Majo, držimo fige da bude sve ok...ja nekako vjerujem da hoće! Što se tiče plodne vode, moju sestričnu su sad nedavno bili ostavili u Vinogradskoj zbog manjka....da bi tamo ležala tjedan dana i tada joj ponovili uzv i zaključili da je ipak ima dosta i pustili kući! Tako da je to sve relativno kako se mjeri...rekla joj tad Košecka da može čak imati utjecaj jel se beba popiškila ili ne
Žabice- evo moje informacije! i prvi i drugi put rodila bez ijednog šava, nit rezana nit popucala
prvi porod-stigla u bolnicu oko 1:30 u noći, otvorena 5 cm, u predrađaoni do 5:30, kada su me stavili u boks i na drip-rodila tek u 12:55, prilično grozno iskustvo trudova pod dripom, mene prirodni ne bole ni 10% od tih umjetnih
drugi porod-opet stigla oko 1:30, 3 cm, odmah me u ambulanti obrijali i dali klistir pa sam na hodniku čekala do oko 3, u boksu dobila epiduralnu-predivno iskustvo, u 6 i 15 me pregledali da bi zaključili da je beba vani, da samo stisnem, tako da je i taj izgon, kao i trudovi bio prekrasno bezbolno iskustvo!
nadam se da će treći put biti još bržeuz epiduralnu, naravno
Ej cure!
Ja se evo vratila sa SD. Nije bilo mog prof. H, sto me rastuzilo, al sta ja tu mogu. Pregledala me je mlada doktorica i bas je dugo trajalo, ne mogu reci da je temeljita, vec spora, ni slike nisam dobila.
Ja sam zatvorena, bebe su super velicinom, jednake su i imaju cca 1700g svaka. Ja sam na +11kg.
E sad ono malo za zabrinuti se, je cinjenica da ono premijestanje po trbuhu koje sam vam opisala nije bilo okretanje gornje bebe glavom, nego okretanje donje bebe na zadak. Sto ce reci. Decko je na zadak blokirao izlaz, a beba gore (kojoj se i dalje ne potvrdjuje spol) se zarotirala tako da su noge i glava zamjenili polozaj, ali poprecno. Tako da se sada sudaraju glavama ispod lijevih rebara. Kaze ona meni da jos ima vremena i dosta mjesta za okretanje, ali ako ovako ostane, ide se na cr. Uplasila me, al sta mogu...
Narucena sam za 3 tjedna kad bi trebalo porazgovarati o hospitalizaciji. U medjuvremenu trebam obaviti testove senzibilizacije, ali ne i krvnu sliku. Nije mi ni briseve za streptokok spominjala.
Hvala cure!
Evo odo ja sutra na Rebro pa cemo svi biti pametniji. Vjerojatno ce me tek popodne uspjet primiti pa vam javim cim zavrsim.
Cim taj mali izadje van, prvo cu ga dobro nategnut za taj kovrcavi cuperak!
Majo, sutra ces biti pametnija. Neka vide oni ima li mjesta za brigu. Drzim fige da ne bude nista alarmantno i da ti tamo sve lijepo objasne i smiru te.
Zabice, trudove sam prehodala doma, kad su dosli na 10 min krenuli smo jer je bilo pola 5 i bojali smo se zagrebacke guzve. U autu su mi se smanjili na 8 min. Ja se odmah otisla javiti u radjaonu s malim ruksakom, a muz je ostao popunjavati neke formulare. Kad sam usla odmah su me obukli u spavacicu i prikopcali na ctg. Za nekih 15ak min me pregledao doktor i bila sam 8 prsta otvorena. Klistir sam dobila, obrijana sam bila. U medjuvremenu, prije odlaska na wc, otisla sam telefonirati roditeljima i poljuniti muza u cekaonu. U predradjaoni nisam bila, vec su me odmah strpali u boks. To je bilo u 18:30. Tamo su cijelo vrijeme samnom trudove prodisavale dvije studentice. Malo su mi isle na zivce, ali moraju i one uciti negdje. Cak su me i pregledale uz doktora, morala sam im potpisati nesto da pristajem. Kad sam bila otvorena 10 prstiju probili su mi vodenjak i tada su krenuli neizdrzivo bolni tredovi, sva sreca da je izgon bio za nekih pola sata jer sam doslovno cupala kosu s glave. Rodila sam u 19:15 i malo su me recnuli. Jos sat vremena sam se u boksu mazila s bebom dok su me sivali. Ne znam koliko savova, al ja nisam imala problema sa sjedenjem pa pretpostavljam da nisu jako rezali. Oko 22:00 sam tek dosla u sobu, do tad sam cekala na hodniku i tresla se od groznice, dobro da sam imala vestu sa sobom. Muz mi donio torbu za u sobu i puno hrane jer sam bila gladna. Beba nije prvu noc bila samnom jer sam zaspala, donijeli su je ujutro u 5. To je bila srijeda, a doma smo isle u subotu.
