Andreaam mi smo se jucer bas smijali, u krevetu lezimo muz mi nesto prica a ja suti suti on sav zacudjen gleda nista mu nije jasno,reko osjetim neke cudne pokrete haha bas smo se fino nasmijali ☺️☺️ Vjerovatno je jos prerano ali eto lijepo je podijeliti s nekim pa cuti misljenja
jutric
ja sam isto osjetila valove sinoc nekoko malo jace nego inace ,bas sam bila kod ginekologa na pregledu u petak i pitala sam jel umisljam i rekao da ne da zaista osjetim bebicu ...Nalazi su ok malo hormoni poremeceni od pocetka pa stvaka 2 tj kontroliram nalazima krvi ..beba je ok sve super napreduje i super se razvija ja sretna doktor zadovoljan .Nismo moli spol vidjeti bebica je bila jako zivahna jedva da je uslikao cak se i doktor nasmijao akrobacijama ..Ovo mi je bio najsladji pregled od pola sata znaci proteze se trlja okice nogicama gura kao da vozi bicikl pa se okrece jao presmijesno je bilo i jako jeko je brzo se kretala mrvica pa je rekao doktor bome da necu imati mira bas
danas sam 16+5 tt
sljedeca kontrola je tek 6.2 i od tad napokon nastupam na bolovanje :-)
i da dobila sam 4kg do sad
Andreaammi smo se jucer bas smijali, u krevetu lezimo muz mi nesto prica a ja suti suti on sav zacudjen gleda nista mu nije jasno,reko osjetim neke cudne pokrete haha bas smo se fino nasmijali ☺️☺️ Vjerovatno je jos prerano ali eto lijepo je podijeliti s nekim pa cuti misljenja
To je preslatko i svi jedva cekamo i ja sam osjecala neki pritisak na lijevoj strani stomaka pa umislila da mi je beba tu. Kad sam dosla na pregled i vidjela gdje je tocno beba sama se sebi smijala haha. Vjerujem da cemo znati prepoznati da je beba kad se stvarno dogodi. Do tada samo neka su nam zdrave i neka rastu 💞
Jasmina super za pregled 😊 mene svi pitaju jesi saznala sta je a ja iskreno nisam ni pitala. Cim je doktor rekao da je prezadovoljan kako beba raste i da je sve odlicno ja sam bila na sedmom nebu 😂
Cure jel se kojoj od vas grci maternica? Jucer sam to osjetila..znaci ispod pupka mi na tren bude tvrdo ko kamen..ne boli..i mislim danas kad sam legla na ledja da cujem kucajeve da mi je isto okamenila 🤷♀️
Sutra napokon ima pregled..udavit cu doktora do kraja pitanjima...
Curke koje osjecate bebu, gdje ju tocno osjetite? Oko pupka, nize? Brijem da ja uopce ne cu skuziti sta se desava :P
Ja osjetim dosta nisko, na sredini trbuha, ali nisko 🙈 sinoc je toliko udarala da sam cak uspjela i snimiti😂😍
Isla Sam na indukciju i sve je ok prošlo, nakon epi,dripa rodila za cca 5h. I sve cure kojima je prvi put neka se ne boje. Boli, istina al svatko ima drukčiji prag boli i i stvarno zaboraviš na bol kad je primis. Ugl,moji problemi su počeli iza poroda. Čekali smo posteljicu da izadje van, nakon pola sata i inekcije je počelo ludjacki bolitii u abdomenu. Izašla je posteljica i na doktoru sam vidjela da je u šoku jer ne zna u što gleda. Sjetila se babice,doktori..A ono posteljica urasla u maternicu i povukla je van sa sobom i pritom izvrnula. Odmah su me uspavali na stolu i ručno je repozicionirali. Probudila se,kao sve ok. Za 5 min tlak 60/33 i nadam u sok. Brzo u salu, unutarnje krvarenje,ruptura maternice. Operacija gdje mi kažu da mi vade maternicu,U tom trenu mi je bilo već svejedno. No uspijevaju je sasiti i ima svega tri sava. Ne želim nikog plašiti,ovo je bila bolest posteljice koja se nikako nemože na uz uočiti samo na magnetnoj rezonanci na koju trudnice ne idu. I ta bolest se dešava u 0,05% situacija. Žena prije mene je tamo imala pred 22 godine to isto, u vinogradskoj zadnji slučaj pred ,30godina. Tako da… Ugl ne smijem prirodno trajati više zbog rizika od puknuca maternice.
Nemoj se bojati,navodno drugorotkinje brže rode jer je sve već razrađeno 😁. Jesi primila epi?
O Bože, koje peripetije, hvala Bogu da su ti spasili maternicu i da si opet trudna. Znam za slučajeve puknuća vrata maternice, ali to sve zaraste za 6mj i opet normalno možeš ostati trudna.
Apropo drugog lakšeg poroda, vidjet ćemo. Meni je dijete kod izgona doslovno bilo za 2min vani, ali zato su trudnovi trajali 10 sati. Ali hvala Bogu, sve prirodno bez epi i dripa i nigdje nisam popucala, rezana niti šivana, pa se nadam da će tako biti i ovaj put samo da će trudovi kraće trajati i biti manje bolni. Ali ako su žene zadnjih 2000 godina rađale i izdržavale sve, pa možemo i mi u doba ove moderne medicine.
Ja jedino znam da neću uzeti epi sljedeći put jer ako sam prvi put izdržala budem i opet. A mojoj prijateljici kad su davali epi su greškom pogodili ligament pa su ju morali opet bosti i epi joj primila samo na jednoj strani. A ta rupica koju su greškom uboli joj je bila toliko kritična da su se anesteziolozi bojali da će joj likvor iz mozda početi curiti kroz leđnu moždinu...morala je duže ostati u bolnici i anesteziolozi su ju posjećivali nekoliko puta dnevno...uglavnom uopće nije bezopasna ta epiduralna kako se misli.
Ja sam 16+1 i bas nista ne osjetim…. nadam se da bude uskoro. Posteljica mi je sprijeda.
U prvoj trudnoći mi je posteljica bila sprijeda i tek sam iza 21tt počela osjećati bebu, tako da ne brini
Jasmina.heleg kako mi je prekrasno bilo procitati tvoj post. Bas mi je uljepsalo jutro. Nadam se da ce i nasa bebica sa 16tt biti tako aktivna 🤗
Naime, ja sam skuzila da nikako s hranom ne mogu na kraj.. uopce ne mogu skuzit sto mi pase, a sto ne. Od svega se napuhnem troduplo ko balon tako da me cijeli trbuh steze.. 😩 a stvarno se trudim jesti zdravo i lagano, puno voca i povrca i to vise puta dnevno po malo. nadam se da ce se to s vremenom unormaliti. S obzirom da prva 3 mj nisam mogla jesti nista, sve mi se gadilo i stvaralo mucninu, smrsavila sam 4 kg. Je li ikoja od vas ima taj problem?
Sortiraj odgovore
Najstariji