Pozdrav,
pročitala sam sve, zapisala na šalabahter pa idemo redom
Baby, tavom po glavi! Hahaha...kako si me nasmijala :) Zaista imaš jako dobrog muža.. i ja se ne žalim na svoga. Radi sve: usisalva, pere suđe, čisti, pospremi stol, ali u kuhanje se ne miješa :) Iako je rekel da nek mu ja govorim kak se kaj kuha dok sam imala jake mučnine.
Zumbul, 5 kg neka te ne opterećuje. A prištići su valjda utjecaj hormona..ne brini :)
Crazy, jako mi je žao zbog nesreće, ali hvala Bogu da se vama ništa nije dogodilo.
Starim, kablove precvikaj i reci da su izgorjeli...ili mu izbriši igrice, kao virus je došal o sve popapao
Sanjarka, zub mi je malo bolje, ali idem popodne kaj mi pogleda...hvala što brineš :*
Ja sam skuhala graha na crveno, tak da sam popodne onda slobodna za čitanje knjige.
Vrijeme: hladno i hladno...najavili opet kišu..beba rastura, valjda ima koncert jer slušamo glazbu
Koliko bi sad mogla velika u 19 tt? kad budem išla na pregled
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
a Zabica, sad će ti već reći u gramima kolika je. možda oko 400-500grama.. zgooglaj si one mjere koje uvijek uspoređujemo...
MOram s vama ovo podijeliti.. pa divno je. Pogledajte te shuze!
http://www.zara.com/hr/en/-c802506p3317003.html
Zumbul ne brini zbog pristica,meni je vilica i vrat puna pristica,nesto sitno na prsima, a o ledima da i ne pricam.... Takva sam zadnje bila u pubertetu... :D
Inace,mm radi sve, usisava,ves stavi oprati i rastegne ga, kupaonicu opere, opcenito ciscenje i metla mu nisu strani... A o kuhanju da ne pricam,rastura... Doduse i on voli zaigrat igrice(world of tanks), ali to mu je razonoda navecer,kad sve ostalo obavi,prije spavanja...
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Dan djevojke 😆
Ty ooo kad se samo sjetim pisanja u gace 😂😂😂😂 ono sve me bilo sramota. Sad jos nije krenulo i nadam se da nece tako skoro.
Dunya ja sam u prvoj t znala biti budna do 4h ujutro, ono mm dodje s posla, pospremim ga u krevet i dalje sjedim na kaucu i brojim ovce. Sad nemam bas tih problema, ali mi zato na malu utjece mjesec pa sam svakako budna, htjela ja to ili ne 😅 sjecam se da sam i u bolnici prije nego cu roditi bila jedina zvjerka koja ne spava, ali bome onu noc kad sam rodila, zaspala bez ikakvog problema 😂
Zabica sretno onda danas kod zubara. 😆
Starim zao mi je upravo sad tvog muza koji je jadan ni kriv ni duzan tu izresetan od strane nabrijanih trudnica 😂😂😂😂
Mislim stvarno se nekad osjecam sretnicom kad citam kakvih sve muzeva ima. Ali i dalje mi je to da pomaze u svemu apsolutno normalno. Osim u kuhanju. Jednom sam mu rekla da doda u jelo malo crv.paprike jer sam izasla nakratko. Trebam li uopce reci da nismo mogli to jesti jer je dodao chilli. Najljuci koji imamo u stanu 😂😂😂
Ali ovo sve je za mene normalno osobito u braku. Da nije tako prva stanica bi mi bila opcina i popunjavanje papira za razvod. Ne zato sto ne mogu vecinu toga sama napraviti, vec zato sto zena postane frustrirana, zivcana, nervozna, umorna, i onda se to sve prenosi na dijete koje nije ni duzno ni krivo. Zdrava mama, sretna beba. I svog sina cu pokusati nauciti da se lijepo odnosi prema zenama, ali svakako ce vidjeti iz primjera vlastitog oca da zeni i sitnica znaci puno.
Zumbul ja mislim da ne moras na dijetu, samo malo vise kretanja. 😊
Sanjarka kad je pricest curi? Budes bila u komadu? 😆😆
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Jutro cure!
Ja se probudila tek sad, bas sam se fino nocas naspavala. Vidim da ste se vi namucile, bas mi je zao.
Što se tice tipkanja, ja sve citam, sve nadoknadim ako sam u zaostacima, ali pisem samo ono sto mi ostane u mozgu dok dodjem do zadnje stranice, ono sto mi je aktualno i ono sto me zainteresira, a ovisi i o rapolozenju itd. Ponekad mi se i ne da bas puno tipkati, ponekad sam u autu ili negdje nesto cekam pa imam minuticu vremena...i tak. Ovo je forum, stvari ne treba uzimati srcu, pisite sto vam se pise i to je to.
E sad, da se sjetim sto je bilo zadnjih desetak stranica
Geraldinand ide definitivno kao moj prijedlog za ime sinu ako mi muzjak dodje sa nekom svojom nebulozom.
