Lh trakice - 4. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sanjarka88
    23. Siječanj 2021. 15:12

Anci nisam popratila
    Ti bi vadila betu umjesto test radila?
    Bas cudno da se ne moze privatno vadit na svoju ruku 🤔😐

" S ljubavlju neba stvarao te Bog "💜💙💙

🌈 Lista jesenskih beba na 407. Str. 🌈

Sara 🌸
    23. Siječanj 2021. 15:22

Sanjarka88 🐰

Anci nisam popratila
    Ti bi vadila betu umjesto test radila?
    Bas cudno da se ne moze privatno vadit na svoju ruku 🤔😐

Ma svasta ti je ovdje drukcije kad je trudnoca u pitanju. 
    Mislim, meni je ok, al netko ko voli imat sve konce u rukama, nece mu bas odgovarati. Npr. gin čak ne mjeri ni nuhalni nabor. Za to se ide na taj posebni "Erst trimester screening" i tu sve rade, koji je slican kombiniranome probiru ali sa puno boljim Uzv-om, radi se privatno i kosta kako di ali cca 300€. Ja sam odbila, pa sam se tjednima pitala jel dobra odluka itd, al ok.
    Dalje, betu ne spominju. Nije im toliko vazna (vjerujem samo kad je MPO u pitanju).
    Dalje, urinokultura-sta je to? Ovdje je pravilo da se prije svakog pregleda kad dodes popišaš u casicu, oni koriste neke trakice i uređaj kojim nesto gledaju, poput proteina i jos nekih stvari u urinu. I to je sve. 
    Cervikalni brisevi- sta je to? 
    Isto tako, od ove godine zabranjen je 3D i 4D osim u slucaju nuzde, tj ako doktor zeli bolje pogledat bebu. Al da se roditelji naruce jer bi gledali svoju bebu kao u kinu, sat vremena, no no. Navodno puno zagrijava tkivo, koje zagrijava vodu plodnu i zabranili. I nekako podrzavam. Imat cemo cili zivot da ga gledamo.
    I tako... Zanimljivo iskustvo, svakako te nauci da trebas znat pustit i ako je sve ok, ne zamarat se.

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Tonia♥️
    23. Siječanj 2021. 15:26

U konačnici čini mi se totalno drugi svijet i princip nego kod nas. Za briseve i urinokulturu sam baš u šoku jer baš to, kod nas je to neizostavno :/

👩‍🦰31g 🧔34g
    👫 9g
    👰🤵6g
    24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
    27.02.2020. Biokemijska (7+2)
    30.05.2020. Biokemijska (6+3)
    11.09.2020. Laparatomija mioma
    Trudimo se od 2017.
    Desni jajnik blago PCOS
    ✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
    💉 Gynositol, cikla
    Ne redoviti ciklusi
    Ponovni pokušaji od 05/21
    + 28.10.

Sara 🌸
    23. Siječanj 2021. 15:30

🔜🤰🏼anci000 🔜🤱🏼👩🏼‍🍼

Ahaaa super bas ti hvala na odgovoru, zanimalo me da, u istom smo gradu
    Sve im je drukčije nego kod nas, pa sam pomislila možda Su ti vadili rekoh imaš iskustva 😊😘😘 hvala ti puno
    Sanjarko, ma zanimalo me u slučaju da test bude pozitivan, kako mi je naredila da tek nakon 10 dana kašnjenja smijem doći na pregled tako me počelo ti zanimat gdje i kako betu možeš vaditi
    Čudni ljudi 😁😁
    Hvala još jednom 🥰🥰

A i  ti si  Stuttgartkinja? 😊 Hahha. Ako te zanima sta, pitaj slobodno. I ponovi isto vise puta ako ti ne odg. 😂 sorry jos jednom na tome.

