Dobro jutro ženske! Nadam se da ste bolje nego ja, a i sunce je vani koliko vidim :) mene jučer iznervirali ovi s posla, sad sam u skupljanju informacija o svojim pravima i tako to pa sam se jučer odjavila s foruma. U principu sam koma i živci mi rade 110 na sat...
Abies, dobila sam obje knjige, hvala ti!
Aurelija, hvala na slikovitom prikazu :) moj nalaz u 26t je uloziva za vršak prsta, cervix 20mm, smeksan i u v obliku...mislim da nikako nije najbolje :(
Sanjarka, baš mi je drago da mali napreduje dobro. Sitan je na tebe vjerojatno :) super što je sve po peesu i da, mislim da glava ne znači da je glavat, već da se okrenuo glavom dolje :)
Samo ti što prije po normabel u ljekarnu, me bi me čudilo da ti je to od sjedenja...
Btw, moje kontrakcije su se od toliko magnezija smirile, naravno probava proradila, a trbuh i leda me svako popodne bole za poluditi koliko se mala isteze, namješta, radi kvrge po trbuhu...
Abies, hvala na info za Sv.Duh i pratnju! I super za slikoviti prikaz cerviksa, sad je i meni jasno.
Cro, tebi je onda nalaz stvarno skolski za mirovanje Nadam se da te ovi na poslu nece nervirat dalje.
Iii, to je to sto sam zapamtila da ste tipkale
Aha, plan poroda! Isto kako je Dunya rekla, necu ga nositi i mahati tamo s njim, ali cu ga sloziti za svoju glavu, i da imam za podsjetnik sto u kojem slucaju.
Mi jutros idemo konacno na finalni dogovor s doulom, i onda uskoro krecemo s pripremama.
Nije mi došla danas kolegica, pa ću imat više vremena
Aurelija ne računam taj gibitak s početka, to sam gubila kad je prestalo povraćanje vratila odmah natrag. Računam prirast od svoje startne kilaže, a vi ne? Nemam pojma iskreno, iznenadilo i mene ovaj mjesec samo pola kg od prošlog pregleda. No dobro s malom nisam imala mučnine ni dana pa sam na kg tek krenula dobivat od 20+tj, došla sam do +10 na kraju vidit ćemo kako će bit sad.....
Rekoh sama sebi da se neću više opterećivat jedem normalno i uvik isto, a nekad ne dobijem ništa a nekad puno kg u 2 dana doslovno.... tako da nekog utjecaja i nemam na to sve.
Što se normabela tiče, nije strašna terapija. Rekao da bi on da ja to popijem prije spavanja pa se eto mislim....
Crazy meni je baš mjerio zdjelicu s nečim, nemam pojma. Tako sam i dobila službenu dijagnozu.
Malac je ok skroz, osim naprednije glave čak je i sitniji malo.
Prvi porod je prošao relativno ok u biti dosta brzo za prvorotkinju, no cura je imala svega 2800g, te sitnu glavicu skroz a ja sam popupcala uzduž i poprijeko e sad da li to ima veze s mojom užom zdjelicom?
U svakom slučaju ginić je upućen u prvi porod, veličinu prvog djeteta.... vjerujem u njega i predložit će ono što je najbolje za mene, no otom potom , jedino ne želim da muče mene i dijete u rodilištu ako glavica nemože proć, toga me strah.
Cro što ti rade na poslu???? nedaj se iživcirat pleas
Curicax3 koji ti je ono termin, zaboravih te upisat u tablicu
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
ps. proljetnice nam rađaju ko na traci, i to po mjesec dana ranije tako da treba biti spreman
Cro, sad barem znaš zašto moraš mirovati! I da ti nije to doktor bzvz rekao, ali opet po drugoj strani, nema potrebe za panikom, neće beba nikud dok ti miruješ i cerviks miruje... Ja sam sebi posložila u glavi tako da do 32-33 tj moram izgurat kako god, a nakon toga kako bude, bebe se na 7 mj rađaju sasvim normalno i bez ikakvih posljedica (sama sebi sam živi dokaz!) Moja frendica je od 7 mj bila otvorena dva prsta i rodila u terminu, sve je to individualno.
Zašto kažeš da si u skupljanju informacija o svojim pravima, što te zaje* na poslu?
Jutro!
Sanjarka lijepo da je sve ok. Sve mi trudnice bitno da se bebe razvijaju kako treba. A i uzv moze pogrijesiti za mm pa odmah tjedan gore dolje. Bitno da doktori znaju sto gledaju i da ne vide nista sumljivo.
Cro super sad imas litetaturu za izlezavanje. Ja cu ipak danas na tecaj. Iduci mj ce valjda se radit ormar za klince, dok prekopam prvu robicu properem ispeglam; pa ne bih riskirala da me ulovi svibanjski rok
Htjela sam jos napomenut u vezi mjera na uzv, čini mi se kao da sam negdje pročitala da mjere ovise i o tome kako je beba okrenuta, ako je npr glava bliže sondi, izmjerit će ju veću nego što je, a noge npr manje zbog iskrivljenja slike. Ima mi logike, zato nisu te mjere 100%, ali mislim da nema potrebe za brigom Sanjarka, ako ti već sad dr vodi brigu o širini zdjelice i veličini glave, ne bi te nitko trebao maltretirat na porodu, uostalom rekla si da imaš vezu....
Inaj da imaš nekoga drugoga?
Majo spremaj torbu svakako, vidiš da se nikad nezna
Abies sretno da ne uhvatiš svibanjski rok mene će baš taj dopast, jer radim skoro do kraja 4mj, pa nema mi druge.
Sortiraj odgovore
Najstariji