Sto se tice ove radionice o pravima na porodu, radionica je jako pozitivna i samo osnazi zenu. Idem i ja, da poslusam opet. Tako da definitivno moze kava poslije. :)
Dalje, evo Roda organizira radionicu o dojenju sad u ponedjeljak
http://www.roda.hr/udruga/events/radionice-pregledi-as/mala-skola-dojenja-u-zagrebu-2922016.html
Jucer 3.dan tecaja, anesteziolog govorio o epiduralnoj, spinalnoj i općoj anesteziji. Konacno jedan doktor koji je po mom ćefu. Bilo je ful zanimljivo, bas je simpa covjek, profesionalan, voli to sto radi, super je vodio predavanje i odgovarao na pitanja kasnije.
Pitala sam ga vezano za opcu anesteziju, u slucaju hitnog carskog reza. Doktorice prije njega su rekla da rodilja ne smije jesti niti piti za vrijeme boravka u boksu - kao, ajdeeee, mooooozda gutljaj vode tu i tamo ali radije ne. Razlog tome je ako dodje do hitnog carskog, da sadrzaj iz zeluca ne ode u disne puteve.
Ja sam anesteziologa pitala da li se automatski za opcu anesteziju radi i intubacija. Rekao je da da, obavezno. Da se intubacija radi odmah nakon par desetaka sekundi po omamljivanju/uspavljivanju. Pitala sam da li to onda apsolutno sprjecava povratak sadrzaja i zeluca - rekao je da da. Onda sam pitala zasto onda ne daju rodiljama da piju vodu, pa je malo razrogacio oci i pitao "Tko vam je to rekao?". "Ginekologinje".
"A cujte. Hm. Smijete piti. Nemojte se sad bas oblokavati i navaliti na cevape, ali normalno povremeno uzimanje vode - dapace."
Odmah mi je covjek postao omiljeni doktor
Sto se tice same epiduralne, sve je jasno objasnio - tempiranje, doziranje, eventualne nuspojave, razbio neke mitove... Moze se dozirati doslovno do kraja poroda (ne mora se ukidati za sam izgon), zena se ne mora odma izjasniti da li ju zeli i moze se predomisliti za vrijeme trudova - uglavnom nema prekasnog trenutka za davanje epi ili kombinacije spinalne/epi. Bed kod epiduralne je sto uz nju ide lezanje, kateter, drip, a cesto se porod zavrsava vakuumom i u tom slucaju apsolutno neizbjeznom epiziotomijom.
Na Vinogradskoj uvijek ima anesteziologa na raspolaganju za rodiliste.
Takodjer je, kada smo razgovarali na kraju, rekao da su protokoli kod nas u rodilistima takvi da su puninekakvih pravila i ogranicenja vremena, i da se na kraju rodilju uvijek nekako pozuruje da rodi... Ja sam na to iskomentirala da po svemu ovome sto smo do sada culi ispada da zena nije u stanju roditi bez razno raznih intervencija sa strane. On je na to onako, ljudski slegnuo ramenima, i iskomentirao da da, da tako ispada. Cim krene jedna intervencija, ostale se naslazu kao domino efekt. Pogotovo za prvorotke.
Tako da je moj zakljucak opet, nadati se da ce sve biti okej (bistra ili mlijecna plodna voda ako pukne vodenjak prvi, pravilni trudovi, generalno dobar filing i bez panike) i da cu moci doci u rodiliste sto kasnije.
Ty odbijam otvoriti link. Vec sam pisala, ta Zara mi odnese pare iz kuce 😂😂😂😂😂 jedino sto mi sad za newborn nemaju neku ponudu za decke sto se tice hlacica. Tjesim se da ce im tek doci nova robica 😆
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Bok ljetnice...
Zumbul... ja sam kao bila na toj dijeti...prvih mj.dana si tako kuhala, i odustala...iako se držim još nekih smjernica - graham peciva recimo, manje za obrok i puuuno šetnje - to smiješ-lagano, ali šetnja...biti će ti lakše i za leđa...
Žao mi vas koje ne spavate, ja sam samo 1 dan imala to iskustvo da od pola 2-pola 6 blejala u TV-užas od nervoze..
Jučer i danas slabije osjetim Miu...nisam u panici, ali pokušavam svakako dozvati ju od maženja stomaka, saginjanja, glazbe...ali nešto sitno...kao da se spuzila dolje i nekuda prema leđima...
Ovo iz Zare je premedeno!!
Ja gledala zenske stvari.. Ne znas sta je ljepse.. Ne znam jedino je li okej za bas male bebe da budu u cipelama? Ako je, odmah kupujem jedne sandalice za ljeto!! Imaju male zlatne za cure.. Jao kakve su...
Maja, jesi se javila za radionicu o dojenju? Ja budem, sad bi nas vec trebale primiti!!
Sortiraj odgovore
Najstariji