Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    belle28
    03. Veljača 2016. 08:40

Jutro, curke.
    I mene danas ceka pregled kod doktora. Od danas otvaram bolovanje, a vjerujem da ce me sada slati i na onaj famozni test na glukozu.
     Mozda jedno glupo pitanje, ali dali se dolje brijete skroz na celavo za pregled?  Ja sam navikla uvijek obrijati sve kada idem ginicu, no postalo mi je tesko izvesti to u mojoj maloj tus kabini. Kako tek bude do kraja trudnoce  Rekla sam da cu ici mojima doma depilirati se, oni imaju kadu, mislim da ce mi biti lakse sjesti npr. na rub kade... kod sebe doma ne znam ni sama kako da to izvedem. 
    Mene je beba pocela lupati tekoko 21. tjedna. Sad su to vec pravi slatki udarci svaki dan  Sinoc kad sam leglatakome "zveknula" par puta da sam prvi put udarce osjetila i pod rukom   Tate nam nema doma do vikenda, jedva cekam da dode pa da ih i on osjeti, valjda ce se malena htjeti ritati i dalje

Sanjarka88
    03. Veljača 2016. 08:41

Jutro curke drage vidim nesanica je kod nekih na najjače, suosjećam s vama, svakave faze sam prošla do sada, i ta je zaista nezgodna, al nije trajna ako vas to tješi 

Ja sam se baš probudila loša, sad me više ne boli samo grlo, nego mi je i nos procurio, glava mi je u balunu, a vani južina i 15 stupnjeva već.....

al sad ono lijepo

obavili i mi naš 4d, i uživali u našem zdravom i živahnom dječačiću Imamo divne mišiće kao i naš frend Karlo  , malo smo mljackali, malo štucali, a puno tukli mamu nogicama Teški smo skoro 600g a po bedrenoj dugi čak 30cm, veliki mamin dečko već
    Mjere su sljedeće (Cro daj svoje na sunce, i ti Dunya danas svoje ) na 23+1tj.

BPD 5,8cm (23+6)
    AC 18,2cm (23)
    FL 4,0 (23+3)

tako da smo cijeli ukalupljeni u tjedan u kojem jesmo
    dr. kaže da je termin po njemu i ranije od 30.05, no da to zaista nije toliko važno.

Sve živo nam je ispregledao što postoji i sve je super, ma savršeno!
    Kokolo naplatio mi je 400kn

Trenutno smo glavicom prema gore, no kaže dr. da to u ovoj fazi nije bitno, jer da imaju još puno mjesta za okrećat se , no da mama je bila u pravu kad je osjetila nogice kako tapkaju po mjehuru
    Posteljica je straga.

Imamo puno slikica i nekoliko dvd-ića, pa vam stavim slikicu. Na kraju smo išli još malo ličeko gledat no malcu je očito bilo dosta pa je zabio glavicu u moja leđa i više se nije htio okrenit

Kokolo hvala na slici kako to otprilike izgleda za as, znači svakako ću je morat odkačivat, daklem baza bespotrebna

Maya20 javi se danas nakon pregleda, sigurna sam da je sve ok!

Zabice kako si ti danas? boli li?

Bruna to je beba, čestitam!

Anna_Bella bravo za tvoju bebu i dobar pregled, sigurno je cura kad je tako sramežljiva

za loš nalaz stvarno neznam, nemam iskustva....

Cro toliko je jaka žgaravica? i probava zeza? a bemti!
    Piješ li magnezij? Ja ga pijem ima nekoliko dana, i probava mi je bolja, nije naj naj al je svaki dan koliko-toliko.
    Kupila sam oni direkt jer se ježim tbl, i super je
    btw. mislim da u nekom tjednu treba prestat pit magnezij, zna li tko kada?

