Bok cure drage!
Pasica isto šalje pozdrave i zahvaljuje na komplimentima. Mi se ipak dogovorili da cemo pasicu poslati na proljetno/ljetne praznike kod dede i bake uoci poroda, moji ju jedva cekaju, a nama ce ipak biti lakse tih prvih dana/tjedana. Bas mi je to bilo tesko u srcu odluciti, ko da ju napustam
, a to je ionako praksa svake godine da je barem mjesec dana (ponekad i dva) kod njih jer su oni stalno na selu cim je ljepse vrijeme, a tamo ima veliko dvoriste i normalan pristup kuci, spava unutra itd.
Inace nema problema s prihvacanjem novih situacija u smislu da kada ju uzmemo natrag u stan da ce beba biti intruder.
Kokolo, 5kg je dosta solidan skok, mjeni je bio jednom takav u mjesec i pol isto u tvojim tjednima, ali se kasnije unormalilo. Ne brini jer kilaza ne ide linearno gore, i gin bi to isto trebao uzeti u obzir i eventualno malo upozoriti, a ne lupati usklicnike i upitnike po trudnickoj knjizici. Koji lik!
Sto se tice torbe za rodiliste:
Sve je stalo u velicinom srednju sportsku torbu.
1. vrećica (iz dma koju sam dobila pri prijavi u program trudnica): za sam porod
- spavacica s ebaya, mislim ju baciti kasnije (planiram ju obuci vec doma)
- japanke
- 2 mala rucnika
- gumica za kosu, melem
- boca 0,5l vode, štapići, slani krekeri, bomboni od grožđanog šećera (sve dm)
- čepići za uši, povez za oči (onaj za spavanje)
- termalna voda za prskanje lica
-> isto sam nekom logikom odvojila u male vrecice da bas japanke nisu s hranom itd...
2. vrećica: za nakon poroda, prvo oblačenje, prvi wc i tuš - to se sve radi uz pomoć sestre, pa da njoj bude lakše naći
- 1 kom Jessa jednokratne gaćice i 1 kom Jessa veliki uložak (dm) - vec sam i postavila ulozak unutra i stavila u malu posebnu vrecicu
- ručnik za brisanje nakon tuširanja
- čista spavaćica i nešto kao bokserice da stegnu ove jednokratne (to mi samo djeluje užasno labavo)
- 1 podloga za previjanje (60x60, babylove, dm, 10 ih je u pakiranju) -> to cu staviti na krevet ispod sebe da ako prokrvarim da ne ide po krevetu jer ko zna kada bi ga onda presvukli
Ostalo u torbi:
- 1 manji rucnik i 1 tetra
- 1 rola toaletnog papira, malo pakiranje vlaznog wc papira
- 3 podloge za prematanje (isto za krevet ispod mene)
- jednokratne gacice cca 10 komada, ulosci 10 komada
- jastucici za dojenje za umetnuti izmedju cice i robe (babylove) 3 para
- potkosulja HM za dojenje, kratke hlace
- toaletna torbica: pasta za zube, gel za tusiranje, krema za ruke, dezic, vlazne maramice - sve mala pakiranja DM, jednokratni papirnati podlozak za wc dasku (10 u pakiranju), mali cesalj, cetkica za zube, gumica za kosu
- mobitel, punjac
- papuce ili jos jedne japanke
Jos treba tu staviti dokumente, trudnicku knjizicu i nalaze, uputnicu.
Ove jednokratne podloge za previjanje cu pripremiti pa nek čeka u autu za sjedalo, skupa s rucnicima.
Muzjaku doma cu pripremiti da mi donosi svaki dan jos zaliha ulozaka, jednokr. gacica, podloga za previjanje po potrebi, jastucica za dojenje, papirnatih podlozaka za dasku, wc papir, potkosulju za dojenje i udobne kratke hlace/pidjamu donji dio/trenirku. I izdajalicu na vidljivo mjesto ako cu trebati.
Na SD nema onih vizita vise gdje vicu "Skidaj gace!" pa racunam da cu komotno moci biti u hlacama, nekako mi se cini da to bolje drzi te uloske na mjestu. Mozda se odlucim i za obicne gace umjesto jednokratnih.
A uloske sam gledala - pa onaj vateni Vir 80 kojeg svi spominju me vratio na traume s prvih menstruacija . Racunam da ih ionako stalno mijenjamo, a ove Jessa mi se ne cini kao neka plastika kao recimo Allways.
I jos cu mu pripremiti sto ce ponijeti za mene i za bebu za izlazak iz bolnice, i to je to.
Jesam nesto propustila?
Moram provjeriti jel trebamo za bebe pelene.
Maja dodaj sapun i rucnik za predradjaonu- za klizmu. Ne znam ima li toga kod njih u tusu
Dobro jutro cure,
Bolje sam volje jutros-skuhala sam kavu bez secera, i doruckovala zobene. Nema zezancije bas sam motivirana. A ginic...da to mu nije trebalo, ovo mu je bio drugi zuti karton-mijenjam ga nakon poroda, vise mi uopce nije simpatican. Znam da je u pravu, al daaaaj malo takticnosti u ophođenju s tempiranom hormonskom bombom.
Daaa, haljinica je H&M, stvarno nisam mogla odolit iako sam rekla da necu kupovat jos nista. Rekla pa porekla-isto tako i s trudnickim trapericama-vrag mi nije dao mira pa sam ih probala jer mi dosadilo stalno bit u tajicama. Oooo pa to je taaako udobno!!! I eto, kupila i njih iako sam govorila da nema sanse...
