Meni taj stapic nikad nisu dali niti to provjravali, samo urin sredinom 12.mj i sad jednom u bolnici i to je to.. I to kad su radili kompletnu krvnu sliku....
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Ja svaki put piskim u casicu i onda sestra umoci taj neki stapic...
U 12 tt sam vadila glukozu, urin, kompletnu krvnu sliku i tsh stitnjace.. Sve mi je bilo u redu..
I sad mi je prije tjedan dana ponovo dao uputnice za sve osim Tsh, ali kako moram mirovat, odgodila sam to dok nebudem morala mirovat.. Nije mi to sad neka sila.. Iako sam prosli utorak na svoju ruku u labosu vadila krv da vidim trombocite, jer su mi inace ispod granice normale.. Ali su otkako sam trudna u granicama normale..
Meni sestra rekla da cu sada sljedeci puta na pregledu piskit u casicu... Pa cemo vidjet dal cu zbilja ili ne...
.. what doesn't kill us, makes us stronger...
Cure, kakve vi to doktore imate??? Ccc... Ljuta sam na ovo nase zdravstvo!!! 😵😵😵😵😵
Dakle, prije svakog pregleda ja piskim na stapic koji ocitava je li razina glukoze u krvi normalna i ima li proteina u mokraci. Ukoliko je nesto od toga pozitivno, idu daljnje pretrage.
Zabice, ovo sto tvoja sestra provjerava moze biti da je ista stvar, samo druga tehnika. Ali ono sto ne kuzim je "zasto ti to jos ne moras?" pa meni to radi od prvog pregleda. Doslovno, od kad sam dosla potvrditi trudnocu!
Nadalje, to sto pise dati profilaksu tokom poroda- to moze zmaciti sljedece: pri kraju trudnoce se radi test na strepkokok, uzima se vaginalni bris i daje na analizu. Ukoliko je nalaz na streptokok pozitivan, za vrijeme poroda se mora dati antibiotik kako streptokok ne bi presao na bebu. Ali to se daje samo ukoliko streptokok postoji. Ako je slucaj da ti vec sada imas streptokok (jesu li te testirali?) mislim da bi antibiotik dobila po hitnom postupku. Ali, ja nisam lijecnik. Samo puno citam.
Sto se tice zeljeza- ukoliko ce krvna slika pokazati manjak, dobit ces pravo zeljezo, tu ti caj od koprive nece pomoci. 😉
Za sada bebica jos ne uzima od tebe bog zna sto, tu se ne brini. To najcesce bude na kraju drugig tromjesjecja i kroz trece. A do tada bi trebale opet napraviti komplentnu krvnu sliku, analizu urina, ogtt test, i analizu krvi na toksoplazmozu. Ali do toga jos imate vremena. Imam ga i ja, to se radi u 24 tt.
I dajte cure, islitujte te svoje doktore kad vam nesto kazu. Ne uzimajte sve zdravo za gotovo. Radi se o vama i vasem djetetu. Okej?
Hello, hello, evo i nas sa pregleda! Bilo je fakat super, curka se lijepo okrenula, mljackala, mahala, stavila noge preko glave i jasno nas rijesila misterija cura ili decko. Eto tako, ja dobivam pojačanje, muž ostaje u manjini. Fakat su mi i sestra i doktor ok, nije bilo nikakvog problema da on ude, još se doktor zezao da može on unutra biti cijelo vrijeme i gledati dok on čačka po meni ako želi, fakat je spaljen lik.
idući pregled je 3.2., njegova preporuka napraviti anomaly scan u 22tt, vidim da mu se i edd pomaknuo na 2.6., ali je rekao da se ne zamaram još time. Kaj ak se ne varam cure vode?
Dunya, stvarno ne znam zašto nisam trebala. Ja sam ju još pitala ako trebam i veli da ne.
Nije mi ni tlak mjerila, a ostalim trudnicama je. Valjda je čekala da ginek potvrdi trudnoću.
Uopće ne kužim te stvari za profilaksu, streptokok..reći će mi što je najbolje za mene i bebu.
Hvala ti puno na svim informacijama.
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Sortiraj odgovore
Najstariji