Pozdrav curke,čestitam svima koji znaju spol :) moj bebač je spavao prošli put pa se nadam uskoro saznat što je točno 😊😁 ja se mažem s tri vrste krema za strije hahaha i nadam se da će bit sve okej..Biobazina kolecija MAma ima svega pa i tih krema, naručila si shea maslac nerafinirani i bademovo ulje pa i to kombiniram :)
Samo što me zadnji tj dana muči niski tlak užasno,14tt sam,mučnine su prošle sad je došlo ovo na red glavobolja i tlak..samo mi se spava,nemam snage za ništa...pijem brusnicu za svaki slučaj,ali i prirodne sokove crvene da mi digne tlak i da normalno funcioniram jer sam inaće hodajući zombi :/ ima ko kakve recepte za niski tlak?
Moja tetka ima nizak tlak i godinama svako jutro pojede malo domace slanine. Kaze da je to spasava. Ne znam koliko se smije jesti u trudnoci ali je meni prije trudnoce pomagalo jer isto imam nizak tlak. Sad u trudnoci mi se povisio na normalan pa ne koristim nista 😊
Pozdrav curke,čestitam svima koji znaju spol :) moj bebač je spavao prošli put pa se nadam uskoro saznat što je točno 😊😁 ja se mažem s tri vrste krema za strije hahaha i nadam se da će bit sve okej..Biobazina kolecija MAma ima svega pa i tih krema, naručila si shea maslac nerafinirani i bademovo ulje pa i to kombiniram :)
Samo što me zadnji tj dana muči niski tlak užasno,14tt sam,mučnine su prošle sad je došlo ovo na red glavobolja i tlak..samo mi se spava,nemam snage za ništa…pijem brusnicu za svaki slučaj,ali i prirodne sokove crvene da mi digne tlak i da normalno funcioniram jer sam inaće hodajući zombi :/ ima ko kakve recepte za niski tlak?
anitich, ja ti isto imam s tlakom problema, toliko da sam u prošloj trudnoći čak i u bolnici bila jer sam se onesvjestila usred pregleda
probaj uvijek imati nešto za grickati uz sebe, po mogućnosti nešto slano. i pij puno vode. ali puno. meni to pomogne bar malo. sad isto osjećam da mi je tlak ful nizak, umorna sam kronično...sjedim na poslu i trudim se držati oči otvorene, užas...
nego, cure kojima nije prvo dijete, da vas nešto pitam...jel vam se u ovoj trudnoći ranije počeo nazirat trbuh ili je isto kao i u prethodnoj trudnoći?
ja sam u 11tt i fakat mi toliko trbuh strši da ljudi sad već primjećuju. inače sam skoro 180cm, nisam ni debela ni mršava...a trbuh ko lopta. pravi trudnički. u prvoj trudnoći mi je to nekako kasnije došlo...
Bok cure, meni je danas 8+0 i otisla sam ranije s posla. Uspjela sam povratiti u kuhinji za gablecom i zamislite samo poglede kolega 😅 Planiram danas do ginekologinje nek mi otvori bolovanje jer ovo nema smisla.. Uspjela sam se jos k tomu i prehladiti. Grlo i glava me ubijaju a kroz nos jedva disem. Kapi za nos nesmijem koristiti?
Bok cure, meni je danas 8+0 i otisla sam ranije s posla. Uspjela sam povratiti u kuhinji za gablecom i zamislite samo poglede kolega 😅 Planiram danas do ginekologinje nek mi otvori bolovanje jer ovo nema smisla.. Uspjela sam se jos k tomu i prehladiti. Grlo i glava me ubijaju a kroz nos jedva disem. Kapi za nos nesmijem koristiti?
ne smiješ, možeš samo fiziološku ili slijez...inhaliraj se
nego, cure kojima nije prvo dijete, da vas nešto pitam…jel vam se u ovoj trudnoći ranije počeo nazirat trbuh ili je isto kao i u prethodnoj trudnoći?
ja sam u 11tt i fakat mi toliko trbuh strši da ljudi sad već primjećuju. inače sam skoro 180cm, nisam ni debela ni mršava…a trbuh ko lopta. pravi trudnički. u prvoj trudnoći mi je to nekako kasnije došlo…
😂😂😂 Nebrini,sve je ok.. i ja u 11tj.pa kao da sam bar 16..😊 to je normalno za 2 rotkinje..
Cure koje koristite baby watcher.. trebam savjet. Danas sam ga dobila i naravno da sam brze bolje isla slusati. Ulovila sam 80-90, to je pretpostavljam pupkovina? Dok sam bila u bolnici, sestra je curi do mene slusala s tim i taj zvuk se javljao, i rekla je da je pupkovina, zvuk je onako malo dublji, sporiji. Srce sam pokusala uloviti prema uputama od pupka lijevo malo nize i stvarno sam tamo naisla na nesto sto je jako brzo zavrsilo.. prvo mi je nize bilo 158, ali samo milisekundu, onda oko tamo kod pupka oko 120. Radila sam to bez gela posto cu ga nabavit tek sutra, al namazala sam trbuh kremom. Nisam htjela puno stiskat, bilo mi je bitno da barem nesto cujem. Al zanima me gdje se nalaze ona dva otkucaja od mene (aorte i vene).. da ne bi slusala to pa mislila da je od bebe.
Stize nam Mihael ♡
lavandica, ja otkucaje ulovim dosta nisko, znači skoro kod pubične kosti, na mjestu gdje mi dolazi rub gačica, nikad nisam oko pupka ulovila bebine otkucaje, samo svoje. ne znam, probaj i niže loviti, možda je beba smještena niže, trebalo mi je dosta dugo da uspijem uloviti, ali sad znam na kojem mjestu tražiti pa ni ne pokušavam na drugim dijelovima. istražuj, nemoj se fokusirati samo oko pupka.
a što se tiče tlaka, ja isto imam izrazito nizak tlak, prije trudnoće 85-90/55-60, ovisi, sad mi donji ostao na 55-60, a gornji porastao na 120-130, ne znam, i znam se dosta loše osjećati zbog tog tlaka, ali dobro, budem preživjela
A kako razlikujes cije je ciji otkucaj? Koliko je pupkovina? 90?
Stize nam Mihael ♡
Sortiraj odgovore
Najstariji