LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    yvette
    10. Studeni 2019. 19:39

Alisa s godinama opada AMH koji pokazuje rezerve i kvalitetu jajnih stanica. Vjerujem da ima ljudi koji zatrudne iza 40 u par mjeseci pokusavanja, ali mislim da ti cine manjinu. Citala sam da je u dvadesetima sansa zaceca 25 % po ciklusu kod zdravih parova(trebali bi zatrudnijeti u 4 ciklusa)  nakon 35.god 10 %, ( trudnoca tokom 10 ciklusa) nakon 40. pada na 5% po menstrualnom ciklusu( sto znaci prosjecno 20 ciklusa do trudnoce) , a nakon 45. samo 1% po ciklusu ili 12 % godisnje sto cini veliku vjerojatnost da do uspjeha nece doci.
    Ja sam ivf trudnica i tkd se primjeti razlika kod mladih i starijih pacijenata. ja imam 30 god i od 10 jajnih stanica smo dobili dvije blastice od kojih se samo jedna primila, kako mi bude padao amh, stanica ce biti sve manje kao i sve niza stopa njihove oplodnje. Pa nam je u cilju ici sto prije na drugo dijete. Ja sam svjesna da ce nama s nasim dijagnozama sanse biti gotovo nikakve kad dodem do 40. 
    Nama je u dvadesetima trebalo 26 ciklusa da prirodno ostanem trudna, nase sanse su u najboljim godinama bile kao da smo u dobnoj skupini 40-45, uhvati me jeza sto ce biti za 5-10 god cak i uz ivf.

Bezzo1991
    10. Studeni 2019. 19:46

E daa, tu.

Polly

Bezzo1991

Cure, bole li ikog leđa? Meni se danas cijeli dan bol seli iz donjeg trbuha u donji dio leđa i obratno. Negdje sam čitala da nije baš dobro to 😏

Mene tu i tamo boli jako nisko kod trtice 🤔🤔 Isto ne znam jel to normalno, ja sam si zacrtala da je 😁

E da! Tako probode ostro nekako pa prestane. Ja sve zacrtam da nije normalno, preispitujem svaki trzaj tijela pa se ziva pojedem. 🤦

• Bebac24
    10. Studeni 2019. 19:56

Bezzo1991

E daa, tu.

Polly

Bezzo1991

Cure, bole li ikog leđa? Meni se danas cijeli dan bol seli iz donjeg trbuha u donji dio leđa i obratno. Negdje sam čitala da nije baš dobro to 😏

Mene tu i tamo boli jako nisko kod trtice 🤔🤔 Isto ne znam jel to normalno, ja sam si zacrtala da je 😁

E da! Tako probode ostro nekako pa prestane. Ja sve zacrtam da nije normalno, preispitujem svaki trzaj tijela pa se ziva pojedem. 🤦

Curke spavajte sa jastukom izmedu nogu, ubalzit ce te bolove na duze staze. 

Bezzo1991
    10. Studeni 2019. 20:02

Bebac24

Bezzo1991

E daa, tu.

Polly

Bezzo1991

Curke spavajte sa jastukom izmedu nogu, ubalzit ce te bolove na duze staze.

Vrijedi pokušat! 👍 Inače uvijek ruku turam među noge dok spavam, jastuk zvuči kao bolja opcija 😁

• lina27
    10. Studeni 2019. 20:12

Ja danas nemam nikakve grcice i ne osjecam se trudno.plase me kad su tu i sad kad ih nema hahah. .kada ce ta srijeda da vidim to srce i prodisem 🙈😂

10. Studeni 2019. 22:08

lina27

Ja danas nemam nikakve grcice i ne osjecam se trudno.plase me kad su tu i sad kad ih nema hahah. .kada ce ta srijeda da vidim to srce i prodisem 🙈😂

Potpisujem sve! U istom sam košu. Još 9 dana 😊

• isabella
    10. Studeni 2019. 22:38

Alisanazemlji

Isabella, lijepo za čuti. Samo mi nije jasno zašto se u medijima toliko naglašava činjenica to smanjenje plodnosti, kad evo, većina žena normalno iznašaju trudnoće. Možda je u igri i medijski trik za poticanje nataliteta, jer činjenica je da je natalitet u rh u komi…
    Oh well..

