Ella 6 cm???? 😨 nek suprug pripremi golmanske rukavice😂
Cure ja ne kuzim nes..znaci ako si otvoren cerviks je skroz skracen? Il mozes bit otvoren a cerviks nije skroz skracen? Ja to ne kuzim nis😨
I kad se krece u bolnicu na preglede? Sa 36 tj? Sta treba se dobit uputnicu za te preglede i za rodit?
Ja vec skoro cijelu torbu pripremila. Sta je sigurno sigurno. Nikako natjerat muza da donese kinderbet i komodu od sogorice . Rado bi to sve slozila pa da mogu uzivat da ne moram sve po vrucini. Znam da mi je mozda prerano. Al eto...
bellaru, ovo za cerviks ja isto nemam pojma...
..a za bolnicu dobiješ uputnicu, da...jedino ako ti je neka frka i hitno, onda odeš u bolnicu bez uputnice..
..hehe, a ja sam ti u prvoj trudnoći isto sve puno prije sredila...bila nestrpljiva...sve lijepo pripremila..
..ma i sad mi je zapravo skoro sve za bebu spremno, još par sitnica samo...al za to se da skoknuti nabrzinu i ako stvarno frajer dođe prije nego si ja mislim...
'
bellaru koliko sam ja skuzila za cerviks, razlika je ulozivo i otvoreno..kod ulozivog cerviks valjda moze bit samo omeksan a ne mora bit skracen i to znaci da je vanjsko usce otvoreno a unutrasnje zatvoreno..a kod otvorenog do povoja i glavice je cerviks obicno i skracen..i to znaci da si otvorena pa obicno daju mirovanje..ako sam nesto krivo skuzila ispravite me vi koji znate tocno 😁i svakako mislim da ti nije rano za sve sredit za bebicu, kasnije lipo mozes uzivat i u miru je docekat pogotovo jos s ovim vrucinama
Vidim vrijedne ste bas ste se raspisale 😬😬😬👍🏻👍🏻👍🏻
Sanjarka vas mi je drago da si kuci, sad ces se ti brzo oporavit uz svoju malu ljubav
Ella mislim da ces ti brzo hhehe
Crazy ti si smrsala od te express selidbe , ja nebi nikad za dva dana uspjela cak i uz pomoc heheh
Vjeverica mene je u knjizi nekako najvise preplasio onaj dio gdje pise o otvaranju, tj da ako se sokiras ili ne osjecas ugodno mozes se nazad zatvorit i time si zapravo i produzis vrijeme radanja 😯😯 djeluje mi logicno al nekak mislim da se to ne moze izbjec ja cu se odma prestrasit kad vidim bolnicu i doktore
Kleopatra hvala, bas cu vidjet kakva su kolica, recenzije su bile dobre a za praksu cemo vidit. Sto se tice putovnica i mojoj bebici ce trebat jer kad bude imala 3 mj hocemo obic rodbinu, prije se nekako bojim putovat malena ce bit.
Meni danas nije bas neki dan, boli me trbuh , nista ne ide od ruke itd hehe. Sutra mi je sluzbeno zasdnji dan na poslu pa sam pravila neku torticu nadam se da valja 😆😆
Puse svima koje sam zaboravaila 😬😉
i da ja sam za rodiliste dobila uputnicu na proslom pregledu prije tjedan dana i to za hospitalizaciju , rekla mi je gin da je to za prijem ako krene ranije s obzirom da sam otvorena
Cure bok! Sto reci nakon ovoliko vremena, osim da cestitiam svim novim mamama, jer vidim da vas fakat ima! Lijepo lijepo, nek deca dolaze.
Ja pokusavam s moba poslati vjeverici poruku al mi ne uspjeva- dugujem osvrt na doulu, pa samo da kazem da mi se isplatila sto puta i da ju toplo preporucam! Imala sam dug i tezak porod zbog par faktora koji se nisu mogli predvidjeti, ostala sam dugo doma prije odlaska u bolnicu i tu je bila doula s nama cijelo vrijeme. Kasnije u boksu i na izgonu je bio muzjak. Detalje s poroda necu jer nije ni vazno vise, oboje smo dobro i odavno doma. Doktori kad zagusti stvarno odrade svoj posao vrhunski i u ovakvim slucajevima hvala Bogu na intervencijama koje koriste i rade.
Nadam se da ste sve dobro, Sanjarka vidim da si morala biti odvojena od malca, ali i da ste sad konacno skupa! Zao mi je zbog komplikacija.
Trudnicama zelim sto urednije trudnoce do kraja, a mamama sto lakse uhodavanje s malcima.
Sanjarka, pretpostavljam da je tvojoj cimerici peto dijete dok je tako ekspres išlo? A svekrva, ajme meni, ne bih baš da me porađa!!!
Belaru, da mislim da si dobro shvatila, cerviks se najpríje sasvim skrati tj nestane, a onda se počne otvarat tj širit do 10 cm. Ne može bit otvoren i normalno dugačak, tak da ak je tebi sad dužine 3 cm imaš još dosta lufta dok se otvoriš! I babycomíng ti je dobro objasnila
Aurelija jesi ti stavila onaj link o cerviksu otvoreno ulozivo, t y u oblik... ili curke nekih 500str nazad 😂
Malamimi, Maja lijepo kad se javite.
Malamimi vidim dobro zongliras.
Maja zao mi da nisi imala laganiji i brzi porod.
Bitno da je to iza. Kroz par mjeseci ce sve imati smisla. Sad je beba tu i nove odgovornosti. No kad se svjesno nasmjese i kazu gu gu. Malo te bolje drmne, da ti si mama.
Sortiraj odgovore
Najstariji