Alisa s godinama opada AMH koji pokazuje rezerve i kvalitetu jajnih stanica. Vjerujem da ima ljudi koji zatrudne iza 40 u par mjeseci pokusavanja, ali mislim da ti cine manjinu. Citala sam da je u dvadesetima sansa zaceca 25 % po ciklusu kod zdravih parova(trebali bi zatrudnijeti u 4 ciklusa) nakon 35.god 10 %, ( trudnoca tokom 10 ciklusa) nakon 40. pada na 5% po menstrualnom ciklusu( sto znaci prosjecno 20 ciklusa do trudnoce) , a nakon 45. samo 1% po ciklusu ili 12 % godisnje sto cini veliku vjerojatnost da do uspjeha nece doci.
Ja sam ivf trudnica i tkd se primjeti razlika kod mladih i starijih pacijenata. ja imam 30 god i od 10 jajnih stanica smo dobili dvije blastice od kojih se samo jedna primila, kako mi bude padao amh, stanica ce biti sve manje kao i sve niza stopa njihove oplodnje. Pa nam je u cilju ici sto prije na drugo dijete. Ja sam svjesna da ce nama s nasim dijagnozama sanse biti gotovo nikakve kad dodem do 40.
Nama je u dvadesetima trebalo 26 ciklusa da prirodno ostanem trudna, nase sanse su u najboljim godinama bile kao da smo u dobnoj skupini 40-45, uhvati me jeza sto ce biti za 5-10 god cak i uz ivf.
Yvette , meni ce sad 37 godina, u julu smo odlucili da hocemo jos jednu bebu, bas se nisam nesto nadala jer sam i ja dosta citala o statistikama zaceca, u augustu zbog putovanja imali samo 2 puta na pocetku mjeseca odnose, te jedan put na kraju.Nisam mogla vjerovati da sam ostala trudna, pored toga imam neredovne mjesecnice, od 23 a nekad 32 dana.Sad nemam pojma ni kad mi je bila ovulacija, niti kad sam zacela 🤔 mislim da sam jednostavno imala bas srece.Plus pored svih faktora sam A- krvna grupa,a nisam dobila spricu posle 2. poroda🤷♀️
Alisa s godinama opada AMH koji pokazuje rezerve i kvalitetu jajnih stanica. Vjerujem da ima ljudi koji zatrudne iza 40 u par mjeseci pokusavanja, ali mislim da ti cine manjinu. Citala sam da je u dvadesetima sansa zaceca 25 % po ciklusu kod zdravih parova(trebali bi zatrudnijeti u 4 ciklusa) nakon 35.god 10 %, ( trudnoca tokom 10 ciklusa) nakon 40. pada na 5% po menstrualnom ciklusu( sto znaci prosjecno 20 ciklusa do trudnoce) , a nakon 45. samo 1% po ciklusu ili 12 % godisnje sto cini veliku vjerojatnost da do uspjeha nece doci.
Ja sam ivf trudnica i tkd se primjeti razlika kod mladih i starijih pacijenata. ja imam 30 god i od 10 jajnih stanica smo dobili dvije blastice od kojih se samo jedna primila, kako mi bude padao amh, stanica ce biti sve manje kao i sve niza stopa njihove oplodnje. Pa nam je u cilju ici sto prije na drugo dijete. Ja sam svjesna da ce nama s nasim dijagnozama sanse biti gotovo nikakve kad dodem do 40.
