Ljetne bebe 2016.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Cro262
    26. Ožujak 2016. 15:31

Hm, taman malo googlala te chicco uloške pa vidim da im je u konzumu cijena 50kn, dm 40kn a chicco cca 60kn?! I u dm-u sam vidjela vir 80 za 11kn a u tosaminom dućanu u ZG košta više... Ne kuzim baš te razlike u cijenama...

• kokolo5
    26. Ožujak 2016. 15:35

Ni ja necu odbijat klistir, cula sam dosta prica kao sto se dogodilo i Crazy...sve je to prirodno i normalno ali ja bih radije izbjegla ako vec mogu  plus, nije to klistiranje nista strasno...jedino ne zelim da me oni briju! 
    Crazy, boca mi je bila slucajno otkrice 
    Aurelija ma da, to s kilama je luda kuca kod nas trudnica-nekom vise nekom manje...same kile me ne opterecuju toliko jer znam da cu ih lako skinut-nego me gin ubije u pojam. Bas sam se sugavo osjecala nakon pregleda, umjesto da budem presretna sto je s bebicom sve ok! Haljinicu sam kupila 62, racunala sam joj ju nosit  kad i ona ojaca i stabilizira "termostat", druga polovica ljeta. A ako ne, bijele stramplice i gore neka vestica preko ;)
    Sanjarka no, nije ni kod mene bilo organiziranog tusiranja. Pitala me sestra jel mi treba pomoc, ja sam rekla da ne i to je to... kaze-zovi ako sta trebas  Ma na odjelu su mi stvarno svi bili super, i cistacice i sestre i vizite...nenametljivi, a priskoce cim pritisnes botun! Da, chicco drzi dm ali samo taj u citya, tako su mi prodavacice rekle. Iako i tamo se razgrabe cim stignu...i zna se dogodit da ih nema na polici ali imaju u skladistu, pa pitaj tete 
    Eee malamimi, bravo-dobro si me sjetila na bubamaru! Tamo se stvarno sve moze nac!

Malamimi
    26. Ožujak 2016. 15:38

Kokolo, samo ne znam kakve su im cijene, tj. jesu li skuplji od drugih...

Abies
    26. Ožujak 2016. 16:35

Koje price oko klizme i brijanja. Ja kako sam se izlezavala u rodilistu 3* klistir i 2* brijanje. I sad bi klis kad nemam po 2 dana stolicu. Nimalo strasno. A i klistir tj prazna crijeva i mjehur ubrzavaju porod. Bar kazu. A tek iza poroda...pozeljet cete klistir umjesto tableta (al vise od straha odlaska na wc)

Mama3put
    26. Ožujak 2016. 17:00

Majadila i ja sam uzela sav pribor za higijenu u dm mala putna pakiranja da ne zauzima puno mjesta sve to,mrezaste gacice kupila u ljekarni i purelan kremu za bradavice...
    Ne znam hoces li nositi kremu za bebinu guzu,ja sam spremila Pavlovicevu i par pelena i jos antibakterijske maramice a sve ostalo isto kao ti osim jos ulozaka njih sam uzela Vir 80 jedno pakovanje i jedno Vir 90 a te chico koliko god hvalili ne mogu ja te pelene stavit😑

• kokolo5
    26. Ožujak 2016. 18:35

Da, vec smo imali veliku raspravu oko brijanja  sjetim se one legendarne izjave (mislim da je bila Sanjarkina) da se muz dole moze priblizit samo tupim objektima  uglavnom smo vecina za to da pokusamo to obaviti same. Ja sam prosli put imala srece-taj dan kad mi je puknuo vodenjak, bila sam i na redovnom pregledu, pa sam bila "uredna" 
    Starim da izgledaju ogromno i pelenasto...ali jednom kad ih probaaas...ko da sjedis na oblacicu 

Majadila
    26. Ožujak 2016. 18:44

Ubola tosamine mrezaste gaćone, nasla u babycentru. :)
    Chicco uloske opet nije bilo ni u drugom dm-u. Al naci cu ih ja vec!

CrazyPuppet, stolica izlazi uvijek oces-neces, s klizmom ili bez nje - receno nam i na jednoj od radionica. Beba jednostavno izgura dok prolazi, a klizmom ionako ne mozes izbaciti sve, dapace - jos struktura stolice postane vodenastija. Samo sto su sestre vec toliko spretne da ponekad rodilje ni ne skuze da su u tom izgonu izgurale sto treba i sto ne treba hehe. 
    A price oko mogucnosti infekcije za dijete ne drze vodu (rađena istrazivanja, mogu iskopati ako nekoga zanima), vani su potpuno napustili tu praksu, samo je kod nas u istocnoj europi to ostala nepotrebna rutina. Ali ko voli, nek izvoli, dapače. 
    Uglavnom. Kako planiram ostati doma sto dulje i doci na izgon, taj dio kod prijema cu sigurno preskociti. 
    U slucaju da iz bilokojeg razloga moram u bolnicu ranije, procijeniti cu na licu mjesta - ako nije doslo do spontanog praznjenja crijeva uopci poroda, do cega najcesce samo i dolazi, onda cu razmisliti o klistiru, cisto zbog toga da ne moram na wc dan-dva nakon poroda - na sto racunam da isto necu morati ako dodje do spontanog praznjenja prije poroda. 
    A za vrijeme samog poroda ne bi se trebale nikome ispricavati sto radjamo, porod je sve samo ne uredan. 
    Sumirano, za klistirom kao takvim realno nema potrebe, ja bih radije tih cca 45 minuta koliko ode na wc/tusiranje nakon klistira utrosila na mirno prodisavanje trudova. :) Ali to sam ja.
    Nemam se sta predomisljavati jer imam a, b i c opcije. 
    Takodjer, ovo da je stolica nakon poroda horor - to je zbog savova od epiziotomije. Na Sv.Duhu se ona  rutnski ne radi i nadam se da cu ju izbjeci zahvaljujuci nepozurivanju, namjestanju polozaja za izgon, pomoci babice...

Za tusiranje nemam pojma zapravo jel sestre pomazu, sad sam zaboravila. Za prvi odlazak na wc sam zapamtila da da. U svakom slucaju, nek to sve bude u odvojenoj vrecici da je i meni lakse naci. 

Malamimi, imas pravo, uzet cu pelenice neka se nadju! E da, i krema za bradavice! Imam doma vec neku, moram vidjeti koju. 

Starim, koja je razlika Vir80/90? Ma joj, sta ih uopce razmatram, pogled na njih mi vraca traume iz djetinjstva :D
    Chicco oblacic haha! Pokusat cu i njih naci.

zabica25
    26. Ožujak 2016. 18:46

Pozdrav..
    želim reći da su se meni hemići vratili  ne mogu ni hodati. Ogroman je jedan za sad, vanjski.
    Užasno izgleda...ko da je zaljepljen grah u guzici...
    DOKLE ĆE TO?

Život je pun iluzija i želja, a meni najviše treba DIJETE! :)

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.