Sta se tice ovog pomaganja prvih dana...kad je sestra rodila prosle godine rekla je muz ce uzet godisnji mi cemo sve sami na kraju sam bila svaki dan kod nje i na kraju je ona dosla kod nas posto ja sa mamom zivim pa smo svi bili skupa i pomagali. Mozda bi i ja tako govorila isto mi cemo sve sami al rado bi htjela pomoc tko god je voljan pomoc. Zasto ne da i ja odmorim samo nek me ne umaraju. Ne zelim cijeli komsiluk u boravku. Al mama, seka, svekrva dobro dosle da pomognu. Nije da mi ne mozemo sami al zasto si nebi malo olaksali dok se ne uhodamo skroz. Nije sramota rec da ti je tesko i da ti se pomogne, sramota se pravit pametan da sve mozes a ne mozes😕 moje misljenje....
Bellaru i ja tako razmišljam. Pomoc je dobrodosla, jos ako ste sivani ili imali carski stvarno je tesko sve sam...
Meni je silom prilika ispalo da sam u bolnici dodatnih 7 dana pa sam se tamo skroz fizicki oporavila. Kad sam dosla doma bilo mi je kao da nikad nisam ni rodila pa sam sve mogla.
Kuhanje eto izbjegavam dok mogu jer junioru najdraze na ruke i neznam kako ce to izgledat 😰
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Ulovila malo vremena da vas pozdravim.. Citam sto vas muci i osjetim nostalgiju,ko da sam bila trudna prije sto godina..
Evo moja cura vec ima skoro tri tjedna, velika bucka, puno jede, ko mala gica je prozdrljiva,dve cice po podoju obavezno hihihi... Al predivna mi je,jede i spava bez problema,mazimo se u meduvremenu,stalno se smjeska,jako malo place, divota..
Dorich,ja sam rodila na 41+2 i nikada nisam osjetila laznjake..
Sto se tice pomoci,prihvatite od najblizih, mame itd.i ja sam mislila kako cu sve sama,al onak, zasto.. Meni je neprocjenjiva pomoc bila moja mama koja mi je cca tjedan dana spavala tu i nocu mi prematala malu dok sam ja stavljala tople obloge na sise,jer mi mlijeko jos nije bilo kak spada nadoslo i najvaznije,odrzavala me budnom..to mi bilo i jos uvijek je najgori dio..dan nekako prode,al noc,uhhh..danju mi svekrva nosila rucak a muz uzeo godisnji sad kad je mamin zavrsio..sve smo mi sposobne i kuhat i cistit i ovo i ono,al zasto se forsirat..nakon desetak dana kad se ufurate u neku novu rutinu i vidite navike svog djeteta,onda se posvetit i ostalom..osim toga,rodit cete, nekoliko dana odmora ce vam dobro doc.. A ne zelim vas plasit,al svasta moze bit, mozda cete bit rezane dole,mozda izgubite krvi pa se necete dobro osjecat ak ste anemicne, ja isla na normalan porod pa zavrsila na carskom..prihvatite pomoc..
A jesam se raspisala,covjece,hehe, dugo nisam imala ovoliko mira,mala tek zaspala kraj mene..
Rodila sam u petrovoj, kog kaj zanima,pitajte
Da znate da mi prije nisu bile jasne zenske koje su govorile tipa: nisam kavu popila prva dva mj dok sam rodila.
A ja si mislim pa covjece sta si radila?? A kad sam cuvala necaka kad je bio skroz beba tek sam onda skuzila. Cure koje imate vise od jednog djeteta svaka cast ja fakat ne znam kako sve uspjevate. Moja ujna ih rodila 6 😨 to mi je sad znanstvena fantastika! Al vjerujem da sve dodje ma svoje.
Ugolina jesi isla u trudnicku ambulantu? Kod kojeg si isla doktora? Dal dobijem uputnicu od svog ginica pa se za prvi put moram narucit? Isla bi sa 36 tj prvi put. I kako izgleda taj pregled u toj ambulanti?
I pitanje..dal ste iz prve bile svjesne da je to vasa beba ili vam je trebao neki period da uopce to dodje do glave?
Ja sam uvijek prihvacala pomoc od mame i svekrve pogotovo kad je kcer imala 2god a ja tek rodila sina,bilo me strah kako cu ja to sve.Sreca bila je svekrva tu iskusna jer je ona rodila mog mm i 1,5god poslije mm brata i znala je kako je to s dvoje male djece. Sad ne znam kako cu sve uspjet i panika me lovi😱 mama ce biti tu ali i ona radi,mm ce uzet pauzu na poslu tj odgodit ce sve poslove makar na 2tj da bi bio uz mene i djecu😍.
Sanjarka lijepu festu ti zelim😚
Ugolina super da mala napreduje,samo nek ona jede😊
Bellaru, slažem se također ovo po pitanju pomaganja s onim što si rekla...meni s curkom isto mama uzela godišnji, pa i sveki dolazila isto svaki dan kad je mama počela raditi....
Sanjarka, Petrić ti je kopija moje male po pitanju ruku...isto sam jedva uspijevala nes stavit u usta na početku...
i neka ste malo proslavili....slobodno pošaljite komad torte s fešte 😉
..a evo da se još malo pohvalim...upravo sam na plaži na ležaljci pod suncobranom, gledam muža i curku kako se brćkaju ..rado bi i ja,al to bi ipak bilo pretjerivanje...ja happy uopće što nisam više vezana za kuću..😊
Pupoljak, joj ..ma i ja sam bila dovoljno luda da sam nešto googlala pa naletila na tu info ko i ti pa se isto malo ukenjala...ali reko , ma daj..ajde..najbolje sad da mi je odmah sve od onoga što pročitam...ma sve je ok..
Crazy...super da ti stiže seka...
Ugolina, drago mi je da ste se lijepo uhodale ☺
..joj, zaboravila sam šta je još pisalo...
'
Upravo dosli s nećakovog rođendana. Beba imala tulum, valjda od hrane i slatkog. Sve me trbuh bolio. Nisam znala jesu to stezanja ili on. Uzasno vruce i sparno. Nisam mogla vise biti koliko sam se preznojavala. Dnevno promijenim po troje gace i dvoju robu zbog znoja.
Samo bi po cijeli dan lezala. Jednostavno ne mogu nista, nista mi se ne da, usporena sam, tesko mi je hodati, saginjati se, .... Ne znam je li to lijenost ili stvarno to tako je u trudnoci.
Ja sam mislila sama s muzem prvih par dana. Sestra mi je blizu, zvat cu nju za kupanje i neke sitnice. Svekrva nek posalje kuhano ako hoce, ali ona voli organizirati stvari po svom pa ju ne bih htjela s nama jer ce napraviti raspored kako ce ona htjeti. Mama mi je bolesna, ona ne moze.
Sortiraj odgovore
Najstariji