Lh trakice - 4. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    04. Veljača 2021. 15:06

04. Veljača 2021. 15:06

Fridayyy

Hopeforyou

Fridayyy

https://ibb.co/RpPMdbw

Bome je ovo pik samo takav,a danas bi trebao biti 17.5,sutra 19,a prekosutra bi vec mogla ovulirati ili u nedjelju zadnje po ovoj trakici kako vidim,a HCG mi izgleda kao da je evaporacijska crta,sad mozda krivo vidim al cini mi se kao evaporacijska 🤷‍♀️ U svakom slucaju,mislim da ces u nedjelju zadnje ovulirati po trakicama,a i slaze ti se po matematici ako je dnevno rast 1.5 jer za pucanje folikul treba bit izmedu 20 i 22 to je ajmo rec idealno,makar znaju pucati i veci ali to su rijetki slucajevi,cesce preraste u cistu..u svakom slucaju drzim fige i da se upeca nesto 🤞🏻🤞🏻☺️☺️☺️

Nece se upecati jer je m na putu pa zato i idem na folikulometrije. Po doktoru ovulacija nece biti prije nedjelje jer sam bila u mpo vec i pratila folikule i pucaju mi tek iznad 22mm. Mislim da je i tu svaka zena individualna, cula sam da nekima idu i iznad 24 a nekome tocno na 20. Pa eto ako se ko duze muči mozda nije lose otici npr 2 ciklusa vidjeti kojom brzinom rastu ili ne rastu i kada pucaju.

Da da zato sam ti ja i rekla procjenu u nedjelju za O,meni je isto na zadnjem pregledu kada je dijagnoza bila PCOS i sterilitet rekla da mi napreduju 1.5mm po danu folikuli i slagalo mi se sa trakicama koje sam koristila,pa eto,vidjet cu kroz par dana oce li ova crtica od prekjucer i danas izblijediti ili ce se pojacati. Ali bitno je da dode do O,sto se moze utvrditi sa bazalnom kao sto je rekla Martina,odlaskom na UZV ili eventualno vadenje progesterona na 21DC..mislim da cetvrta opcija jos ne postoji ili nije dosla jos do Europe 😅😅😂

04. Veljača 2021. 15:07

Tommyfame 🔜🤰

🦋Anitram1982🦋

da pozitivna trakica nije dokaza da ce O biti. moze biti i ne mora…za 12 do 48 sati bi u normalnom ciklusu se trebala desiti. A da li ce se desiti po mom misljenju osim ultrazvuka moze jedino bazalna temperatura to pokazati, Sretno ti dalje

samo htjedoh reći <3 <3 i da lajkam tvoj grafić :*

04. Veljača 2021. 15:07

🦋Anitram1982🦋

Fridayyy

🦋Anitram1982🦋

da pozitivna trakica nije dokaza da ce O biti. moze biti i ne mora…za 12 do 48 sati bi u normalnom ciklusu se trebala desiti. A da li ce se desiti po mom misljenju osim ultrazvuka moze jedino bazalna temperatura to pokazati, Sretno ti dalje

Pitala sam i za bazalnu, znaci ako folikul pukne dok je pre mali i dok je jos stanica nezrela tada ce se stvoriti zuto tijelo i porast progesterona od kojega raste temperatura, tako da na zalost ni to nije 100posto.

to ne znaci da se ovulavija nije desila, nego da je pukao folikul sa nezrelom stanicom. Ovulacija ne nosi 100% zrele stanice. Tako da da, bazalna temperatura je jako dobar pokazatelj da li se ovulacija desila no nazalost ne znalo da li je bilo sa zrelom stanicom ili nezrelom. ali se desila

Tako je, ali ta nezrela stanica tesko da moze postati trudnoca. Tada se traze uzroci zasto folikuli pucaju prije vremena ili ih se blokira sa cetroditom, ali to su opet neke druge teme😊😊🤭

04. Veljača 2021. 15:10

Fridayyy

🦋Anitram1982🦋

Fridayyy

🦋Anitram1982🦋

Pitala sam i za bazalnu, znaci ako folikul pukne dok je pre mali i dok je jos stanica nezrela tada ce se stvoriti zuto tijelo i porast progesterona od kojega raste temperatura, tako da na zalost ni to nije 100posto.

to ne znaci da se ovulavija nije desila, nego da je pukao folikul sa nezrelom stanicom. Ovulacija ne nosi 100% zrele stanice. Tako da da, bazalna temperatura je jako dobar pokazatelj da li se ovulacija desila no nazalost ne znalo da li je bilo sa zrelom stanicom ili nezrelom. ali se desila

Tako je, ali ta nezrela stanica tesko da moze postati trudnoca. Tada se traze uzroci zasto folikuli pucaju prije vremena ili ih se blokira sa cetroditom, ali to su opet neke druge teme😊😊🤭

Da istina. Pa gle zato se i ide na pretrage nakon nekog vremena neuspjeha. 

