Ma Charles Eames je je mrtav vec skoro 40g nece zamjerit ako ga kopiraju... ja sanjam o njegovom bijelom lounge chairu i ottomanu... original kosta ko manji auto...
Lunale ja sam si bila kupila lanolinsku kremu za bradavice ali sve mi je to nekako bilo fuj masno a bez nekog pravog efekta. Onda sam procitala da je najbolje nakon podoja samo malo mlijela istisnut i njime namazat bradavicu. Sto puta bolje. Ionako ti to treba samo u pocetku dok se ne ufuras pa su bradavice bolne.
Aurelija imaš kakav link od Lesnine, ja sam našla kod njih na akciji samo onu fotelju od 1500kn a isto tražim neku povoljniju varijantu
Curke nemojte nasjedat na sve te fore, kupujte ako bas bude trebalo. Svašta će izmislit... ragade vam nece nastat ako bebi pravilno namjestite cicu - a cijela mudrost u tome je da cijela aureola mora bit bebi u ustima - i onda nis ne boli. Kupus se koristi kad se cice stvrdnu kad ima previse mlijeka. Ako ima premalo, cula sam bapski savjet da se popije voda u kojoj se kuhala blitva - nisam isprobala.
Naravno da sve to zvuci jednostavno ovako napisano, svi smo različiti i nekome će ići glatko nekome ne, al tek kad nebude islo onda trosite novce na razne pribore...
Necu pametovat dalje, osobno sam imala dosta srece i nimalo problema po tom pitanju HB. Samo sam na neke stvari isto bacila novce bezveze i sad mi samo smetaju po kući...
Purelan za bradavice vrh. Nema ispiranja a to je najbitnije.
Zapravo najbitnije je bebi staviti cicu u usta kak spada. Ja nisam uzela purelan sad, cisto me zanima da li sam zapamtila kako funkcionira dojenje s malom bebom. Mlijeko ne pomaze kod velikih rana koje sam ja imala. Komprese nisam koristila. Bebu na cicu, ako mi je pretvrda malo izdojila pod tusom i caos. Sterilizator ne mislim uzimati, prokuhat u vodi je cisto dovoljno. Osobito za one koje imaju u planu dojiti. Ni bocicu nisam kupila 😂😂😂 dude zato jesam 3, dvije chicco silikon skroz i jednu aventovu. Dobit ce ju odmah u as na izlasku iz rodilista 😁😁 da se navikne cim prije 😜😜😜
Po meni 90% stvari koje prodaju s naznakom za mamu i bebu nikom ne trebaju 😂😂😂 koliko toga imala neiskoristeno 😢 izdajalicu od 500 kn koristila dva puta i to samo zato sto sam trebala izaci bez male na dva sata. Njoj sam kupila dvije neke svemirske anticolic bocice, koristili ih prvi put sa 9 mj kad joj vise nisu ni odgovarale. Premala rupica. Ali ajde isla sam na to stvarno mi je blizu dm i ako nesto zatrebam lako posaljem nekoga ili cak i sama odem. Torba spremna, ma sve spremno. Jos mozda ako dodjem u napast za kakvim glupostima 😂😂😂
Laku noc cure. Nadam se da cemo se sve skupa naspavati. ❤
Create a life that feels good on the inside, not one that just looks good on the outside.
Sanjarka, junior se prilagodio tvom tijelu tj. tvojoj zdjelici da lijepo moze bez frke proci. On ce bit taman beba kad dodje vrijeme za van. Sretno sutra i javi nam sve :)
Za list kupusa sam i ja cula, prijateljicu je spasio ali kad je vec upala nastupila. I to joj je patronazna rekla da nista drugo nego najbolje list kupusa i upalilo je!
Crazy, i to mi zvuci dobro. U biti lako cu poslat nekog da mi kupi bude li bas potrebe za kremom.
Baby, zbilja toliko stvari ispada da trebamo kupiti a kako su onda prije zene izdrzale bez vecine ovih stvari. Ubace mi bubu ovi sta kad te vide trudnu odma 100 savjeta bacaju, treba ovo, treba ono i onda se malo zblesnes, ispada nikad kraja tim stvarcicama a racunam kao kvragu, nisam u toku pa mozda znaju bolje.