Nama je u dvadesetima trebalo 26 ciklusa da prirodno ostanem trudna, nase sanse su u najboljim godinama bile kao da smo u dobnoj skupini 40-45, uhvati me jeza sto ce biti za 5-10 god cak i uz ivf.Yvette , meni ce sad 37 godina, u julu smo odlucili da hocemo jos jednu bebu, bas se nisam nesto nadala jer sam i ja dosta citala o statistikama zaceca, u augustu zbog putovanja imali samo 2 puta na pocetku mjeseca odnose, te jedan put na kraju.Nisam mogla vjerovati da sam ostala trudna, pored toga imam neredovne mjesecnice, od 23 a nekad 32 dana.Sad nemam pojma ni kad mi je bila ovulacija, niti kad sam zacela 🤔 mislim da sam jednostavno imala bas srece.Plus pored svih faktora sam A- krvna grupa,a nisam dobila spricu posle 2. poroda🤷♀️ovo
Ovo mi je divno za čuti ❤️
Curka je ❤
Isabella ako ti je i dijete - krvna grupa onda ti nije ni trebala.
Alisa to je super sto su uspjeli nakon 40., zdravi ljudi ce svakako uspjeti samo statistika kaze da nakon 40 je normalno pokusavati i do 1.5 god, a od 35 do 40 do trudnoce dode u manje do godine dana tj oko 10 mjeseci. To nije strasno. Ali sve je lako kad si zdrav i nemas neki dodatan problem. Ja bi bila sretna da sam imala s 20 te statistike sanse koje navodim. Sreca postoji ivf. 🤗
Jutro, evo kod nas jos jedna bolesna noc. Sad muz ide sa malim kod dr. Strah me da nije bronhitis.uf to vrijeme kad je kisa bas ne volim samo zbog njega.
Danas je mene pocelo grlo boliti 🙄
Jutro, evo kod nas jos jedna bolesna noc. Sad muz ide sa malim kod dr. Strah me da nije bronhitis.uf to vrijeme kad je kisa bas ne volim samo zbog njega.
Danas je mene pocelo grlo boliti 🙄
Ajme isto i kod nas. Nisam oka sklopila koliko je jadan kašlja
Joooj svi bolesni uff
Samo me strah da nije sta vise pa da mora u bolnicu... Smiju trudnice bit sa njima u bolnici?
Ja danas nemam nikakve grcice i ne osjecam se trudno.plase me kad su tu i sad kad ih nema hahah. .kada ce ta srijeda da vidim to srce i prodisem 🙈😂
Potpisujem sve! U istom sam košu. Još 9 dana 😊
Znam da sam se zalila na grceve ali sada mi je cudno kada nista ne osjetim u trbuhu sada me to brine 🙈🙈🙈🙄 uzasna sam si
Jutrić curke, probudila se bez ikakvih simtoma, mi grčeva, ni gladi, a i cike ne bole baš. Uf malo sam u bedu zbog toga, a gin. naručio danas pa koliko sam nestrpljiva toliko me i strah. Javljam svakako kako je prošlo.
Jutrić curke, probudila se bez ikakvih simtoma, mi grčeva, ni gladi, a i cike ne bole baš. Uf malo sam u bedu zbog toga, a gin. naručio danas pa koliko sam nestrpljiva toliko me i strah. Javljam svakako kako je prošlo.
Takodjer sad jedino cike i dalje osjetljive. Sretno!!!
Curke ja se toliko mučim s hranom zbog mučnina da je to strašno… Ne znam koliko dosta minimalno pojesti da bi bilo dovoljno za bebu… Danas sam pojela jedan mali sendvič sa sirom, kašicu za bebe od jabuke i banane iz dm, pola banane, šnitu kruha sa malo pekmeza i malo mlijeka… To je to… Jel to ok? Muž tvdi da nije. Baš se borim sa hranom, strašno… Koliko i što vi pojedete koje ne možete jesti?
nemoj se previse brinuti. prva 3mj ti ne treba nista dodatno (mozda jedna vocka vise nego sto inace jedes) a pogotovo ne treba jesti za dvoje. Jedi kao sto bi i inace jela. Ako bi ti ta kolicina hrane bila premala da nisi trudna onda dodaj jos. Prvih par mjeseci bebina velicina je u par centimetara i sve sto joj treba dobiva od tvoje normalne ishrane
Sortiraj odgovore
Najstariji