Ljetne bebe 2019.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    09. Kolovoz 2019. 22:52

CiniMINIS

ayla

CiniMINIS

ayla

I jos jel ti se beba bila umirila par dana prije?

Nije, i tijekom trudova sam ju osjetila nekoliko puta kako udara i time jos pojacavala trudove. Mozda je sveukupno bila zadnji tjedan minimalno mirnija, al to je kao normalno jer nit nemaju mjesta.

Moja meni nesto kao mirnija ajmo reci, lupi ona al nisu to udarci kakve je znala zadati

Moja je sad mirnija nego u trbuhu 😂.
    E, i sjetila se jos, za cure koje ce roditi u merkuru- u box ne nosite nikakve torbe i ruksake, to vam oni spreme u neki ormar i kasnije uzmu u sobu. Vi si pokupite samo najnuznije stvari- mobitel, voda, melem i ceg se vec sjetite. Ja sam svoje spakirala u ruksak da imam sve pri ruci sto bi moglo zatrebat. Na kraju mi nist nije ni trebalo. Ne znam jel se moze nosit vrecica u box, znaci manje stvari.
    Ja sam si u bolnici, kad sam skuzila situaciju, napravila "vrecicu za u kupaonu" i u nju natrpala sve sto bi mi moglo trebati u kupaonici (wc papir i vlazan, ulosci, gacice, sve za higijenu itd.) Tak da se ne desi da mi ista zatreba a ja zaboravila u sobi.

Nadam se da ce i moja biti mirnija kad se rodi od 16 tj ju osjetim prvo je krenula lagano oko 20tj je vec pocela udarati i pritiskati da sve zvijezde vidim 😂😂 makar neka me postedi kada dode 

09. Kolovoz 2019. 22:54

andjelina23

Danas mi je termin… Jutros bila na amnioskopiji i ctg-u… Plodna voda mliječna, otvorena 1 prst, ctg uredan 🙂 za dva dana ponovo 🙄

Nadam se da ce uskoro krenuti 😀

CiniMINIS
    10. Kolovoz 2019. 01:08

ReginaP

CiniMINIS

E, i sjetila se jos, za cure koje ce roditi u merkuru- u box ne nosite nikakve torbe i ruksake, to vam oni spreme u neki ormar i kasnije uzmu u sobu. Vi si pokupite samo najnuznije stvari- mobitel, voda, melem i ceg se vec sjetite. Ja sam svoje spakirala u ruksak da imam sve pri ruci sto bi moglo zatrebat. Na kraju mi nist nije ni trebalo. Ne znam jel se moze nosit vrecica u box, znaci manje stvari.
    Ja sam si u bolnici, kad sam skuzila situaciju, napravila "vrecicu za u kupaonu" i u nju natrpala sve sto bi mi moglo trebati u kupaonici (wc papir i vlazan, ulosci, gacice, sve za higijenu itd.) Tak da se ne desi da mi ista zatreba a ja zaboravila u sobi.

Čestitam tebi i bebici :) Zelim vam brz oporavak i da brzo idete kuci mazit se i uzivat
    Ja planiram roditi u Merkuru pa ako budes imala vremena i volje odgovoriti na neka pitanja :D
    Jel ti za porod daju njihovu spavacicu ili trebas imat svoju? I jel treba pripremiti stvari posebno za tusiranje nakon poroda ili odes u sobu pa si mozes uzet na miru sta ti treba?
    Ako se sjetis jos sto ti slobodno pisi :D

Danas smo stigle doma 😊. Imaju oni svojih spavacica i na porodu nosis sve njihovo, nakon poroda mozes i svoje ako zelis, al ti nudi svaki dan svjezu. Kod mene se potrefilo da su u radaoni taman potrosili spavacice kad sam dosla pa su me pitali dal imam svoju i neka nju obucem dok ne dodem u box, a prije boxa mi nabavili njihovu od nekud. Ne tusiras se odma nakon poroda (a vjeruj mi, nece ti ni biti na kraj pameti). Kad te odvezu u sobu prvo provjere jel imas vrtoglavicu (koju sam ja na zalost imala), i polegnu te u krevet sa njihovom nekom tkaninom medu nogama, a tvoju bebicu tad pregledava pedijatar. Dok moras prvi put na wc ih zoves, pa te sestre odvedu, uzmu ti iz torbe sve potrebno (uloske, gace, wc papir) i kad se popiskis te obuku i vrate u krevet. Ako si nakon sljedeca dva samostalna dizanja iz kreveta ok ti skinu braunilu. Kod mene je bilo tak da sam imala losu krvnu sliku, pre malo zeljeza, pa sam dobila neku infuziju i do ponoci mi je bilo opet dobro, iako se krvna slika nije nesto poboljsala. Zato su mi malu nocu cuvale sestre kad svakak nisam mogla/smjela ustajat da ju dojim i prematam. Tusirala sam se sljedeci dan prije posjeta nakon sto su skinuli braunilu. A isto tad se i cimerica tusirala prvi put koja se ok osjecala.

CiniMINIS
    10. Kolovoz 2019. 03:14

Julie

CiniMINIS

ayla

CiniMINIS

ayla

I jos jel ti se beba bila umirila par dana prije?

Nije, i tijekom trudova sam ju osjetila nekoliko puta kako udara i time jos pojacavala trudove. Mozda je sveukupno bila zadnji tjedan minimalno mirnija, al to je kao normalno jer nit nemaju mjesta.

