LJETNE BEBE 2020

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Žuža
    12. Veljača 2020. 23:25

Leonie90 ja sam u prvoj trudnoci imala ureaplasmu i pila sam atb i neki caj (valjda od breze) pa mi se povukla. Naravno citala sam horor price o toj bakteriji i plakala ko budala toliko da sam zvala iduci dan ginekologa pa me pozvao da dodjem k njemu da me smiri. Uzas! I sad u ovoj trudnoci sam bas dokici rekla kako me uzasno panicno strah te bakterije i rekla je da nema zasto. Ona je meni objasnila da je svoj doktorat branila na tu temu i kaze da su zene imale tu ureaplasmu i uvijek su im se prepisali antibiotici i postala je jednostavno rezistentna. Sada se gotovo uopce ne lijeci. I niti jedan pobacaj ili ako je plod “otisao” nije se mogao direktno povezati s time sa je ona bila uzrok. Tako da me jako utjesila. Naravno da nikome nije svejedno kad nije sve po ps-u. Ali ne brini, ne bi te dokica izlagala riziku. Cvrsto vjerujem u to 😉

Leonie90
    12. Veljača 2020. 23:33

Žuža

Leonie90 ja sam u prvoj trudnoci imala ureaplasmu i pila sam atb i neki caj (valjda od breze) pa mi se povukla. Naravno citala sam horor price o toj bakteriji i plakala ko budala toliko da sam zvala iduci dan ginekologa pa me pozvao da dodjem k njemu da me smiri. Uzas! I sad u ovoj trudnoci sam bas dokici rekla kako me uzasno panicno strah te bakterije i rekla je da nema zasto. Ona je meni objasnila da je svoj doktorat branila na tu temu i kaze da su zene imale tu ureaplasmu i uvijek su im se prepisali antibiotici i postala je jednostavno rezistentna. Sada se gotovo uopce ne lijeci. I niti jedan pobacaj ili ako je plod “otisao” nije se mogao direktno povezati s time sa je ona bila uzrok. Tako da me jako utjesila. Naravno da nikome nije svejedno kad nije sve po ps-u. Ali ne brini, ne bi te dokica izlagala riziku. Cvrsto vjerujem u to 😉

Hvala ti žuža, i meni je moja to tako objasnila, da se nisam uopće previše opteretila s tim. Čak sam i prvi taj antibiotik dosta odgađala jer sam u to vrijeme imala jake mučnine i povraćanja, i rekla mi je da popijem kada osjetim pogodan trenutak za to.

Trudy
    13. Veljača 2020. 07:00

Sto se cijepljenja tice, i ja sam bila u nedoumici da ili ne. Na kraju nisam, nije se ni muz ni mali. Srecom nitko nije skupio, nadam se da ni ti neces. Iako ja sve pokupim od malog 😣
    Dnevne uloske ne koristim, radije se cesce presvucem. Ne volim opcenito uloske, moram priznat da mi je lijepo bez njih i razmisljam alternativama kasnije. Srecom, u zadnje 3 i pol godine imala sam 3 ciklusa 😁 prva trudnoca, pa dojenje, pa druga trudnoca 😄 nadam se jos god i pol da sam free, ne racunajuci babinje 🤪

Alisanazemlji
    13. Veljača 2020. 07:00

ena0206

Mmmmm ja isto imam svrab ali po trbuhu, grudima i nisko po ledjima. Kad namazem uljem vise me ne svrbi, pa pokusaj s tim.

Cure pitanje koristite li vi higijenske uloske, ove dnevne.
    Danas sam cula kao da nisu dobri u trudnoci jer pogoduju stvaranju infekcija!? Ja ih koristim od osnovne skole.. I naravno i sada u trudnoci.

