Jutro cure, mene je jutros oko pet zabolilo bas dosta oko desnog jajnika, nisu to bili grcevi, onako tupa bol, konstantna. Popila sam normabel i paracetamol i evo jutros nista. Bas me muci ta moja endometrioza. Morat cu to spomenuti na iducem pregledu da mi malo bolje pogleda tu desnu stranu, iako znam da je to vjerojatno od sirenja maternice i pritiskanja okolnih organa.
Nadam se da ste vi sve danas ok, da vam tegobe poput mucnina polako slabe, mene jos uvijek nekad uhvati taj nagon na povracanje, ali vise ne kao prije. Jedem sve normalno, cak mi i slatko sada pase. Sad me zadnja dva dana grudi jako bole, imam osjecaj ponekad da imam opekline po njima i da ih ne smijem taknut.
Jucer mi je mamita kupila za bebaca dvije male kapice i bodic, preslatko je tako malo 🥰. Jedva cekam tamo drugi mjesec da pocnem kupovati stvarcice po malo😊
Ajoj :( bas mi je zao..moze li se endometrioza povuci u trudnoci?
Vrapcic, bas mi je drago da je sve u redu! Mislim da je normalno pomicanje tako, pogotovo u ovom dijelu trudnoce..
Pliz mi reci, jesi pitala sto za kombinirani ili ti ides na nifty ili neki od tih testova..
Ej Dora, meni ti je nuhalni nabor 1mm, rekao mi je da je to ok i da mu se sve čini općenito sve u redu i pitao me dal bi pobacila ukoliko bi pretrage pokazale Downow sindrom ili nešto slično, ja sam mu rekla da ne bih pobacila čak ni tada. Zatim je rekao da onda ne idem uopće na te pretrage. Obzirom da tako mislim da nemaju smisla te pretrage. Tako da mislim da neću ništa od toga raditi.
Super, hvala ti! Zapravo me najvise upravo to zanimalo, jel moguce da mi dr. odradi uzv i na temelju njega vec zakljuci jel sve u redu il ne i da ni ne moram dalje krv i ostalo..
Nisam jos istrazila velicine nuhalnih nabora koje su "normalne", znaci 1mm je sve okej?
Kaj se tiče uzv i nuhalnog, može na uzv biti ok pa na kraju biti ipak nešto ne štimati koliko sam shvatila. Isto tako možeš napraviti sve ove testove i pokažu da je sve ok i na kraju nije. I može pokazati da je nešto nije ok pa se beba rodi zdrava. Na žalost nisu ti testovi 100% točni koliko sam shvatila, nego statistički pokažu kolika je vjerojatnost, pa da se žene koje žele pobaciti ukoliko se pokaže da su moguće bolesti ili sindromi stignu na vrijeme pobaciti, jer postoji neki rok za pobačaj koliko se sjećam
Curke ako sam u krivu neka me netko ispravi ili ako je netko upućeniji od mene.
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Bok cure,
i ja bih vam se rado priključila. Čitam vas dosta i vidim da je kudikamo lakše prolaziti kroz ove slatke trudničke brige kada ih čovjek može s nekime podijeliti.
Ja sam neki dan saznala da sam trudna, nakon 7mj pokušavanja. Implantacijsko krvarenje sam imala točno na dan kada sam trebala dobiti mengu, tako da je isprva nastupilo razočarenje, jer sam bila uvjerena da mi je stigla vještica. I onda tek nakon dva dana sam napravila test kad sam skužila da nikako da procurim. I na drugu godišnjicu braka dobijemo veliki plusić :) Jučer sam i napravila betu privatno, za svaki slučaj. Bila je 335.
Međutim, datum prve kontrole kod ginića ću dobit tek za tjedan dana i sad ne znam kud sa sobom :D prva mi je trudnoća, ne znam šta je ok, šta nije,...jučer sam imala probadanja i zatezanja u doljnjem dijelu trbuha, malo mi je bilo mučno kad bi nešto pojela, ali vrlo malo i spavalo mi se do besvjesti, cicke dotaknut ne smijem. Danas sam bolje, ali se odmah pitam dal je s bebolincem sve ok..sve osluškujem i bojim se da se ne ustresiram previše i samo napravim štetu...
Daisy, dobrodosla i cestitam na trudnoci! Ovi svi simptomi sto si napisala su normalni i uobicajeni :) stavi si dolje trakicu da lakse pratimo u kojem si tjednu
Curke koliki vam je embrij koje ste u 11 tjednu? Meni je 48.3mm. Zaboravih u strci pitati je li to normalno? Al očito je kad je rekao da je sve ok....
https://lb1m.lilypie.com/07MVp2.png
Vrapcic, hvala ti na informacijama, mislim da cu izludit do petka do pregleda..sve sam napetija kako se priblizava..ja se nikako opustit i pocet uzivat u trudnoci, nadam se da ce bit mrvu bolje kad izguram tih 13 tjedana, a znam da i onda postoje sanse da ne bude sve okej, ali mislim da cu ipak makar mrvicu lakse disat!
Na zadnjem pregledu me upozorio na moguci izljev krvi od hematoma, ali niti kap nije izasla, sta mislite jel moguce da se povukao ili da samo miruje i to je to? Jel opasno u kasnijim tjednima ako ostane taj hematom?
Dora moze se povuci u trudnoci, jer nema menstruacije pa se oni nemaju kako hraniti jer nema krvi, ali uglavnom se vrate kad se i ciklusi vrate nakon trudnoce. Moguce je operirati ako su veliki endometriomi. Moj je bio 2 cm pa na zadnjoj kontroli 1,5cm, a to je premalo za operaciju sto ne znaci da ne boli nazalost. Bitno da je s mojim bebacem sve ok, ovo cu pretrpiti nekako 🙂
👨🔧 '91., bez dijagnoze
👩⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
Poliklinika BetaPlus
1.AIH 7/2019. Beta 0
2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
1🐧
Opet ja sa pitanjem o testovima, da li ste više za nifty test ili neki test koji se radi kasnije, jer čitala sam da je netko nradio nifty sa 12. Tjedana da je bilo sve ok, a u 18.tjednu su ottkrivne neke nepravilnostin sa mozgom dijeteta? Nisam pametna, 19.12 imam pregled i onda moram odlučiti...
[/url
Dora moze se povuci u trudnoci, jer nema menstruacije pa se oni nemaju kako hraniti jer nema krvi, ali uglavnom se vrate kad se i ciklusi vrate nakon trudnoce. Moguce je operirati ako su veliki endometriomi. Moj je bio 2 cm pa na zadnjoj kontroli 1,5cm, a to je premalo za operaciju sto ne znaci da ne boli nazalost. Bitno da je s mojim bebacem sve ok, ovo cu pretrpiti nekako 🙂
Pitam jer sam imala strasnih problema s endometriozom, ali sad je nije bilo od ljeta i u ovom postupku se nije javila, a vise dr. mi je govorilo da je T prakticki lijek za endometriozu pa se pitam jel moguce da se vise ne pojavi..
Sretno i nadam se da ce ti se povuc jer znam da je bol skoro neizdrziva :(
Sortiraj odgovore
Najstariji