04. Veljača 2021. 15:11

🦋Anitram1982🦋

Fridayyy

🦋Anitram1982🦋

Fridayyy

🦋Anitram1982🦋

Da istina. Pa gle zato se i ide na pretrage nakon nekog vremena neuspjeha.

Da, zato sam napisala, mozda ako se netko dugo trudi a ne ide mu i nije nikad pratio rast da pokusa i to.

04. Veljača 2021. 15:19

Joja💙

Fridayyy

Pozz, sinoc sam pisala ali evo nesto mi steka forum i ne mogu vam staviti sliku. Uglavnom jutros sam piskila lh i pik je bas veliki. 14dc. Piskila sam i hcg koja ima crtu a ne sjenu, to samo da sama sebi dokazem da su kinezi smece. I danas sam imala ultrazvuk, sutra ponovo idem jer se pik ne slaze sa velicinom folikula. Kad sam rekla dr da sam piskila lh skrenuo je, no dobro, moj vodeci folikul je 16 mm, po lh trakici o bi trebala biti do sutra navecer najkasnije ali sutra navecer folikul nece doseci vise od 20 mm sto je pretpostavka za zrelu jajnu stanicu. Znam da mi odprilike folikuli rastu po 1,5mm dnevno jer sam bila u mpo postupku. Dakle ili cu imati ovulaciju sa nezrelom jajnom stanicom, ili lh trakicama ne treba vjerovati da pik nastupa kroz 24do36h, tj trebam odnose imati i do 4 dana nakon pika, tako mi je sada savjetovao. Slijede slicice ako uspijem. Eto ako nekoga zanima tko se duze trudi a nije nikad bio na folikulometrijama moze tako testirati da li pogađa sto se kada desava.

Meni je ovaj ciklus doktor najprije rekao da nema vodeceg folikula i da otpisem ciklus (svi premali za 10dc). Nakon toga sam mu rekla da sam ujutro piskila lh i da je bila jako tamna (vjerojatno pik bio tu noc) i onda se opet vratio na jajnik i vidio pojacanu prokrvljenost i zuto tijelo…. Pricekaj jos sutra pa ces vidjet…. E da, kod doktora sam bila u 18h navecer

Ma bit ce meni ovulacija, nego sam htjela reci da uvijek po lh racunamo da je 24 do 36h a evo meni je jutros bio pik, a po velicini folikula o nece prije nedjelje, a to je 60 sati, mozda i vise. Ne vjerujem da dr grijesi jer je super moderna mpo klinika.

• IK_26
    04. Veljača 2021. 15:20

Sanjarka88 🐰

IK_26

Pozdrav 😁 već sam pisala na temu svojih Lh trakica. Pik je bio 28. I 29. Crtice su bile jako tamne… A od tad svaki dan na tim trakicama je i druga crta vidljiva iako je ovulacija prosla… Jel neka imala takvu situaciju? Čitala sam da se to zna dogoditi kod trudnoće.

Da napomenem ciklusi su mi 30dana.
    13.2. Trebam dobiti M…

Slike? 😊
    Inace ja imam uvijek vidljivu drugu crtu

Nemam slikice. 🙄 Ima negdje tu u grupu sam stavljala prije 2,3 dana…Meni nije uvijek,prosli mj kad sam se testirala nakon ovulacije ili prije. Crtice nije bilo ni na vidiku. 
    Imam povremena probadanja u jajnicima i tu i tamo osjećaj da ću dobiti svaki tren M.
    Zato me sve to buni.. a za test mi je rano jer tek za 9 dana trebam dobiti. Ako je koja imala istu situaciju? Da se ne veselim uzalud i razočaram. Test je jos rani raditi,iako bi ja eto kupila. Pa kak bude 🙄🤣🙏

