Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Ofnica
    04. Veljača 2019. 12:19

Hipo

Vec sad poprjeko gledam na ono diranje trbuha kod trudnica, sto ce tek biti kad budu htjeli uzeti bebu 😂😂 srecom meni jos nisu poceli s tim

Ja sam ti bila jako zaštitnički nastrojena kad sam rodila malog, nevjerojatno nešto kako ti proradi taj lavovski hormon. Malog sam dala u ruke samo sestri i svojoj mami, svekrva ga se čak i bojala primiti u početku jer je bio minijaturan, a muž ga je htio primiti samo u jastuku jer se baš bojao. Za mjesec dana, kad sam ga dala drugima da ga prime to je bilo isključivo u jastuku i samo sam odbrojavala kad će mi ga dati nazad. Mali je "srećom" dosta plakao pa ga drugi nisu htjeli puno niti držati da se još više ne rasplače. Sad mi je to smješno kad se sjetim, ali ne možeš vjerojati kako te ti zaštitnički hormoni pucaju u tim prvim danima.

Ofnica
    04. Veljača 2019. 12:25

Hipo

Malo cu uletit s ovim pitanjem 🙂 Jede li vam se neka posebna hrana? Meni se od pocetka jede lubenica, a nema je nigdje za kupiti. Mislim da bi mogla zivit od lubenica, a ne mogu naci 😥 Inace ih uopce ne volim, vise dinju jedem

Nemam neke želje što se tiče hrane koju inače ne jedem. Ali recimo, sad mi tak jako pašu naranče koje inače volim, a recimo uprvoj trudnoći ih nisam mogla vidjeti. I jaaaaako zakiseljeno sve mi paše. Kad u uredu jedem salatu, kolega počinje kihati od octa i mora izaći dok ne zluftam .  Inače, jede mi se i sladoled, ali ga od početka trudnoće nisam niti jednom jela, ne znam di bih stigla s kilama da si dam oduška, tu se stvarno maksimalno odupirem, samo zbog vage. A da je sezona lubenica, znam da bi ih tamanila na kile...ali nekako ih uopće niti ne uzimam u obzir jer nije sezona.

Hipo
    04. Veljača 2019. 12:25

Ofnica bojim se da cu i ja takva biti

Hipo
    04. Veljača 2019. 12:28

Ofnica

Hipo

Malo cu uletit s ovim pitanjem 🙂 Jede li vam se neka posebna hrana? Meni se od pocetka jede lubenica, a nema je nigdje za kupiti. Mislim da bi mogla zivit od lubenica, a ne mogu naci 😥 Inace ih uopce ne volim, vise dinju jedem

Nemam neke želje što se tiče hrane koju inače ne jedem. Ali recimo, sad mi tak jako pašu naranče koje inače volim, a recimo uprvoj trudnoći ih nisam mogla vidjeti. I jaaaaako zakiseljeno sve mi paše. Kad u uredu jedem salatu, kolega počinje kihati od octa i mora izaći dok ne zluftam. Inače, jede mi se i sladoled, ali ga od početka trudnoće nisam niti jednom jela, ne znam di bih stigla s kilama da si dam oduška, tu se stvarno maksimalno odupirem, samo zbog vage. A da je sezona lubenica, znam da bi ih tamanila na kile…ali nekako ih uopće niti ne uzimam u obzir jer nije sezona.

Ja nemam te zelje za slatkim ili kiselim. Od naranci i krusaka sam povracala u prvom tromjesecju pa ih jos uvijek ne mogu ni pogledati, ali zato lubenice sanjam svaki dan. 

04. Veljača 2019. 12:29

Ofnica to je običaj u hrvatskom zagorju... 
    Ništa ne donose od hrane, samo smeće 😖
    Sve pripremaju tata i obitelj za goste i drugi dan čiste... Dobro je što je ljeto pa će biti vani i nadam se da neće ulazit u kuću...
    Ja sam rođena zimi i tad se feštalo u kući kad je vani bio snijeg, ali su svejedno nered napravili po dvorištu... 
    Bolje da ne razmišljam o tome jer se samo živciram, a ionako ne mogu utjecati na to... 😒

OhSoBoho
    04. Veljača 2019. 12:30

Lanchi_Zg

Sto se posjeta tiče, mi smo prvi put bili strogi, dakle rekli ljudima da ne dolaze prvih mjesec dana, osim starcima i mojoj sestri, govorili im da peru ruke i slično, a sad ćemo biti još gori ;)) šalim se malo, ali stvarno sam skužila da je moje dijete važnije od toga sto će tko misliti, a to uključuje i moje i muževe starce i njihovo dobronamjerno savjetovanje koje ću ovaj put ignorirati.

Lanchi, potpuno se slažem. Meni posjete nisu smetale, štoviše, odgovaralo mi je društvo. Rodila sam u srpnju, bile su vrućine i jedino dobro oko toga je što nema gripa i virusa. Svima bi rekla da nema ljubljenja bebe, i pranje ruku obavezno. Nisam imala problema s tim da ga netko uzme a i on je bio ok s tim, rijetko bi se bunio. Općenito ga nisam puno nanašala na rukama upravo zbog užasnih vrućina, mislim da je tako bilo lakše i meni i njemu. Ali ako ne želite da vam bebu ljube, grle, diraju neopranim rukama nemojte šutit, nitko vam neće zamjeriti što brinete o svom djetetu

OhSoBoho
    04. Veljača 2019. 12:33

Hipo, što se nekih želja za hranom tiče, ovu trudnoću sam super i nemam posebnih prohtjeva. Jedino što nakon svakog obroka moram pojesti nešto slatko ;) i tome se baš teško odupirem (zato i imam +7kg).
    U prvoj trudnoći sam jela ajvar za doručak, ručak i večeru, i tako valjda puna tri mjeseca. 

OhSoBoho
    04. Veljača 2019. 12:38

Ps, Merkur, wow
    Izgledaš predobro. Nek vam sve cvate 

andreaam
    04. Veljača 2019. 13:04

Hipo

Isto mi je sanjam lubenicu nocima 😂. Cak sam trazila neke bombone sa okusom lubenice ali ih nema 😢

andreaam
    04. Veljača 2019. 13:06

Meni to diranje pupe bas i nema smisla dok su bebice jos male. Kasnije kad bas porastu pa joj osjetis i ruke i noge kroz pupu je cak i fora ali naravno samo najblizi ljudi a ne svatko tko me sretne. Moje male rodice dodju do mene i maze pupu i govore beba😍 to mi je cak jako slatko

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.