Što se tiče iscjetka, mene su u prvoj trudnoći spasile pamučne maramice kakve stariji ljudi znaju koristiti umjesto papirnatih. Peru se na 90 stupnjeva s bijelim vešom, lijepo ispeglaju i baš sam bila zadovoljna njima, pogotovo zadnjih mjesec dana trudnoće. ja sam ih imala 20-ak i mijenjala 3-4 dnevno. Čuvam ih i za ovu trudnoću 😊
što se tiče osjećanja bebe, osjetila sam ga prvi put prije 2 tjedna, i to baš lupkanje, izgleda da sam one mjehuriće i valove propustila, valjda nisam ni primijetila da bi to bilo to. ugl, sad je aktivan ujutro i predvečer i tu i tam kroz dan. osjetim ga na svim područjima trbuha, i kod puka, i skroz dolje kod pubične kosti, i lije i desno, valjda malo lupka nogicma, malo rukicama.
odlučili smo da se mali bude zvao Jakov, ali još nam je i Juraj u jakoooo uskom izboru
isto tak ne koristim uloške, makar imam iscjedak konstantno, ali ginekolog mi je rekao da bolje ne pošto je sve to plastika, da neke gljivice ne pokupim.
za mučnine nisam koristila ništ, bilo mi je mučno 3 mjeseca konstantno (prestalo prije 3 tjedna negdje, makar još uvijek 1-2 puta tjedno povraćam), ali samo navečer, kroz dan jela normalno, predvečer se ispovračala i opet mogla jesti normalno.
na trudnički tečaj planiramo jer mm bude sa mnom na porodu, bar se nadam, nije baš oduševljen, ali zbog cijele moje situacije oko toga, hoću ga tam, ako uopće bude prirodan porod.
Evo 18tj, dobila oko 4,5-5kg što mi je nekako puno u odnosu na prvu trudnoću jer sam tada dobila 4kg. U ovoj drugoj trudnoći brže rstem, trbuh se puno ranije počeo vidjeti, to je valjda zato što je maternica već proširena i tijelo je zapamtilo kako se ponašati u trudnoći.
U vezi kolica, imali smo Bebetto 3u1 i prodala sam ih što mi je nabolji potez ikad...kupili smo kišobran kolica Cybex callisto travel set, na koji ide i ekstra košara i jaje, a i kišobran se spušta u nulti položaj pa smo pokrili sve. Bebetto su divna, ali ogromna i ništa živo nam nije više stalo u gepek kad smo njih utrpali, a imamo golf 7. Za Stokke sam čula da su još glomaznija...a to su problemi kod tih robusnijih kolica s velikim kotačima.
Što se tiče trudničkog tečaja, to sam obavila u prvoj trudnoći, ništa prepametnog ne čuješ tamo što ne možeš ionako pročitati na netu. Išla sam samo zbog potvrde da pratnja može biti sa mnom na porodu (sestra). Ovaj put neću ići jer ću na porod ići slo, muž će kao i prvi put čekati u čekaoni, jer mi ne treba njegovo padanje u nesvijest haha...ili ako će koja frendica ići sa mnom, probat ćemo ju progurati bez potvrde.
Ja vam samo svima savjetujem da si pogledate par filmića u vezi disanja kod trudova, to je jako bitno...i u vezi ispravnog hvata bebe kod dojenja, tj. kako ispravno pozicionirati bebu da ispravno zahvati bradavicu. Po meni, a i iskustvu mnogih žena koje poznam, muke po dojenju su često puno veće nego sami porod. Zato bi se bilo dobro bar teoretski pripremiti.
Drage žene, danas sam 8+3, i dalje nemam apsolutno nikakve simptome...nemam otpočetka, grudi ne bole, niti bradavice, jedino su malo teže cike, i ono malo simptoma (kao blagi grčevi, osjetljivost na mirise) što sam imala su nestale :( baš sam zabrinuta, jer kad sam imala prošli put missed ab isto nije bilo simptoma trud.
Kupila sam kolica i kinderbet. Sada trazim komplet posteljinu znaci sve za kinderbet. Ako vidite molim da mi napišite i cujenu.Hvala
https://lmtf.lilypie.com/FEATp1.png
Kupila sam kolica i kinderbet. Sada trazim komplet posteljinu znaci sve za kinderbet. Ako vidite molim da mi napišite i cujenu.Hvala
U vezi je s kinderbetom, ne znam jel znaš za zaštitne spužvice Dada & Rocco, za prečke. To je jedna meni od boljih investicija. Za 3 stranice smo uzeli spužvu koja se stavlja ispred prečkica, sve u komadu, a za jednu bočnu stranicu smo uzeli zestitne spužvice za prečkice. Mali je stoput udario glavom od prečkice, i hvala Bogu nikad nije ništa bilo...to je jako bitno kasnije kad počnu pzati i dizati se. Mislim da Dada i Rocco imaju i posteljinu. Evo ti link https://dadaandrocco.com/
Drage žene, danas sam 8+3, i dalje nemam apsolutno nikakve simptome…nemam otpočetka, grudi ne bole, niti bradavice, jedino su malo teže cike, i ono malo simptoma (kao blagi grčevi, osjetljivost na mirise) što sam imala su nestale :( baš sam zabrinuta, jer kad sam imala prošli put missed ab isto nije bilo simptoma trud.
Ma bit ce sve ok samo razmisljaj pozitivno! Ja takoder nisam imala bas simptoma osim sta su se grudi povecale, a evo sad smo 13tt, sve je to individualno! Drzim fige da sve bude ok!🤞🤞💖
Drage žene, danas sam 8+3, i dalje nemam apsolutno nikakve simptome…nemam otpočetka, grudi ne bole, niti bradavice, jedino su malo teže cike, i ono malo simptoma (kao blagi grčevi, osjetljivost na mirise) što sam imala su nestale :( baš sam zabrinuta, jer kad sam imala prošli put missed ab isto nije bilo simptoma trud.
nisam ti ni ja imala simptoma do negdje 8.-9. tt, onda je krenulo povraćanje i užasan umor. sise krenule rasti tamo negdje oko 15.tt, zatvor malo kasnije od mučnina, jedino mi je žeđ bila prisutna od samog početka makar sam tek kasnije shvatila da mi je i to jedan od simptoma bio...
budi pozitivna, puno cura nema simptoma pa je sve u redu. ili su par dana jako izraženi, par dana nisa uopće, sve je to individualno...
ja cu isto ici sama radjati kao i prvi put tak mi je lakse ,nisam ni prvi put pa ni sad necu na trudnicki tecaj
Pogledaj u bubamari imaju 8-djelni komplet za kindac; a svaki utorak imas 10% za trudnice i bebe do god dana, posteljina je stvarno kvalitetna, ja je koristim i super je :)
Sortiraj odgovore
Najstariji