CiniMINIS čestitam!! 😍😍😍
Stigla je jučer i moja mrvica malkoc veća 😉
3820 i 52, lijepo me iznenadila, sve prošlo prirodno uz moje trudove nakon pucanja vodenjaka nasred sobe u bolnici 😀 trajalo je sve skupa 11 sati, a sam kraj mi je ujedno bio i najlakši jer je išao najbrže nakon sati i sati trudova 🤪🤪🤪
Sad smo na privikavanju jedna na drugu, dojenje i sve ostalo.. ide pomalo. Sitnim koracima 😍
Čestitke!! Uživajte, mazite se, pazite ❤
Iskrene čestitke objema 🥰😍❤ i ja sam imala upalu mišića od ručki u rađaoni 🤣 šćepala sam ih kao da mi.je zadnje na svijetu 😂😂😂😂😂
Hvala jos jednom cure 😊. Evo za cure koje jos nisu rodile i cure s jesenskih koje cekaju malo detaljniji izvjestaj s poroda 😉 (tko ne zeli znat neka ne cita 😂). Trudove sam primjetila negdje oko ponoci i odma su bili dosta cesti (negdje na 25min), razmsk se smanjivao, al su bili totalno neredoviti. Oko 3 sam imala ocjecaj da je puknuo vodenjak, ili barem napuknuo malo jer je izletila neka tekucina sa puno sluzi iz mene pa de krenula polako tusirat i spremat. Kad dam se uz sve cesce trudove spakirala i dosla u merkur bilo je vec pol 6. Objasnila tamo situaviju i stavili me na ctg. U 20min ctg-a imala 3 truda i krenuo cetvrti. Nakon toga pregled prvo mlade doktorice koja uci pa malo iskusnije. Otvorena 4 prsta, pa klizma i setanje po hodniku. Trudovi sve jaci i ludi. Pomoglo mi njihanje bokovima lijevo/desno i naravno disanje. Oko pola 9 me stavili u box i opet pregled od doktora i totalno se iznenadili jer sam vec bila 9 cm otvorena.
Trudovi sve pakleniji, al se negdje oko10 krenuli opet smanjivat, cak tolko da sam izmedu par puta zadrijemala. Gore od trudova mi je bilo njihovo "pomaganje" s prstima da se sve rasiri i da mala lakse krene. Pokusali me staviti klececi na krevet da se mala ljepse spusti i zbog losijih trudova. Na kraju se odlucili za drip. Ne znam kolko je na kraju od dripa trajalo. Mislim da negdje sat i pol, al za mene cijela vjecnost. Trudovi bili takvi da su me na pocetku tjerali na tiskanje a nakon toga ih uspjela prodisati. Opustanje misica u toj situacji je stvaaarno tesko. Kad je konacno krenulo vrijeme za tiskanje skupila se cijela ekipa oko mene 😂 (to je kao normalno, moraju tamo biti za svaki slucaj) u 3-4 truda uspjela sam izgurat svoju mrvicu, al sam popucala na obje strane a i rezali su me kad su vidli da sam krenula pucat. Stavili ju na mene i pricekali malo sa rezanjem vrpce (to je tata obavio). Dobila spricu za stezanje maternice i nakon par min krenula posteljica. Sve nakon poroda mi je bilo neugodnije od samog poroda. Kad je vadila posteljicu tiskala mi trbuh i bas je bilo bolno. Dobila lokalnu anesteziju i krenuli sivat, al nije svugdje djelovala pa je u nekim djelovima bilo stvarno gore od poroda. Pokusavali mi s malom odvratit pozornost, al nije islo, jaukala vise nego na porodu. Pregled unutarnjeg dijela (dal je sto popucalo) je isto neugodno i bolno, al kao mora vidit jel negdje nesto osteceno. Kad su konacno zavrsili sam bila presretna 😂. Rekli nema jela i pica (tijekom poroda sam pila kolko mi je trebalo) dva sata od poroda i ostavili nas same da se mazimo i upoznamo i pokusali prvi put dojit (dosla sestra da pomogne oko toga) i nakon ta dva sata se pozdravili i odvezli me na odjel. Eto "ukratko" 😂 ako nekog jos neki detalj zanima slobodno navalite,ne sramim se odgovorit vam 😉.
