Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cro262
    31. Ožujak 2016. 13:37

Bemti gumb obrisi!

Dakle...Žabice, TA - trudnica ambulanta

Sanjarka, ti si stvarno pacijentica za poželjeti, bez tegoba i još poslušna! 

Dunya, big lajk za radove, vjerujem da jedva čekaš curki složiti kutak. 

Inaj, sad me ova vijest baš razveselila, to znači da više nema stvari koju ne mogu naručiti od doma, od hrane, namještaja, robe...mislim nisam inače taj tip, ali vjerujem da će puno olakšati kad dode beba+ljeto...tko će po dućanima setati... Da, imam muža, ali dok mu ja objasnimo, on nade...ovako klik klik i eto ga! Woho, me happy! 

inaj
    31. Ožujak 2016. 13:45

Me tooo, mozda bude i kvalitetniji materijali ako dolazi izvana

ejic
    31. Ožujak 2016. 13:45

Cro, pijem magnezij svaki dan. Oko sjedenja ne mogu pomoci, to mi je posao i tako dugo dok je na pregledu sve ok mi dr nece pisati bolovanje. Zato nastojim na vecer i za vikend malo vise odmarati i lezati. Ako ce kontrakcije biti cesce ili jace, cu se javiti prije gin na pregled jel sve ok i da li moram povecati dozu magnezija. Normabele mi za sad nije dao a ako nisu neizbjezni, rade ni nebi uzimala jer tad nebi mogla raditi. Vec sam sad uvijek umorna, od njih valjda nebi mogla ujutro ni ustati.

Nemojte me plasiti s zgaravicom  Ja HB nisam povracala u prvom tromjesecju, a zbog refluksa je velika mogucnost da cu je imati 
    Ali, ja sam optimisticna i mislim na to da cu se zadnjih 8.tjedana trudnoce kad budem kod kuce, lijepo naspavati i pripremiti za nesane noci kad stigne beba, a ne se muciti s zgaravicom

Dunya, super za stan! Znam kakav je to osjecaj kad je cijeli taj stres konacno gotov i kad se vidi rezultat cijelog tog truda i stresa

Majadila
    31. Ožujak 2016. 13:54

Evo me s ultrazvuka iz Vinogradske. Uglavnom. 
    Doktor na kojeg sam naletila me pregledao najdetaljnije do sada (tj. bebota), na tome sam bas zahvalna.
    Malo je zabrinut jer, citiram nalaz, "srce na razini četiri komore djeluje uvećano i u poprečnom presjeku zauzima više od pola toraksa". I sestra i drugi doktor koji se zatekao u ordinaciji su se slozili da i na prvu to bas upada u oko. 
    Zvao je jos jednu doktoricu telefonski za konzultacije, da dal da me hospitaliziraju () ili da odem sutra solo na Rebro kod jednog stručnjaka pedijatra (dr. Malčić) pa da mi tamo naprave echo fetalnog srce. Uputa mi je da kad dodjem, da ga potrazim, objasnim situaciju, pokazem nalaz, i naglasim da je hitno. 
    Takodjer, plodna voda je malo smanjena, tj. granicna (AFI 8,5 cm, mislim da je ispod 8 manjak plodne vode), pitali me dal je secer okej, prokomentirali da mi je trbuh manji al kao dobro, i to je to. 
    Sto se tice mjera, glava je veca za 2 tjedna, trbuh manji za 2 tjedna, nogalo vece za tjedan. Ima 2100g, i kovrcavu kosicu ().
    Ja si onak laicki mislim, s obzirom da je trbuscic manji (i na zadnjem pregledu je bilo tako), mozda zato srce ispunjava vecinu toraksa. Tjesim se.

Uglavnom, zabrinuta sam (iako zadovoljna da si je ovaj doc bas dao truda sve pogledati). Pitala sam ga na sto to moze upucivati, pa mi nije rekao nista odredjeno, samo da bi volio da se to dodatno istrazi. S jedne strane, ok - ne panicari, a s druge strane sad kao da mi fali neki worst case scenario da znam kaj ocekivati. No ajde, svakako cemo sutra znati vise vec na Rebru, a onda s tim nalazom natrag u Vinogradsku. I jos mi je rekao da pratim pokrete bebe, ali malac stalno udara pa mi bar tu ne radi dodatni stres. 
    Isla sam brzo po uputnicu kod svojeg gina da mi sutra ne rade problem jos i oko toga, s obzirom da dolazim nenarucena i ko grom iz vedra neba. 

Muzjak smiruje situaciju, i ono sto veli je istina - da je posao doktora da traze patologije i anomalije da bi eventualno mogli reagirati na vrijeme, a kako priroda cesto ima neki svoj tijek dogadjaja koji nije kod svih isti, bilo bi cudno da je svaki puta ama bas sve po peesu. Sutra idemo oboje gore.

I tak. 

Bruna257
    31. Ožujak 2016. 13:58

Da, zbilja je blagoslov imati komad zemlje i uzgojiti si povrca i voca... 😍
    Inace,sto se mg tice,ja pijem svaki dan 375direkt + 2xnormabel od 2mg.... Rekao mi gin da neke zene tako reagiraju na trudnocu i bebine kretnje(cesce kontrakcije su kad je beba aktivnija)...a i moje tijelo valjda tako reagira,jer se jako sirim u bokovima pa me ti ligamenti bole i razvlace... Bit ce to ok... 😊

.. what doesn't kill us, makes us stronger...

zabica25
    31. Ožujak 2016. 14:02

Cro, hvala na objašnjenju za TA :)

Majo, sve će biti ok, ne brini...da je nešto strašno, odmah bi te ostavili u bolnici.

Cure kojima je ovo druga ili više trudnoća, recite nama prvorotkinjama, ako ste bile šivane, koliko ste imale šavova, koliko je dugo trajao oporavak, koliko ste vremena bile u predrađaoni i koliko je trajao sam porod, koliko ste dana bile u bolnici i ostale informacije :)

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

Pixii
    31. Ožujak 2016. 14:04

Jejiii za h&m web shop :) to mi je spas od kad sam na mirovanju ne mogu nigdje, a najblizi posteni ducani su mi na sat vremena voznje. Shopping uspjesno obavljen kupila sam duge i kratke bodice velicine 56 sa bocnim kopcanjem i jos neke sitnice. Imam doma par komada 62 i 68 pa mislim da je to dosta za sada.

Abies
    31. Ožujak 2016. 14:12

Maja nista pametnije ti ne znam reci nego smiri se i cekaj sutra kad sve bude gotovo. Nadam se da ces nam se veselo javiti.
    Za vise plodne vode mi negdje zvoni da je dobro jesti jabuke.

ejic
    31. Ožujak 2016. 14:20

Majo, zao mi je za takve novosti  Ali mislim da ti je dragi u pravu. Bolje i najmanju anomaliju na vrijeme otkriti (ako uopce i jest anomalija, nadajmo se da je jednostavno lazni alarm ) nego da dode na porodu do nekih nenadanih komplikacija. Ovako mogu na vrijeme i ispravno reagirati.
    Ali ja sam uvjerena da ces vec sutra doci s boljim novostima i reci da je sve to bio samo lazni alarm

Dunya, ovo mi zvuci logicki i moglo bi biti da je bas kod mene ta situacija. Malac je sve aktivniji i kontrakcije su cesce. Napomenut cu to gin jos jednom na sljedecem pregledu. Mozda mi samo poveca unos mg-nadam se

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.