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Sara 🌸
    23. Siječanj 2021. 15:33

Tonia

U konačnici čini mi se totalno drugi svijet i princip nego kod nas. Za briseve i urinokulturu sam baš u šoku jer baš to, kod nas je to neizostavno :/

Da Tonia. No npr. nemam antitijela na toxoplasmosu (virus koji se dobije preko konzumiranja sirovog ili nedovoljno termicki obrađenog mesa, te macjim izmetom, ako imas macku oa cistis njen wc), vade mi je svako par tjedana. Bas paze na to. Hemoglobin isto nekoliko puta. Nije potrebno za krvnu grupu i ostalo ici bilo gdje kao kod nas, sve oni naprave. Tako da, ima i dobrih i losih strana. Isto tako test glukoze se radi u ordinaciji, ne u domu zdravlja il privatno. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Tonia♥️
    23. Siječanj 2021. 15:38

Uvijek bude tih pluseva i minuseva, u konačnici na sve čovjek navikne. Ja sam si baš danas privatno uplatila briseve, da i to napravim i vidim dal je sve ok.

👩‍🦰31g 🧔34g
    👫 9g
    👰🤵6g
    24.11.2019. Spontani u 18tt 💔
    27.02.2020. Biokemijska (7+2)
    30.05.2020. Biokemijska (6+3)
    11.09.2020. Laparatomija mioma
    Trudimo se od 2017.
    Desni jajnik blago PCOS
    ✅ Kontrola ✅Papa ✅Brisevi
    💉 Gynositol, cikla
    Ne redoviti ciklusi
    Ponovni pokušaji od 05/21
    + 28.10.

danchy1990
    23. Siječanj 2021. 15:38

Sara🌻

Tonia

Da Tonia. No npr. nemam antitijela na toxoplasmosu (virus koji se dobije preko konzumiranja sirovog ili nedovoljno termicki obrađenog mesa, te macjim izmetom, ako imas macku oa cistis njen wc), vade mi je svako par tjedana. Bas paze na to. Hemoglobin isto nekoliko puta. Nije potrebno za krvnu grupu i ostalo ici bilo gdje kao kod nas, sve oni naprave. Tako da, ima i dobrih i losih strana. Isto tako test glukoze se radi u ordinaciji, ne u domu zdravlja il privatno.

Sviđa mi se upravo to što sve mozes kod njih obaviti,nema hodanja po bolnicama i okolo.

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

Sara 🌸
    23. Siječanj 2021. 15:42

E da Anci, jednom kad ostanes trudna, ovisno o politici koju vodi ordinacija, test na toxoplasmosu ce ti naplatit, morat ces placat neke stvari. Jednom kad dobijes racun, posalji to na svoju KK, ja sam u AOK i refundirat ce ti. Ja saljem kako mi sta dode, ne skupljam pa da odjjednom posaljem. Npr za niftye, taj erst trimester screening, ne ocekuj povrat. Ali za te neke krvne pretrage koje ne idu direktno preko ordinacije, mozes trazit povrat. Ja to radin sve preko aplikacije, samo slikan racun i posaljem. AOK BW ima za svaku trudnicu 300€ budzeta za pokrit te racune. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Sara 🌸
    23. Siječanj 2021. 15:43

danchy1990

Sara🌻

Tonia

Sviđa mi se upravo to što sve mozes kod njih obaviti,nema hodanja po bolnicama i okolo.

Da, samo se treba naviknit na to da ce ti rec tocno onoliko koliko tribas znat. Mi smo u Hrv navikli da znamo sve u detalje. 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

danchy1990
    23. Siječanj 2021. 15:56

Sara🌻

danchy1990

Sara🌻

Tonia

Da, samo se treba naviknit na to da ce ti rec tocno onoliko koliko tribas znat. Mi smo u Hrv navikli da znamo sve u detalje.

Upravo to,pregledi su površni i samo je komentar sve je ok ili da bi nešto trebalo provjeriti. Nalaze nikad ne vidiš. Ali pomalo sam se već navikla na sve to

👨‍👩‍👦
    🧑 4god.

3/2020 kiretaža u 13tt
    3/2021 biokemijska
    06.05.21 10dpo ➕🥰🙏🌈
    Stiže nam Mia 💝

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.