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

belle28
    03. Veljača 2016. 08:42

Joj, ljuti me sto ne mogu editirati post a imam novi laptop i nikako se naviknuti na tipkovnicu. Ocito me muci razmak, svako malo neke rijeci u postu budu spojene. Valjda me kuzite 

anna_bella
    03. Veljača 2016. 08:45

Kokolo, zao mi je zbog tvog iskustva, mogu misliti kako je grozno dobiti takav nalaz u trudnoci. Meni je trenutno bitno da taj cin ne utjece na trudnocu i na bebu. Koliko sam shvatila od doktorice, nista lose bebi ne moze biti od toga?  Iduci mjesec cemo ponoviti papu pa ce vidjet hocu li morat na kolonoskopiju u bolnicu ili necemo nista dirati sad u trudnoci.. Jesi ti uzimala neku terapiju za to?

Sanjarka88
    03. Veljača 2016. 08:50

Što se tiče jednokratnih pelena, s malom sam koristila Libero bile su mi odlične Pampers nam nikad nije ljubio guzu, i stalno je bila mokra.
    Sad je izbor pao na Puffies (Kokolo hvala na infu ) jer moja firma radi s njima, tj s njihovim uvoznikom, dezeni su preslatki, a za kvalitetu sam čula sve naj!
    Nisu jeftine, no akcije budu dobre

Bruna,Dunya,Belle jedva čekam izvještaje vaše danas

Belle ne spominji mi brijanje, jučer sam prvi put skužila da više ne vidim dole   naime s curom mi je to bilo zadnji mjesec trudnoće, sad mi je u 6mj. trudnoće i ništa mi nije jasno.....

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

inaj
    03. Veljača 2016. 08:51

Jutro jos jednom 
    Sto se tice donata ako vam je pregaziran ili okus nije nesto, probajte Mivelu, ima dvije varijante gazirana i ne jako gazirana, i meni je malo bolje nego donat mg

To kak nocas nisam spavala,svrljala po laptopu i gledala za tetranje,iznenadila sam se koliko  zena koristi taj nacin, 
    Tetranje mi se cini najprakticniji za novorodence(neznam ni pisat koliko sam umorna) jer ako na pocetku svako malo ima stolicu kako znaju pisati poslije svakog podoja onda mi je nekak prakticnije koristit tetru koju cu oprati i nanovo koristiti nego jednokratne koje cu sigurno baciti nakon svake male ili velike nuzdice, znam po sogorici bila je skroz mala flekica na pelenici ali ju je bacila jer ipak je mala bebica u pitanju i tako svaki put znaci prve dane potrosis masu jednokratnih

Poslala sam poruku kreativnom kutku za cijene ,a onak skoro u rangu sa rodinima, a opet gledam to su pelene koje ce dijete koristit do kraja pelenastva, pa kad se zbroji koliko ce biti na guzi i u masini ,mislim da treba dobro odabrati i uzeti kvalitetne da traju, a i kad pogledas cijenu koju izdvojis za jednokratne i da ih koristis samo na jednom djetetu pa isplative su...eto malo sam se raspisala ali sam takva kad krenem u nesto odvagnem sve strane

A i nekaj sam si mislila ,imam frendicu snajdericu, a i jucer sam vidjela svedske pelene pa sam si mislila da mi moze sa unutarnje strane svedkih pelena sasit materijall kao cover pa na taj nacin nebi stavila covere nego tetru pa svedsku ,svedska mi se svida kak se veze onda lijepo fiksira tetru....puno puno razmisljam o pp

Tynchy
    03. Veljača 2016. 08:56

Jutro cure :)

hah, Sanjarka, predobar izvještaj, i stvarno ćemo jednog dana pričati i smijati se da su Karlo i Petar u trbuhu/trbusima kao klonovi bili. Karlo je isto tako zabio glavu u moja leđa i ne bi se on više slikao.

Jel pregledao i žile, protok krvi? da li ima vode u želucu (to je znak da se razvio refleks gutanja)?

:) Baš super!

Ajme, a vi sa nesanicom, suosjećam se...

Ja sam noćas sanjala da se nije rodio Karlo, nego Karla :) i pitam: pa kak to? ah, otpao mu pišo! :)
    i sanjala sam da sam rodila na carski rez

Btw, sinoć sam bila očajna, niti čaša vode nije mogla ući u moj želudac, Karlo je toliko visoko da mi je skroz stisnuo želudac, čak mi lupa rukama iznad pupka... sva hrana,, voda, sve mi se vraća na usta..
    :(
    I još sam na neslatko dijeti zbog OGTT-a...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.