Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    zabica25
    07. Siječanj 2016. 17:19

Što se tiče nesanice, ja se budim samo jednom, za sad, noću da idem piškit i onda u roku 15 min opet natrag zaspim. Meni je mama rekla da koliko se puta ja budim sad, toliko će me puta buditi beba. Ne znam koliko je istine u tome, ali valjda zna iz nekog iskustva.
    Povraćanje mi se smirilo, nisam 3 dana. Imam neki čudni iscjedak- zelenkasto-bijeli...meni je rekla moja ginek da ću od 12 tt uzimati antibiotike zbog mogućeg dolaska bakterije u urin. Mislim da imam manjak željeza pa sam kupila čaj od koprive. Čitala sam na zdravlje.hr da je to najbolji čaj za trudnice a sad piše na kutiji da se trudnicama ne preporuča. ISKUSTVA?
    leđa me jako bole, u trbuhu mi je mučno, ali...proći će!
    Ja idem na pregled 11.1. pa ću vidjeti kakva će već biti točkica :)

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

inaj
    07. Siječanj 2016. 17:42

Mi došli sa pregleda ,dete nas je ignoriralo  okrenulo nam dupe, koliko je uspio izmjeriti sve je ok, čuli smo i otkucaje srca

Žabica baš mi je drago zbog tebe, eto kako se sve uspije srediti, samo polako biti će sve ok
    Dobro došle nove curke:-)

Netko je spomenuo žutu srijedu u cco, kakvi su to popusti?
    Nisam nikad bila srijedom pa neznam stvarno

mimica24
    07. Siječanj 2016. 17:50

Bok svima! Nakon 8 ciklusa ugledala sam svoj plusić. Dugo sam tipkala na planiranju i žao mi je što su tamo ostale drage curke,ali i nadam se da će uskoro i one.
    Evo pošto sam tek "popiškila" + gin mi je rekla da se javim krajem mjeseca da se sve potvrdi i pregleda. Do tada sam u neizvjesnosti,strahu i zbunjenosti pa sam odmah odlučila ovdje pisati da čujem i vaša iskustva. Samo suprug,ja i vi znate za T, ostali će čekati uzv Jako je teško šutjeti i kriti sreću,vjerujem da razumijete.

Eto po nekoliko aplikacija termin će biti 15.9. pa to još spada u ljetne bebe
    Nadam se lijepom druženju! Cure koje ste se također pridružile čestitam i želim sve najbolje u slijedećim mjesecima

zabica25
    07. Siječanj 2016. 18:02

mimica, evo da ti i tu čestitam i poželim školsku trudnoću.
    Drago mi je što si došla k nama da se dalje družimo.
    Razumijem strah, nervozu. Ovo ti je prva T?

Dunyasha
    07. Siječanj 2016. 18:26

Zabice, meni jos uvijek nije jasno zasto bi pila antibiotike ako ti je urin cist? Mislim, na svakom pregledu piskis na stapic i tako dr provjeri ima li ista sumnjivo u urinu. A davati antibiotike kao preventivu, u trudnoci, moram ti reci da mi se to ne cini najpametnije.. Sto se tice caja, meni dr rekla izbjegavati biljne cajeve u t. Pogotovo uzimati nesto na svoju ruku. Imas li ikakve pokazatelje da imas manjak zeljeza? Tioa, losa krvna slika? Ako nemas, nista ne pij, a pogotovo ne na svoju ruku. Ua sad samo folna kiselina, a nakon 12 tt elevit, prenatal ili tako neki vitaminski mix. Okej? Ne se igrati s cajevima. Jedno je uzimati caj kad nisi t, a nesto sasvim drugo u t. 
    Inaj, nek je pregled prosao u redu, bas mi je drago!! Bit ce da je cura, cim se skriva. 😉 Sto se tice popusta u cc1, svaku prvu srijedu u mjesecu cc1 ima popuste u svojim ducanima. Popusti variraju od trgovine do trgovine. Ali recimo, dm ima 15% popusta, pa baby centar, ljekarne su jcr imale 40% popusta na mustela kozmetiku (mame ju hvale, ja ne znam, nisam probala).. Itd... Isplati se otici vidjeti.
    Mimica, cestitke na +!! Ti si nasa stara trudilica i dobro nam dosla u trudnice!!!

Aurelija
    07. Siječanj 2016. 18:49

Mimica, dobrodošla i čestitam na trudnoći! 

Dunyasha  "Mislim, na svakom pregledu piskis na stapic i tako dr provjeri ima li ista sumnjivo u urinu." Kakav štapić?? Kod mene toga nema! Do sad sam bila dva puta na pregledu i u prosloj trudnoći isto, i nikad mi nije uzimao nalaz urina! Očito ne postoji neki standard, nego svaki doktor radi drugačije 

anna_bella
    07. Siječanj 2016. 19:00

Meni doktorica na svakom pregledu sa tim stapicima pregledava glukozu i proteine u mokraci. U prosloj trudnoci mi je to samo jednom kontrolirala pa mozda i nije tako vazno. 

zabica25
    07. Siječanj 2016. 19:14

Dunya, hvala na savjetima. Ma nalazi su ok, ali meni se toliko spava, raspoloženje mi pada, energija se smanjuje. Znam da bebač sve uzima i ima tu prste :) Neću piti ništa od čajeva osim kamilice i šipka.
    Trudnice kod moje ginek ne piškiju na štapiće nego u čašice i onda sestra ulazi u wc i provjerava nekoj olovkom nešto iz mokraće. Prošli put mi je rekla da ja još ne trebam, sad u pon ću vidjeti što će mi reći. Na nalazu je pisalo da se preporuča prolaksa tijekom poroda. Nemam pojma kaj to znači, valjda ona zna kaj radi. 

mimica, znam kako ti je. još će te neko vrijeme pratiti ti "menstrualni" bolovi ali to je normalno jer se čovjek privikava na novi život koji je u tebi. Mene još zna grčiti, a u 10 tt sam. Bez brige, ako nema krvi, sve je super :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.