Ena, ja ti koristim femina pamučne dnevne uloške. Koliko sam shvatila, nemaju u sebi nikakvih umjetnih dodataka, parfema, i sl. Netko ih je ovdje preporučio u trudnoći (više se ne mogu sjetiti tko 😌) i od tada ih upotrebljavam. Kupujem ih u dm-u i jako sam zadovoljna sa proizvodom :) 

Curka je ❤

Alisanazemlji
    13. Veljača 2020. 07:03

tea1401

Alisanazemlji

Večer curke! Nažalost, ne stignem vas čitati, a niti pisati… Nadam se da ste sve dobro. Kroz par dana popratit ću zaostatke i bacit se na čitanje vaših štiva, 💕
    Eto, da javim da je i moj pregled prošao super. Anomaly scan je prošao odlično. Bebulina je sve veća, mjere su kakve i trebaju biti za ovaj tjedan. Danas sam službeno na točno pola trudnoće 💕☺️
    Alisa, draga cestitam na pregledu..❤❤
    Na sluzbenoj polovici smo🤣🤣
    Za sad je curica, vidjet cemo kako ce se dalje odvijati..nece se pokazati cijelo vrijeme okrece guzu 😂😂 al neka meni na kraju krajeva to nije niti toliko bitno,neka je sve u redu😘😘

Tea, curkaaaaa, super!💕👧🏼 
    Fakat se i dalje pratimo... Jesi na kraju konačno odlučila gdje ćeš roditi? 😌

Curka je ❤

Trudy
    13. Veljača 2020. 07:12

Cestitam na novim curkama i deckima 👫
    Netko je spomenuo u kauflandu robu za trudnice. Vidim da ima i jastuk ovaj za spavanje/dojenje po 70 kn, ne znam kakav je, ali isplati se pogledat.. steta sto u tu "trudnicku" ponudu ne stave i haljine za dojenje 

kaktusica
    13. Veljača 2020. 07:59

Jutro cure ☕☕
    Leonue, Žuža ma i ja imam onaj betahemoliticki streptokok koji je opasan u trudnoci ali nastojim n

Anchy_23 🌈 🌸
    13. Veljača 2020. 08:00

Jutro curke!
    Zelim svima danas dobre preglede.
    Evo ja danas sa dragim idem do maticara poslije posla da prijavimo datum vjencanja. 
    Bila sam jutros u lidlu prije posla imaju danas one male hlacice na akciji i nekakve vestice i bodice. Uzela sam te hlacice, jedne jedine br 50/56  a uzela sam i br. vece za kasnije. 

kaktusica
    13. Veljača 2020. 08:05

Ode post...
    Nastojim ne misliti previse,  na internetu bombardiraju bombasticnim naslovima koji me u sekundi smrznu od straha. Valja popricati s ginekologom koji to gleda svakodnevno i kaze ti realnu situaciju.
    Mrvicak mozes popricati i s nekim infektologom oko cijepljenja.
    Nocas sam cak i odspavala, valjda sam bila umorna od cijelog dana a i ta ruka od malog me brinula. Vec je jednom slomio ruku prije 3 godine. Taman skinuo longetu s noge jer je natukao nozni prst i iduci dan slomi ruku...ah 😔 Sreca u nesreci pa je lijevoruk a desnu je ruku nabio tako da mu nema izvlacenja za prepisivanje iz skole.
    Sretno svima koje danas imaju preglede, uzivajte 🥰

zmya
    13. Veljača 2020. 08:12

Pozdrav svim mamasitama i onima koje ce to tek postati od jedne nove na forumu buduce mame iz dalekog Pekinga 
    Veliki decko je super, vesel, danas 23+3. Zaglavili smo u Kini poslom i cekamo da nam krenu letovi da se mozemo vratiti kuci. Za sada sve u redu, anomaly scan super, sljedeci tjedan idemo ovdje na pregled i kontrolu. Mama je na Euthyroxu al se dobro osjeca, tu i tamo je niski tlak zasarafi, vjezba jogu i jedva ceka upoznati svoje malo cudo 

Znam da bi ovi grcevi i bolovi trebali biti normalni, samo kad me probudi bol preko trbuha po noci nije mi svejedno. Zadnjih desetak dana me krizni ligamenti prze i sa strane i preko trbuha. Novo mi je sve pa sam malo zbunjena. Sad citam vidim da bi trebala malo vise magnezija piti? Kakva su vasa iskustva? Imam normabela u pricuvi al nebi na svoju ruku. 

Gdje planirate roditi? Od mama koje su u 24om tjednu, koliko ste na kilazi u prosjeku dobile?
    Sad sam vas izgnjavila, al prvi post je, oprostit cete mi 
    Pozdrav svimaaaaa! 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.