Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zumbul
    28. Svibanj 2016. 13:24

Sanjarka- vidimo se kako ne.. dode on tu kad nije puno umoran.. a i cujemo se stalno.. maltene sam cijelu trudnocu kod svojih ,em zbog komplikacija na pocetku... pa smo navikli 😊

baby♡girl
    28. Svibanj 2016. 13:24

😛😛😛😛😛 😂😂😂😂😂😂 sad mogu na treći kat 😂😂😂😂

Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.

Dunyasha
    28. Svibanj 2016. 13:25

Bok cure!!
    Evo ukratko dok malecna spava.
    1.Nikakva veeelika/preeeogromna itd beba ona nije, fulali su u procjeni i u predradaoni. Tamo ju procijenili na 3600 a kad ono...

Dakle, u pola 6 ujutro pukao vodenjak. Sve koje ne znate dal cete to prepoznati, oo znat cete. I tako on curio, voda fina prozirna, ja oprala kosu, mm pripremio dorucak, pojeli, popili kavu, spremili se i dosli na sd oko 8. 
    Dosla za 1 prst otvorena, dr kaze da sam uska i da su mi zdjelicni misici i cerviks jako cvrsti (ja hvalim boga sto nisam kegelove radila u t). Nakon 2 sata dr me pregleda, malo prekopa da pozuri, mene poceli loviti trudovi ali slabi. Dali mi klistir. Nakon jos 2 sata, ja otvorena 4 cm, hodam, malo na ctg, poceli jaci trudovi. Nakon toga 6 cm otvorena, uzela epi, u boks s muzem. Dali mi drip. Slusam zenu kako se porada kraj mene i umirem od straha jer se ona toliko dere da je to bilo strasno. Pa tako do pola 9 kad sam skroz otvorena i kad mi kaze dr da cura ima jos 3 sata da se spusti u porodajni kanal. U 10 ja osjecam lagane trudove samo na jednom dijelu trbuha. Taman da znam kad trebam tiskati a da ne boli.
    I tako pod epiduralnom ja tiskam, slusam babice i doktoricu, malo mi pomazu babice i dr i stiscu ju dolje dok ja nisam zamolila da stanu i konacno ju uspijem istisnuti. Kad je glava izasla sjedam i ona ide cijela van. Malo su ju obrisali, pustili pupcanu da odradi, vagnuli ju i dali mi ju na prsa. Apgar 10/10!! 

Znam da zvuci lako ali nije bilo. Dobila sam temperaturu, tresla se, rezali me jer sam uska i cvrsta, malo buncala od epiduralne i tako..
    No, sad je to iza nas, da nemam tog sava ne bih ni znala da sam rodila. 
    Eto. Moje iskustvo s porodom na sd. 
    Sad odoh mazit malenu.
    Pusa svima!

CrazyPuppet
    28. Svibanj 2016. 13:27

Hellou ženske!!!
    Dunya čestitam na maloj djevojčici! Neka vam je sa srećom ♡♡♡
    Evo ja se sa svojima druzim, svašta nešto usput radimo (montirali ogradu za koju sam ono nabavljala letve u bauhausu) mališa uživa i bakinoj i dedinoj pažnji ko malo prase. 
    Ja sam se bila malo preforsirala s čišćenjem pa sam dva dana bila ko invalid, gospodicna me bolila da sam jedva mogla ustat sa stolca. sad je vec ok. Ja robe imam, kako sam prošlu T radila skoro do kraja, imam dosta svega i ne zalim se. Malo sam natekla ovih dana pa sam skinula prsten... 
    Vidim terminušama vec dosta teško, držite se hlada i samo polako, uskoro stižu bebice. Mene još svakakve obaveze čekaju, selidba i generalke po apartmanima. Moram naci i ženu koja će čistit te apartmane po ljeti. 
    Puse vam šaljem, uživajte ♡♡♡

Aurelija
    28. Svibanj 2016. 14:16

Pozdrav svima! Pročitala sam vas sve, ali nemam snage pisat romane, i ja sam se danas ubila s ciscenjem... 
    Jedino sam htjela Dunyu pitat za iskustvo s Dianatalom pa vidim taman malo prije izvjesce!  Čestitam još jednom na uspješnom i bezbolnom porodu, vjerojatno te više boli sad rez nego porod... Da li si koristila gel uopce? Da li si se mogla kretat s epiduralnom? Koliko dugo cca doktori puste pupcanu da pulsira? Mazite se i pazite  