04. Veljača 2021. 15:27

Fridayyy

Joja💙

Fridayyy

Pozz, sinoc sam pisala ali evo nesto mi steka forum i ne mogu vam staviti sliku. Uglavnom jutros sam piskila lh i pik je bas veliki. 14dc. Piskila sam i hcg koja ima crtu a ne sjenu, to samo da sama sebi dokazem da su kinezi smece. I danas sam imala ultrazvuk, sutra ponovo idem jer se pik ne slaze sa velicinom folikula. Kad sam rekla dr da sam piskila lh skrenuo je, no dobro, moj vodeci folikul je 16 mm, po lh trakici o bi trebala biti do sutra navecer najkasnije ali sutra navecer folikul nece doseci vise od 20 mm sto je pretpostavka za zrelu jajnu stanicu. Znam da mi odprilike folikuli rastu po 1,5mm dnevno jer sam bila u mpo postupku. Dakle ili cu imati ovulaciju sa nezrelom jajnom stanicom, ili lh trakicama ne treba vjerovati da pik nastupa kroz 24do36h, tj trebam odnose imati i do 4 dana nakon pika, tako mi je sada savjetovao. Slijede slicice ako uspijem. Eto ako nekoga zanima tko se duze trudi a nije nikad bio na folikulometrijama moze tako testirati da li pogađa sto se kada desava.

Meni je ovaj ciklus doktor najprije rekao da nema vodeceg folikula i da otpisem ciklus (svi premali za 10dc). Nakon toga sam mu rekla da sam ujutro piskila lh i da je bila jako tamna (vjerojatno pik bio tu noc) i onda se opet vratio na jajnik i vidio pojacanu prokrvljenost i zuto tijelo…. Pricekaj jos sutra pa ces vidjet…. E da, kod doktora sam bila u 18h navecer

Ma bit ce meni ovulacija, nego sam htjela reci da uvijek po lh racunamo da je 24 do 36h a evo meni je jutros bio pik, a po velicini folikula o nece prije nedjelje, a to je 60 sati, mozda i vise. Ne vjerujem da dr grijesi jer je super moderna mpo klinika.

Ma doktor sigurno ne grijesi,al probaj vidjeti mozda da ne bi pik trajao 2-3 dana na istoj razini da ne bi bio LH dok ne pukne. Jbg kad trakice imaju tesko razliku nijanse za 1.5mm pa je zato to jaaaaako sklisko za pouzdat se u to,samo moze biti nagovjestaj da dolazi O a ako ne znamo svoje tijelo ne znamo jel stvarno doslo do O i jos vise,jel bila kvalitetna ili nekvalitetna. Ja sam jos u procesu prirodnog postupka a za koji mjesec ako ne bude uspjeha moram ici vaditi sve hormone da se utvrdi razlog PCOS-a,da procjeni rezervu jajnika i po progesteronu vidi koliko ciklusa zapravo bude anovulatorno,a koliko zbilja dode do O,samo sto ne mozemo znati kakve su jajne stanice u tom trenutku,ali to je vec puuuuuuno visi nivo medicine..

Matkiša 😎
    04. Veljača 2021. 15:47

Joja💙

U soku sam !!!! Ne cudi me cak sto cure s ONE grupe pisu protiv OVE (ili obratno)… I ne zamjeram. to je nekakva coporativna zenska strana koja moze bit i zdrava…. Ono kad ti dodje frendica namrstena pa ju pitas: iiii kog danas ogovaramo?
    Ali da postoje osobe koje pisu na jednu grupi pa odu na drugu grupu tuzakat kako ih se ignorira 🥴 nemam rijeci…. Ko da smo mi uvijek dobile odgovor na sve 🤔 nekad, od silnog citanja i zaboravim kome sam htjela sta napisat….

Ako je ovo na moj račun zamolila bi te da ostaviš to na miru, to je bila šala, ja ovdje svratim dati podršku a na to mi odgovor ne treba. Kada budem imala pitanje postavit ću ga, ako tko bude znao odgovorit će ako ne opet ok. 😉 

2x IUI, prirodna asp (nema js), ICSI-🐧🐧🐧
    FET 1️⃣ biokemijska✖️ FET 2️⃣ ✖️
    FET 3️⃣ Bhcg 10dnt> 198,5 - 12dnt> 608,0 ✔️
    Uzv - 5tt+2, GV 11 mm, ŽV 3 mm
    6tt+2 imamo 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.