Moja meni nesto kao mirnija ajmo reci, lupi ona al nisu to udarci kakve je znala zadati

I ja cu roditi na Merkuru pa pisi sve ceg se sjetis jer sve bi voljela znati. Tko te je porodio, kako si bila zadovoljna i sto god ti padne na pamet pisi 😜

Odgovaram na rate kad stignem 😂. S obzirom na moju situaciju nisam uspjela popratiti imena svih koji su sudjelovali. A najlakse mi je bilo koncentrirat se samo na sebe sa zatvorenim ocima, pa ih nisam nesto ni vidla kako treba. Doktorica na prvom pregledu i doktor na porodu nisu bili isti. Stazistica koja me pregledavala je bila na porodu i krenula me sivat, al kad su vidli situaciju preuzeo je dokrot. Bila je smjena doktorice stasenko (taj doktor koji je bio je s njom bio i na viziti pa mislim da oni zajedno rade), ona je navratila kad je bio izgon (moram priznat da ju nisam primjetila nego mi muz reko da je cijelo vrijeme provirivala i pratila situaciju a pred kraj me hladila s vodom po licu). Babica je bila neka plava kovrcava ako se dobro sjecam, jako draga. Ustvari je cijela ekipa na porodu bila super, bodrili me, objasnjavali sto i kako raditi, cak i kad sam imala nagon tiskanja a da nije jos bilo za tiskanje su mi pokusali pomoci savjetima kako da sto lakse i brze prode (npr da opustim misice, ne dizem guzu sa kreveta itd). 

CiniMINIS
    10. Kolovoz 2019. 03:23

A to za sivanje isto nisu oni krivi, sumnjam da im je gust nekog tak sivati da se pati, a i vidlo se doktoru na faci da je i njemu mucno sto se patim. 

Ekipa na odjelu mi je isto bila super, sve sestre pomazu sa dojenjem, objasnjavaju, prate itd. Kad ih trebas rijetko se desi da dode neraspolozena, al ima naravno i toga. Uglavnom imam pozitivno iskustvo, al sam ipak jedva cekala doc doma 😅 ipak si doma svoj na svome.

Andjelina23  cula sam da amnioskopija navodno zna izazvat trudove 😉 tak da sretno i nadam se da ce uskoro.
    🙈 sto sam zaspamala stranicu..

Julie
    10. Kolovoz 2019. 06:36

CiniMINIS

A to za sivanje isto nisu oni krivi, sumnjam da im je gust nekog tak sivati da se pati, a i vidlo se doktoru na faci da je i njemu mucno sto se patim.

Ekipa na odjelu mi je isto bila super, sve sestre pomazu sa dojenjem, objasnjavaju, prate itd. Kad ih trebas rijetko se desi da dode neraspolozena, al ima naravno i toga. Uglavnom imam pozitivno iskustvo, al sam ipak jedva cekala doc doma 😅 ipak si doma svoj na svome.

Andjelina23 cula sam da amnioskopija navodno zna izazvat trudove 😉 tak da sretno i nadam se da ce uskoro.
    🙈 sto sam zaspamala stranicu..

Hvala ti puno. Znam Stasenko sa tecaja. Ona mi je draga. Vjerujem da je doma najljepše. Uzivaj sa svojom bebolinom. 💖

andjelina23
    10. Kolovoz 2019. 18:10

ayla

andjelina23

Danas mi je termin… Jutros bila na amnioskopiji i ctg-u… Plodna voda mliječna, otvorena 1 prst, ctg uredan 🙂 za dva dana ponovo 🙄

Odlucili smo poslusat ono "sex ubrzava otvaranje" 😁 i pokusati 😁

Nakon sexa, isla sam piskiti i na papiru imam sto vidjeti... Komad iscjetka, bijelo crveni, prosaran zilicama... Da nije to sluzni cep? Poslije, tijekom brisanja nije bilo krvi nit icega 🙄🙄

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

10. Kolovoz 2019. 18:20

andjelina23

ayla

andjelina23

Nakon sexa, isla sam piskiti i na papiru imam sto vidjeti… Komad iscjetka, bijelo crveni, prosaran zilicama… Da nije to sluzni cep? Poslije, tijekom brisanja nije bilo krvi nit icega 🙄🙄

Po prici izgleda da je 😊😊 kada krene boliti znat ces 😁 nadam se da je to to 

andjelina23
    10. Kolovoz 2019. 18:27

ayla

andjelina23

ayla

andjelina23

Nakon sexa, isla sam piskiti i na papiru imam sto vidjeti… Komad iscjetka, bijelo crveni, prosaran zilicama… Da nije to sluzni cep? Poslije, tijekom brisanja nije bilo krvi nit icega 🙄🙄

aaa nadam se da je i da ce uskoro krenuti 😊😊😊 da izbjegnem amnioskopiju sutra 🙄

🤍 Spontani sa 6 tjedana/ 2014
    🧑 Curica 3 godine /2019.
    🤍 Spontani s 12 tjedana, kiretaža/2021.
    🧑 Curica 1 godina (mjesec dana nakon kiretaže zatrudnila)
    🤰https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20716;11/st/20230621/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/c4a6/preg.png

CiniMINIS
    11. Kolovoz 2019. 05:34

andjelina23

ayla

andjelina23

ayla

andjelina23

aaa nadam se da je i da ce uskoro krenuti 😊😊😊 da izbjegnem amnioskopiju sutra 🙄

Drzim fige i javi jel se nesto pokrenulo 😊

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.