Hm, ja prijavljujem češće odlazenje na wc, mučnine i neko depresivno raspoloženje..
    Valjda sam do malo prije i sigurno sat vremena cmoljila pred dečkom. Imali smo neku krizu prije pola godine. Iz nekog razloga sam je se sjetila, i počela kroz plač objašnjavati kako ne bih voljela da se ponovno dogodi…
    Meni se čini da mi je lakše hendlati fizičke simptome trudnoće nego li ovaj emocionalni vrtlog…
    :(

I meni su nekako emocije pobrkane, a simptoma trudnoce nemam osim cestog mokrenja i zgaravice. Radim u Njemackoj u jednom vrticu, sve majke su iznad 40 godina, a djecica od 3 godine uzrasta.Ovdje je normalno vidjeti starije trudnice, mada se i ovdje rade cisto preventivno razni testovi.

Alisanazemlji
    10. Studeni 2019. 22:42

tea1401

Alisanazemlji

tea1401

Curke vidim da vas se dosta prijavljuje sa mucninama drzite se 💪
    Ja sad danas okei, samo su mi dosta bolne grudi I nesto me bolucka oko pupka na dodir..neznam uopce od cega..al pokusavam zanemariti..
    Cura koja se javila sa upaljenim desnima, i ja sam bila u toj situaciji prije desetak dana zbog rasta umnjaka koji se bas sad aktivirao😂😂 i koristila sam Gengigel koji je dopusten u trudnoci😉
    Tea, i mene nekad zna boluckati na istom mjestu kao i tebe… Opet se pratimo, o ti, sestro po terminu 😁
    Alisa, bome se pratimo🙈 sestro po terminu❤
    Ti imas 12.og pregled?

Tea, da, preksutra! Sutra ću valjda biti sva na iglama zbog tog pregleda. Zasad sam okej 👌

Curka je ❤

• isabella
    10. Studeni 2019. 22:45

mimoza

isabella

mimoza

Isabelladaj link koji si narucila i ja bih htjela 😁

Ja sam kupila preko ebay, imala sam srece, trudnica zivi u mojoj ulici pa sam odmah otisla da uzmem.Kostao me 15 eura, ANGELSOUNDS ultraschall dopller

Pogledat cu bas na netu. Znaci vec si uspjela cuti otkucaje, tako rano 🤗

Cujem cisto i glasno, moram pojacati na najjace 😊 a beba stalno mijenja polozaj, sad je trenutno na lijevoj strani 😊😊bas je pokretna

Alisanazemlji
    10. Studeni 2019. 22:53

yvette

Alisa s godinama opada AMH koji pokazuje rezerve i kvalitetu jajnih stanica. Vjerujem da ima ljudi koji zatrudne iza 40 u par mjeseci pokusavanja, ali mislim da ti cine manjinu. Citala sam da je u dvadesetima sansa zaceca 25 % po ciklusu kod zdravih parova(trebali bi zatrudnijeti u 4 ciklusa) nakon 35.god 10 %, ( trudnoca tokom 10 ciklusa) nakon 40. pada na 5% po menstrualnom ciklusu( sto znaci prosjecno 20 ciklusa do trudnoce) , a nakon 45. samo 1% po ciklusu ili 12 % godisnje sto cini veliku vjerojatnost da do uspjeha nece doci.
    Ja sam ivf trudnica i tkd se primjeti razlika kod mladih i starijih pacijenata. ja imam 30 god i od 10 jajnih stanica smo dobili dvije blastice od kojih se samo jedna primila, kako mi bude padao amh, stanica ce biti sve manje kao i sve niza stopa njihove oplodnje. Pa nam je u cilju ici sto prije na drugo dijete. Ja sam svjesna da ce nama s nasim dijagnozama sanse biti gotovo nikakve kad dodem do 40.
    Nama je u dvadesetima trebalo 26 ciklusa da prirodno ostanem trudna, nase sanse su u najboljim godinama bile kao da smo u dobnoj skupini 40-45, uhvati me jeza sto ce biti za 5-10 god cak i uz ivf.

Yvette, bitno je ovdje i sada. Trudna si i to je nešto predivno. A sa drugim djetetom ćeš imati novu avanturu. ❤️
    Hvala na iscrpnom objašnjenju. Tako nešto sam i ja pročitala, i to se dosta naglašava, ali realno svi stariji parovi koji znam nisu imali nikakvih problema. Moja  majka je ostala trudna jer se nije čuvala u 41. godini. Od prijateljice mama je rodila posljednje dijete u 43., a također i mama od prijateljičnog dečka, a znam još takvih slučajeva...

Curka je ❤

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.