Oprostite sto sam se raspisala, al mi dobro doslo da se podsjetim kak sam imala lijepu prvu trudnocu i lijep porod.
Majo držim fige da je sve ok...bolje otic po drugo mišljenje... Al vidit ćeš da će sve bit ok...
Žabice moj prvi je bio tako brz porod da mi je pola u magli...vodenjak pukao oko 11 h i ja pol dana prehodala u trudovima...tako kad sam došla išla sam odmah na stol za rodit i u tri tiskanja rodila...pukla sam i bila su samo dva šava... Već nakon 10 dana od poroda sam bila ko nova :)
Mamamimi drzim fige da se bebe namjeste. Sto se tice carskog, pitaj sto te zanima. Koliko god se sjecam.
Jos se druzim sa odredjenim dijelom kuce. Pomalo i gladna postajem. Jedva cekam da mm dodje doma, a nece prije noci huh
Malamimi, pa to su super vijesti, znači mogla bi ti još bar koji tjedan! šteta, baš sam se nadala da ćemo utvrditi spol druge bebice
ja bi ti preporučila da napraviš taj bris na streptokok, jer to je stvarno dosta često....ja sam ga imala i u prvoj i u drugoj, a i dosta mojih frendica...u drugoj ga nije bilo i pojavio se opet pred sam kraj.....to te ništa ne košta, a velika je stvar da uspiješ dobiti terapiju prije poroda. Iako, koliko znam nema opasnosti za bebu ukoliko je carski, jer ga može pokupiti jedino pri vaginalnom izlazu!
curica, Malamimi, iva hvala na odličnim izvještajima.
Ja sam u nekom elementu da se uopće toga ne bojim, kako su sve, tako ću i ja. Ali me zanimaju iskustva.
Malamimi, +11 kg nije puno...ne boj se za CR, znaju doktori što je najbolje
Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)
Pozdrav cure, meni je danas isto dan za šokove kao i Maji. Suosjecam s tobom draga, znam kako je i da je tesko ne mislit na najgore, no ja sam sigurna da je to lazni alarm i da ces sutra cut dobre vijesti! Sretno!
Danas me šefica odjavila sa mirovinskog i zdravstvenog i to mi je rekla u 3 popodne. Kako smo zadnjih mjeseci produzavale ugovor na mjesec dana i nije mi na kraj pameti bilo da ce me odjaviti bez da mi kaze, tim vise sto joj vec dva mjeseca govorim da ce mi s 1.4. doktorr otvoriti bolovanje koje ju apsolutno nista ne kosta. Tako da sam sada, 2 i pol mj prije otvaranja porodiljnog, ostala bez bolovanja, umjesto place dobivat cu 1600 kn na porodiljnom i sto je jos najgore, necu moc na strucni za koji mi fali 2 mj staza! izvan sebe sam, plače mi se od svega, svasta sam vec prosla s poslodavcima i ne mogu vjerovat da mi se vec treci put događa pizdarija na poslu!!! Kako netko moze bit tako jbn bezobrazan da to nekome napravi, a ne kosta ga niti jbn lipe!!! Ona se pravda "da joj nisam rekla" da trebam bit prijavljena za bolovanje i porodiljni!!
Sortiraj odgovore
Najstariji