Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • kokolo5
    04. Siječanj 2016. 17:00

Cure, puno hvala na dobrodoslici, bas ste super 
    Dunya-sva tri imena su mi odlicna, osobno mi se najvise sviđa Nika, ali i Marla mi je predivno, nije cesto ime.
    Citam da vas dosta ima problema s nesanicom-suosjecam s vama...zadnjih par mjeseci ako uhvatim 3-4 sata po noci, mogu bit presretna. U prvoj trudnoci mi se stalno spavalo i mogla sam krmit bilo kad i bilo di...opcenito ova trudnoca mi je skroz drugacija, mucnine su mi puno jace, apetit slabiji, a tu je sad i jedan mali neumorni harambasa kojega stalno moram imat na oku. Tata je pomorac pa je malo teze kad ga nema, ali borimo se 

zabica25
    04. Siječanj 2016. 19:37

Dunya, da, na burzi sam. Mislim da je Sanjarka pričala o tim naknadama i mislim da imam pravo na 1663kn/mj. nakon poroda. 
    Kako ste vi ostale dobivale koje imate djecu a niste bile zaposlene?

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

Majadila
    04. Siječanj 2016. 20:43

Za tu naknadu ne mora biti na burzi jer se to rjesava preko hzzo-a :)

http://www.hzzo.hr/rodiljne-i-roditeljske-potpore/

Dio 
    III. Korisnici izvan sustava rada
    (korisnik mirovine, korisnik prava na profesionalnu rehabilitaciju, korisnik prava na invalidsku mirovinu zbog profesionalne nesposobnosti za rad, osoba nesposobna za rad, redovni učenik, redovni student…i sve druge osigurane osobe HZZO-a koje pravo ne mogu ostvariti kao zaposleni ili samozaposleni roditelj, po osnovi drugog dohotka, kao nezaposleni roditelj, poljoprivrednik i dr.)

Specifičnosti i posebni uvjeti

Majka izvan sustava rada može ostvariti pravo s osnove rodiljne i roditeljske brige o djetetu pod uvjetom da na dan rođenja djeteta ispunjava sljedeće uvjete:

- da je hrvatska državljanka ili strankinja s odobrenim stalnim boravkom u Republici Hrvatskoj
    - da ima neprekidno prebivalište ili stalni boravak u Republici Hrvatskoj u trajanju od najmanje 5 godina
    - da je zdravstveno osigurana prema propisima o obveznom zdravstvenom osiguranju

inaj
    04. Siječanj 2016. 20:43

Ajme baš ste se raspisale....
    Imam i ja problema sa spavanjem svaku noc se zbudim u 4.30 i onda nemogu zaspati neko vrijeme, pa bi oko 6,7h zaspala i nebi se dizala do podneva, sve mi je zbrčkano, o hodanju na wc da ne govorim....puno previše puta...
    Razmišljam da bi već polako trebala gledati kinderbet i kupovat pomalo, jel trebam paziti na što oko kupnje? Madrac kakav? Mislim da nam je najbolje u Ikeu-otici tamo ima svega na jednom mjestu

Dunyasha
    04. Siječanj 2016. 20:56

Majadila, daj mi reci jel Molly salje na kucnu adresu ili? Rekla mi je da ide preko tiska, pretpostavljam da na kiosku pokupis? Oder?
    Inaj, u Ikei ima svasta, ali se i uokolo da naci opreme, koja, za razliku od Ikeine, bude na popustu...

• Marie4
    04. Siječanj 2016. 20:56

Evo i mene da se javim. Bila kod dr zbog bolova. Sa bebom sve ok, jako je živahna. Dr sumnjao na upalu slijepog crijeva ali nije. Hvala Bogu. U mokraći su mi malo povišeni nitrati, reko je da nema razloga za brigu osim ako se pogorša, javiti se odmah, samo piti puno tekućine da se iščisti. Bolovi bi mogli biti zbog širenja maternice i pomicanja organa, pa to zna malo boljeti.  Malo vise odmarati i to je to.

inaj
    04. Siječanj 2016. 21:01

Ja sam sad od 1.1. na burzi, jer je moja šefica odlučila da mi neće produžiti ugovor kao što je obećavala , ali znam ovako da s obzirom da su mi komplikacije započele sa 1.12.2015 imam pravo na komplikacije i naknadu bez obzira što sam postala nezaposlena, kad mi pošalju papire sa odjavom nosim na hzzo da me prijave kod sebe na neku posebnu osnovu sve dok mi doktor ne odluči zatvorit komplikacije bilo to ranije ili 45 dana prije poroda kad počne porodiljni....znači za vrijeme tih 45 dana kaktili nemam pravo na naknadu ,nego imam pravo na porodiljni kad se dijete rodi i to će biti u iznosu od 1663 kn koliko već....a i netko mi je rekao kad mi zatvore komplikacije da mogu na burzi zatražiti zaostale naknade na koje imam pravo kad čovjeku  istekne ugovor na određeno i kad se prijavljuješ na burzu ali ti ih nedaju jer se smije samo jedna naknada primati...u ovom slučaju kod mene naknada za komplikacije u trudnoći

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.