Čitala sam da se može ići, ali kao treba napomenuti da si trudan. Valjda se lezi na boku…i ja bih rado masažu, samo treba naći nekoga kome vjerujem…
Može se ići na masažu, čak je i poželjno. Leži se na boku, a neki saloni čak imaju i stolove sa rupom za trbuh, ne bi vjerovala. Jedna maserka kod koje sam išla prije nekog vremena masira trudnice tako da se naručujem čim ostanem doma za 2tjedna.
Zna li netko ima li u Splitu neki salon baš sa tim stolom za masažu koji ima rupu?
Ja čekam sajam u travnju za kupit kolica, ali još dvojim treba li nam košara ili da je preko ljeta nosim u marami, a od jeseni u nultom položaju sportslog dijela🤔
Lina28 ja sam se farbala prije trudnoće, ali meni se izrast ne vidi tako da se više ne farbam... Da imam izrast, onda bi... Neće bit bebi ništa od jednog farbanja... 🙂
Merkur13 baš ste zgodni 😍
ne znam kak se postaviti oko posjeta jer rodila budem sredinom 5. mj, išla budem s malim u šetnje čim se oporavim i budem mogla normalno šetati, vani budemo stalno, i onda mi je glupo da ja hodam okolo, a nekima branim da dođu vidjeti bebu... naravno prvih tjedan, dva samo roditelji, braća i sestre i naši dede i bake (ja sam na svoje vezana jako pa ne želim braniti da dođu vidjeti malog), a dalje mi stvarno malo glupo, ne znam, nisam pametna! moramo još pričati malo oko te teme, nisam baš raspravljali to...
za ljubljenje i pranje ruku se slažem s vama!
merkur, još jednom čestitke, stvarno izgledaš predivno!
lina, ja sam se farbala prije trudnoće, farbam se i dalje, doduše stavljam pramenove, ali svejedno! mislim da od tak male i kratke količine farbe na kosi ne bude bebi ništ.
Kakvi su kod vas običaji nakon rođenja djeteta? Kod nas je običaj štrajenje (kad mama i beba dođu doma iz bolnice, skupe se ljudi - od familije do frendova, bacaju po dvorištu konfete, balone, odjeću, papire, plastične tanjure, sijeno i čeg se već sjete, pjesma, muzika, alkohol i klopa i to naravno ti moraš počastiti) i većinom svi koji dođu naravno da vide mamu i bebu i ne možeš to izbjeći… Tako je kod nas, ja bi to najrađe izbjegla, ali to je gotovo nemoguće… 🤨
Kod nas ce muz zvati dok sam ja jos u bolnici da proslave tako da ja budem u miru kad dodem kuci.
Kakvi su kod vas običaji nakon rođenja djeteta? Kod nas je običaj štrajenje (kad mama i beba dođu doma iz bolnice, skupe se ljudi - od familije do frendova, bacaju po dvorištu konfete, balone, odjeću, papire, plastične tanjure, sijeno i čeg se već sjete, pjesma, muzika, alkohol i klopa i to naravno ti moraš počastiti) i većinom svi koji dođu naravno da vide mamu i bebu i ne možeš to izbjeći… Tako je kod nas, ja bi to najrađe izbjegla, ali to je gotovo nemoguće… 🤨
Mi smo u gradu i nema takvih običaja, barem kod mene. Muž će pozvati ekipu u neki birc, restoran ili konobu i počastiti, tako je i s prvim malim...bilo ih je 15ak, klopali su i malo zalili, proveselili se i to je to. A kasnije kad rodbina počne dolaziti u posjet, za svakog se doma sprema klopa i počastimo se, ali to je uobičajeno kod svih.
Merkur super ste, cestitam jos jednom!🤗
Kod nas nema bas takvih obicaja, muz ce proslavit s ekipom dok ja jos budem u bolnici🤣 A kad izadem iz bolnice normalno ce mi bit da moji i muzevi najblizi dodu, ali neke tetke i tako ta rodbina, to cu u startu rec da ne moze, bar prvih mjesec, mjesec ipol..
Zna li netko ima li u Splitu neki salon baš sa tim stolom za masažu koji ima rupu?
Ja čekam sajam u travnju za kupit kolica, ali još dvojim treba li nam košara ili da je preko ljeta nosim u marami, a od jeseni u nultom položaju sportslog dijela🤔
Nama je košara odlična bila jer je u njoj bebač spavao do nekih 2,5mj, prvo doma u boravku, a onda i na moru kad smo bili. Nismo morali nositi dodatni krevetić. A može ti poslužiti i kao koljevkica koja se nuna, jer sve modernije košare imaju dolje nogice koje se mogu zaklopiti i onda se košara može blago ljuljati, za uspavljivanje, neke bebe to vole.
I npr kad smo bili u šetnji, bebač je često zaspao u košari, pa kad smo ušli u stan samo sam otkvačila košaru s kolica i prebacila ju u sobu da bebač može na miru spavati.
Sortiraj odgovore
Najstariji