Ugolina
    28. Svibanj 2016. 14:21

Hehe,a bas smo zanimljive.. Jeste primijetile koliko variramo iz dana u dan??! Jedan dan crkavamo kolko ne mozemo hodat,kolabiramo po ducanima, natecene smo i slicno,a drugi dan ova sarafi ormare,ova riba tepihe s kata na kat,ova ugoscuje hrpetine ljudi i pece tri torte.. Ja maloprije pretrcala dvadesetak stepenica,preskakujuci ih, baba me gleda- ajme ti ko da nisi noseca  hahaha,bas smo za krepat!!!!
    Ajme sto me mala lupa od jutra,stalno mi valovi prelaze trbuhom i pitam se spava li ikada..kakvi su vasi bebaci danas??

Abies
    28. Svibanj 2016. 15:18

Bio muz otisao s djetetom dedi, frajer ce se vozit u traktoru. Wow. A ja pocela tulit ko kisna godina. Prije tog isarali kredom sva drva, pomazili se, kad su otisli kao da mi ga oteo. Koristim te trenutke koliko mogu, kad seka dodje...ma spavat ce. Jos cemo se ja i sin maziti.
    Onda bili moji, otisli moji. Mama mi usisala auto 99%, prava je.
    Madamka me danas mlati nesto neobicno. 
    Sanjarka, ja kao i ti zavidim Mari na koristenju manje kvadrature kuce. Hm bit ce po donatu sutra.

Baby slika je.... otkud ti snage (za ustat se poslije). Legendo!

Dunya koliko su pogrijesili? Trebat ce mi pol sata da nadjem...i cek ujutro pl voda a rodila si navecer?
    Epica pomogla. Mmmm. 
    Ima li nesto da ce bas ekstra trebat u bolnici? Ili nesto da si uzela, a nije trebalo?

Ugolina, dobro Sanjarka kaze, u pocetku ce ti smetat itko da se priblizi bebi pa i sveki :)
    A auto i voznja... jos sam za volanom (moram) al sve teze. Rikverc nekako najteze. I naravno ulaz i izlaz iz auta.

Crazy i Vjeverica uzivajte u drstvu svojih.

Zumbul brzo ozdravi.

IvaLea nam je na fejsu, nikako ne moze na forumu pisat. Pozdravlja

Dalje pileci mozak... 

Ah da pregled, dz je blejao spekulumom i uzv. Ta samo uzv od par sekundi. Al vise ne znam tko je to pisao

mare1989
    28. Svibanj 2016. 15:33

Drage moje ja bi se mjenjala ne mogu vise,ova moja jos uz sve to pomaze udarat po mjehuru😭 .
    A sto se tice voznje nije strasno toliko,jedino ulaziti i izlaziti iz auta jos dip pa mi jos teze,zaboravim ga spustit da sebi olaksam al sta ces.
    sta vi radite? Ja sam svojoj djecici upalila crtani,a ja se u sobo izvalila i lezim.Mm je rekao iduci tjedan okrecit sobu i napravit komodu i kolijevku

Ugolina
    28. Svibanj 2016. 16:13

Ma samo sam se salila,jer mi polako vec smeta ta silna paznja i zabrinutost koju usmjeravaju na mene..zvucim grozno al stvarno mi vise svi idu na zivce..
    A sto se tice paznje na bebu,to znam da cu SIZIT!!!! Vec sad sam ko lavica.. Stara ce uzet godisnji,a sveki je u penziji i vec sad se dogovaraju koja bu kad kod mene..a ja sam zahvalna na pomoci koju cu imat i ne mislim ih odbiti..kaj cu s njima.. Bogu hvala pa imamo svoj stan i na kraju dana nece biti nikoga osim nas troje..a muz ima takav odnos sa svojom mamom da kad joj kaze da ne dolazi,ona ce ga poslusat..a moja ce kad tad opet pocet radit.. 
    Vise od toga mi smetaju oni silni dobronamjerni savjeti od ljudi okolo,a nitko ih nije nis pitao..a svi pametniji jedni od drugih..imate li vi s tim problema??

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.