211 - 11.12.
    BARBY82 - 6.12.
    TRANCIC -
    DORA4 - 6.12.
    ANA.WANNABEMAMA - 5.12.
    LINA27 - 16.12., 24.12.
    ANAV05 - 10.12.
    MIMOZA - 17.12.
    DAISY100 - 6.12.
    M_MAAREE - 16.12.
    RAFFAELLA - 30.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.