Znaci za sterilizator igra i jedna i druga opcija. Onda cu fino po starinski i ja, tecu i vode :) bolje mi je sacuvat tu lovu za ne znam, 5kg jagoda i 5 kg sladoleda hehehehe, hvala cure!
Marigmar, evo link http://www.xxxlesnina.hr/dnevni-boravci-i-blagovaonice/blagovaonice/stolice/c1c5c2/ambia-home/stolica.produkt-001656000801
Slazem se cure, sve nam hoce prodat, a pola toga ne treba. sterilizator necu kupovat, neš ti posla prokuhat u malo vode, pa ne radi se to za svaki obrok?! Ko sto kaze Sanjarka za dudu, nakon mjesec dana ce bit i s poda dobra!
Nego gledam taj purelan, sastav 100% lanolin, cijena 50 kn za 7 ml. Isti taj lanolin, procisceni u rinfuzi kosta 30 kn za 100 g, ili preracunato na kolicinu purelana, 2 kn! Ko je tu lud!
Kratki pozdrav svima danas sam stvarno bas umorna i za nista, ovdje je vrijeme kao za pred kisu pa neka sparima.
Jutros sam vadila nalaze za dijabetes pa cemo vidjet al skoro sam zaspala jer ne funkcioniram bez kave haha
I onda posle sam imala ko neki sluzavi iscjedak pa sam se prepala, al mislim da nije nista jer je bilo samo jednom i mala kolicina?
Laku noc svima
Stvari bez kojih sam mogla... sesirici za dojenje, obicna hranilica, zivjela putna, sad bi samo tu imala. Dio odjece. Sterilizator. Mreza i ona plastika za kisu za kolica. Kad je kisa nisam isla u setnju...cudno.
Dudu moj bas i nije htio. Pa ih nisam puno ni imala.
Bradavice bole 10ak dana dok se ne ocvrsnu poslije super.
Al ono sto mi je bilo ok termosica dozator, marama sling, putni kinderbet i madrac umjesto vrtica....
Kupus laicki izvlaci lose iz rane (ne samo mastitis) recimo gnoj ali isto ne pomaze zacijeliti. Za to je korijen gaveza premija. Ili ajuga jos se zove trava od posjekotine. I trputac (nije samo za kasalj). Malo o ljekovitom bilju ah ja!
Netko je spomenuo dojenje pred 100g pa sam se sjetila dokumentarca o životu u 19. St. Pa evo malo štiva za vas koje ionako ne spavate ;-)
Dakle kroz povijet dojenje nije bilo popularno, pogotovo ne u aristokratskim krugovima. Dojilo se samo u siromašnim obiteljima, dok su bogate uvijek imale dojilju. Industrijskom revolucijom stvorila se srednja klasa, pa su novopečene gospođe isto zaključile da je dojenje demode... pojavile su se prve bočice za dojenčad - bile su staklene sa plutenim čepom i cijevčicom od kaučuka - preporuka za održavanje - prati jednom svaka tri tjedna!!! Ne moram naglašavat kolko je to bilo puno bakterija i koliko je djece umrlo od posljedica trovanja... zatim frižideri nisu postojali, pa se mlijeko vrlo brzo ukiselilo, da bi se prikrio taj kiseli okus u mlijeko se dodavao borax, koji ima određene nuspojave, ali glavna stvar je da to nije ubilo bakterije prisutne u pokvarenom mlijeku. Opet su se djeca razboljevala.
Al tad se o bakterijama ništa nije ni znalo...
Postojalo je i tzv zamjensko mlijeko koje se sastojalo uglavnom od vode i brašna, pa su djeca imala zastoj u razvoju... itd. Igračke pune olova, tapete pune arsena...
Šokiraš se od svega toga, al to je bio početak svega ovoga što imamo danas. Silikonske dude, sterilizatori, adaptirano mlijeko... a na kraju krajeva i dobru staru cicu...haha
al bar vise nije toliko demode ko što je bila prije
Evo ja se raspisala bezveze, nemojte zamjerit ;-)
LN
Sortiraj odgovore
Najstariji