Bome si to ljepo objasnila, a ja se cijelo vrijeme bojim poroda a ne onoga sto sljedi nakon njega 😂 i da imam pitanje vec kad si voljna odgovoriti, znam da je svatko drugaciji al ono mozda ima kakve slicnosti 😁 jesi par dana prije imala kakve bh, dali te bolilo sto, jesi li slutila da se nesto desava?
Bome si to ljepo objasnila, a ja se cijelo vrijeme bojim poroda a ne onoga sto sljedi nakon njega 😂 i da imam pitanje vec kad si voljna odgovoriti, znam da je svatko drugaciji al ono mozda ima kakve slicnosti 😁 jesi par dana prije imala kakve bh, dali te bolilo sto, jesi li slutila da se nesto desava?
Nisam bas nista osjetila i pojma nisam imala sve do ponoci kad su krenuli trudovi. Cak ni za trudove nisam odma bila sigurna jel to sad to, al drukciji su od BH pa sam zato mjerila. Osjecala sam ih u donjem dijelu maternice s prednje strane. Tesko mi je objasniti taj osjecaj jer po meni nije to ni kao menstrualni bolovi niti ista drugog sto sam osjetila. Vise kao nekakav iritantan osjecaj nekakvog cudnog grca. Jos sam se navecer jadala da imam osjecaj da nikad nece izac.
Nisam bas nista osjetila i pojma nisam imala sve do ponoci kad su krenuli trudovi. Cak ni za trudove nisam odma bila sigurna jel to sad to, al drukciji su od BH pa sam zato mjerila. Osjecala sam ih u donjem dijelu maternice s prednje strane. Tesko mi je objasniti taj osjecaj jer po meni nije to ni kao menstrualni bolovi niti ista drugog sto sam osjetila. Vise kao nekakav iritantan osjecaj nekakvog cudnog grca. Jos sam se navecer jadala da imam osjecaj da nikad nece izac.
I da, sve smo razlicite, zena s kojom sam bila u sobi je 3 dana bilau trudovima i nije mogla ni spavati u to vrijeme. Vec je bila sva izmrcvarena kad je dosla.
Zaboravih jos napisat, od epiduralne nista, jer nisu ni skuzili kolko brzo se otvaram pa nista nisu ni nudili jer je i onako bilo kasno. Cimerica je primila epiduralnu i kaze da joj je ipak bilo uzas jer ju pred kraj smanje da osjetis trudove i mozes tiskati. Sad kolika je razlika u boli nikad necemo saznati jer kao sto mi nismo jednake tako pretpostavljam ni jedan porod nije jednak..
Ma ni meni nisu bili prvi put ni priblizno menstrualnima, al kako je bilo sve neprirodno i zaboravla sam vecinu osim jakih bolova di se raspadas 😐 mene je sinoc pocelo oko bokova boliti i grcenje nekakvo u trbuhu pa sam vec mislila da se nesta desava, i sad samo mislim kako necu prepoznati prave trudove mada kazu da nemozes ih promasiti al svasta se desava. 😁
Ja nemam sanse za epiduralnu tako da sam se pomirila s time da cu morati pretrpiti bolove, da nismo svi isti neko kaze da bi rade cijeli zivot bio trudan samo da nemora rađati a neko obratno, svatko ima drugciji prag boli moj je nikakav 😂😂 al opet kad su mnoge zene prezivile i ja cu
Ja nemam sanse za epiduralnu tako da sam se pomirila s time da cu morati pretrpiti bolove, da nismo svi isti neko kaze da bi rade cijeli zivot bio trudan samo da nemora rađati a neko obratno, svatko ima drugciji prag boli moj je nikakav 😂😂 al opet kad su mnoge zene prezivile i ja cu
Mislim da ces skuziti kad bude neizdrzljivo pa otic u bolnicu. Jedino da bas tolki brzo ide da ne stignes, al da neces osjetit nekako sumnjam. Ja cijelu trudnocu nisam imala nikakvih bolova. Nit u bokovima, nit ledima, nit preoponama, niti "unutra". Bh mi isto nisu bili bolni, samo sam osjecala kako mi se steze trbuh. Doktor koji je bio me pohvalio da imam odlican prag tolerancije na bol jer do 9cm nisam pisnula (a fakat je bilo posnosljivo). A i poslije me se culo samo kod onog nagona za tiskanje jer se boris sam sa sobom. Al kod sivanja covjece ko najveca mimoza. Pa reko doktoru da se sad predomislio sa pohvalama kad tolko jaucem. Al nista nije reko na to 😅
Sortiraj odgovore
Najstariji