Maja, mislim da ti popis pokriva sve, jedino su mi upale u oko jessa jednokratne gacice....i ja sam se s njima bila zezla-eno mi jos u ladici stoji pakiranje. Uzmi tosamine (mislim...narancasto pakiranje je) to su cvrste, prozracne, mrezaste-sve drze na mjestu i jako su udobne-ne treba ti nista povise njih. I chicco ulosci-vec sam i sebi dosadna koliko ih hvalim I mozes ugurat jednu rolu papirnatih ubrusa.
I jos nesto...zgodno je imat bocu vode s onom "dudom" na vrhu...ako ste sivane, dobro dođe za isprat ranu nakon svake nuzde
Odoh u ducan, danas mijesim sirnice-samo su ih radit, necu ih jest! Obecavam!
Abies, predradjaonu mislim preskociti jer ostajem doma do zadnjeg , a u slucaju da ipak u nju upadnem, klizmu mislim odbiti.
Ali prepiremit cu i to sto si rekla, pa nek stoji u autu. :)
Kokolo - te gace sam dobila od frendice jer ona nije otvorila sva svoja pakiranja. A fakat mi djeluju jadno. Znaci Tosama! Gdje njih ima? I te Chiccove uloske sam trazila u dm-u, ali tamo ih nema. Isto sam cula da ih hvale. Gdje, gdje?
Dodajem papirnate ubruse i bocu s dudom.
Maja te jednokratne gacice sam uzela u baby centru, a viđala sam ih i u intersparu. Chicco uloske u splitu znam da drzi samo dm u cc1 i ima ih u chicco ducanu. A mozes ih narucit i online preko chicco stranice, ako ti se ne da trazit ;)
Kokolo, apsolutno te kuzim, ja sam u 20 tj dobila 4 kg i sad u 2 tj 3 kg! sve jedem ko inace, ne znam kako... hvala bogu pa mi dr nije nista rekao, al nekak se isto nadam da ce se to usporit, valjda je neki period bio... a taman sad mi je i trbuh iskocio, bas se poklopilo! Ipak nisam odolila slatkom i napravila tiramisu
Haljinica je premedena, ja kupila u h&m isti kroj, ali sarenu, 56. Jedino me sad muci s cim to skombiniras posto ima kratke rukavice i gole nogice?
Maja, ovo je sad for real, blizi se....
Ej cure! ajme popis za rodiliste woohoo :-D chicco ima u dm-u ali na odjelu pelena! Tamo gledati! I da obavezno tosama jednokratne.
Kokolo ovo s bocom za ispiranje rane ti je genijalna ideja!
Majo ja nisam dobila klizmu na prvom porodu jer nije bilo vremena, pa je onda sestra u boksu dva puta mijenjala sve ispod mene, htjela sam u zemlju propast od srama, stalno joj se ispricavam, a ona meni nek ne brinem da je to najnormalnije... dobro da mi muz nije tad bio u boksu... al nemos to kontrolirat...
Sad cu ih trazit klizmu, ako bude vremena...
Kokolo haljinica je slatkis, a pogotovo jos za tatu pomorca!
Ja napola gotova s pripremama, ostao mi jos tiramisu, oprat kupaonicu i pod. Al prvo malo horizontale, krepana sam. Ja isto bez svojih za blagdane, nadam se da cemo iduci vikend ici u međimurje...
Chico uloseke imaju i veci Konzumi 😉
U jednom dm-u sam trazila al ih nisam uspila pronac, Kokolo znaci ima ih u cc1? Mislila sam jos sve sto mi treba pokupovat u dm-a pa na onih 15%
Majo zasto ne klizmu?
Joj zabolila me glava od liste koliko tih sitnica i detalja.... Pa garant cu nesto zaboravit 😭
Vi imate organizirano prvo tusiranje? Ja to nisam imala... Kokolo?
Ja se ispovijedila, pa popili kavu na rivi, pa kupila necaku poklon za rođendan i na kraju otisli do groblja, fale mi baba i dida bas bas valjda zbog nacina odlaska ili sto vec....mah
Dragi otisa na kavu s kumom, mala cita lektiru, ja zamijesila tijesto za pizzu a sad idem ono za sirnice 😉
" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙
🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈
Majo, ako imas pelenice, ponesi koju jer kad sam rodila nije ih bas bilo svaki put kad bih ih trazila u hodniku (bila je guzva). Mene je tresla griznica nakon piroda pa mi je dobro dosla i vestica koju sam nagurala u ruksak. Jesi napisala kremu za bradavice? Ako ces mazati melemom(kao ja zadnji put), racunaj da moras oprati prije dojenja. Ja sam imala pamucne gace s placa i chicco uloske i nije mi nista proslo na posteljinu (ni na gace), a stvarno sam dosta krvarila. Uloske sam kupila u bubamari jer oni imaju onaj trudnicki utorak s -10%, a ne znam kak su im cijene drugdje.
I super sto si sve muzu pripremila, ako sfali da se moze snaci.
Vi koje ste u pripremama za sutra, samo opusteno i polako. Fino se napapajte i provedite blagdan s najblizima i najdrazima, jer oni koji to jesu, ti ce i biti uz vas.
Pozdrav!
Tosama gace i chicco uloske, pisem na popis! Ja sam dobila na poklon dm kremu za bradavice na bazi maslinovog ulja - jel to ok?
ja isto necu odbijat klistir, cak mi je ok da se to napravi, iz ovog razloga sto crazy spominje!
Sortiraj odgovore
Najstariji