župčica, da, znam, čitala sam da cure kojima je drugo, treće dijete osjete bebicu puno ranije. a ja se ne mogu strpiti, nadam se da do božića budem osjetila
uživaj sad u tome!
nina, koliko si ti trudna? prva beba? pitam pošto već osjetiš bebicu.
volim jesen, ja sam bila na prvom pregledu u 4. tt jer sam imala jedan spontani i biokemijsku prije ove trudnoće i doktor mi je rekao da dođem k njemu bez naručivanja čim ugledam plus na testu. onda smo vidjeli samo neku mrljicu pa me naručio za tri tjedna dok smo vidjeli bebicu koja je bila 1,4 mm i čuli otkucaje. na prvom pregledu dobila duphastone jer sam malo smeđkarila, a pijem ga i dan danas, a vjerojatno i dalje budem nastavila dok mi se posteljica ne podigne.
malo sam si razmišljala, možda je meni zlo i tolko povraćam od toga duphastonea, je to moguće? mislila sam da je u pitanju folacin, al njega sam prestala piti u 12.tt, tak da mi ostaje ili duphastone ili jednostavno nemam sreće
Mame ja polako osjecam pokrete bebaca… Jos je to lagano i njezno ali javi se sve cesce… Osjeca li jos koja ?
Ja jos ne osjećam niš al jedva čekam.
Kada ti he termin poroda?
26. 05 . mi je termin...
Tenci i ja sam na Duphastonima od pocetka. Nisam nikad povracsla, samo imala mucnine
Stize nam Mihael ♡
Tenci,moguce da zbog tog povracas, meni je dosta zene koje su prije bile trudne rekle da nemam pojma koliko sam sretna sto ne pijem duphastone,kazu da je njih doslovno unistavao, pretjerano su osjecale mirise i slicno, cak cura koja sa mnom radi je pila radi neredovnih mjesecnica i bas patila, ipak je to hormon. Ali ti ces sve to izdrzati za malenu mrvicu.
Trenutno pijem 3 Duphastona, 1 folacin, 1 Elenatal kojeg bas ne pijem svaki dan, 2 Probiotika na bazi brusnice al terapija traje jos 4 dana, sad kad ubacim jos magnezij......
Stize nam Mihael ♡
župčica, da, znam, čitala sam da cure kojima je drugo, treće dijete osjete bebicu puno ranije. a ja se ne mogu strpiti, nadam se da do božića budem osjetila
uživaj sad u tome!
nina, koliko si ti trudna? prva beba? pitam pošto već osjetiš bebicu.
volim jesen, ja sam bila na prvom pregledu u 4. tt jer sam imala jedan spontani i biokemijsku prije ove trudnoće i doktor mi je rekao da dođem k njemu bez naručivanja čim ugledam plus na testu. onda smo vidjeli samo neku mrljicu pa me naručio za tri tjedna dok smo vidjeli bebicu koja je bila 1,4 mm i čuli otkucaje. na prvom pregledu dobila duphastone jer sam malo smeđkarila, a pijem ga i dan danas, a vjerojatno i dalje budem nastavila dok mi se posteljica ne podigne.
malo sam si razmišljala, možda je meni zlo i tolko povraćam od toga duphastonea, je to moguće? mislila sam da je u pitanju folacin, al njega sam prestala piti u 12.tt, tak da mi ostaje ili duphastone ili jednostavno nemam sreće
Danas mi je tocno 16 tjedana, a prije nekoliko dana sam je prvi puta osjetila. Ovo mi je prva trudnoca.
Tenci i ja ih pijem 3×1 i bas osjetim da mi tesko sjedne. Nekad se suzdrzim da ne povratim ali mi je svaki put mucno od njih. Tako da vjerujem da ima neku povezanost jedno sa drugim
lena, hvala za iskustvo, nekak si mislim da je od duphastona jer kod mene to se čak ni ne smanjuje, isti intenzitet već dva mjeseca samo čekam dan dok mi bude doktor rekao da ga slobodno prestanem piti.
ma sve budem ja izdržala, al htjela bih bar malo da to stane, da povraćam ako baš moram, svaki drugi dan
lavandica, mislim da možeš već izbaciti folacin. dok sam bila na uzv prije niftyja u 12. tt, doktorica mi je rekla da mogu slobodno prestati piti folacin jer folna kiselina više nema utjecaj na bebu, da je najbitnija bila između 5.-6.. i 10.-11. tt, dok se razvijaju svi ti organi. ali posavjetuj se još sa svojim doktorom.
nina, super, baš mi je drago da ju već osjetiš to mi malo daje nade da bi ga mogla i ja početi osjećati uskoro, baš jedva čekam taj trenutak.
andreaam, eto, onda izgleda da je od njih. isto ih pijem 3x1, budem pitala doktora na pregledu u petak dal ih mogu biti 2x1 ili kaj već jer da mi sjedaju teško i da povraćam od njih puno, možda mi smanji malo dozu.
lena, hvala za iskustvo, nekak si mislim da je od duphastona jer kod mene to se čak ni ne smanjuje, isti intenzitet već dva mjesecasamo čekam dan dok mi bude doktor rekao da ga slobodno prestanem piti.
ma sve budem ja izdržala, al htjela bih bar malo da to stane, da povraćam ako baš moram, svaki drugi danlavandica, mislim da možeš već izbaciti folacin. dok sam bila na uzv prije niftyja u 12. tt, doktorica mi je rekla da mogu slobodno prestati piti folacin jer folna kiselina više nema utjecaj na bebu, da je najbitnija bila između 5.-6.. i 10.-11. tt, dok se razvijaju svi ti organi. ali posavjetuj se još sa svojim doktorom.
nina, super, baš mi je drago da ju već osjetišto mi malo daje nade da bi ga mogla i ja početi osjećati uskoro, baš jedva čekam taj trenutak.
Osjecaj je neopisiv, stovise jer mi je prva trudnoca ☺️ vjerujem da ces i ti brzo poceti osjecati bebicu ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji