Lh trakice 3. dio

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    KDS
    16. Lipanj 2020. 09:45

Sanjich🤞🤰

Di nam je Kds nissm popratila jel se javila dns? Nadam se da je sve ok!
    Cvjetic nas preslatki bas nekako mi milo dodje kad vidim sta pise. Nema smisla da se mi u to uvlacimo.. Meni je u ovoj temi odlicno sve smo nekako normalne 💓💓😜

Ps. Danas mi je rekla ginica za plivače da je dobra piskavica.. Zna tko sta o tome vec ili da san uzmem u kapsulama pa nek pijs..nece skodit

Pozdrav cure, pratim vas ređe i skužim da sam još nažalost jedina na odbrojavanju sa +. 
    Za sada je sa nama sve ok, iscjetka skoro i nema, privikavam se da sam trudna :) grudi su veće i teške, malo osjetim trbuh...ostalo sve super. Sada u 10 i pol idem opet vaditi betu jer si je moj ginekolog uzeo ovaj tjedan go pa se ne mogu ni naručiti na pregled, pa čisto da vidim da je sve ok. Jučer dragi bio na pregledu nešto sa radijacijom pa smo doktoru rekli "ona je trudna" (još uvijek mi je to čudno izgovorit ) pa je rekao da je to minimalno zračenje i da neće utjecati na bebu, da je to kao da se vozim avionom max 30 min. Ako sve bude ok, planiramo, ako izdržimo do tad, obznanniti tek oko 12-og tjedna.

Javim kako stoji stanje sa betom i željno isčekujem da još koja stavi pozitivan test

silver
    16. Lipanj 2020. 09:56

Luna55

Ja i suprug imamo 30 godina. Malo sam skepticna i oko ginekologa. Kao sto sam rekla 2 mjeseca sam uzimala klomifene. Pila sam od treceg do sedmog dana ciklusa po jednu tabletu. On me narucio 10.dan ciklusa i vidio da imam vec po jedan folikul na svakom jakniku po 20 mm. I onda je izracunao kad bi trebala biti ovulacija i da imamo odnose 12,13,14 i 15. dan. Moje misljenje je da sam ja trebala cesce dolaziti na ultrazvuk da prati daljnji rast folikula.vidim da je tako bilo i kod drugih cura. Ali ne mogu ja njega uciti njegov posao😏u 8.mjesecu cu raditi prohodnost jajovoda. Bila bi ti zahvalna da mi javis kako je kod tebe proslo.😊 odakle si?

U pravu si, potpuno. Istina je da ginekolog ne može znati kada je ovulacija precizno jer nakon što folikul postane dominantan da li će doći do ovulacije kada je folikul 20mm, 23 ili 25 on to ne može znati. Približno ali precizno ne. Ne znam, ali ako se ne osjećaš ok sa tim doktorom zašto ne promjeniti. Navikli smo da se osjećamo kao da nešto izmišljamo ako nam doktori ne pašu jer nas je društvo tako naučilo ali to nije točno, doktor je važan dio našeg života i imamo potpuno pravo birati sa kojim se osjećamo najbolje, kao i bilo što drugo što u životu biramo. Klomifeni prije prohodnosti hmmmmm, ja bi promjenila doktora haha!  Ne živim u HR pa ti nažalost ne mogu podijeliti iskustvo sa točnim mjestom gdje ću obaviti prohodnost ali mogu sa testom kao testom ovaj tjedan.
    E sad...posotoje dvije vrste, jedan koristi tekućinu na bazi vode (taj boli malo više), a jedan na bazi ulja (taj boli manje). Zanimljiv podatak je da su žene koje su išle na HSG na bazi vode imale 29% veće šanse trudnoće nakon testa, a one koje su išle na bazi ulja 39% veće šanse. Ja ne znam koji koristi moj ginekolog ali radujem se saznati. Sigurna sam da neću biti jedna od tih sretnica koje zatrudne nakon HSGa budući da sam starkelja ali nada postoji. Tako da eto ako možeš pitaj ih koju tekućinu koriste. I ako se groziš testa barem se veseli povećanim šansama hehe...
    Ispričavam se na dugom postu. 

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

• Luna55
    16. Lipanj 2020. 10:03

silver

Luna55

Ja i suprug imamo 30 godina. Malo sam skepticna i oko ginekologa. Kao sto sam rekla 2 mjeseca sam uzimala klomifene. Pila sam od treceg do sedmog dana ciklusa po jednu tabletu. On me narucio 10.dan ciklusa i vidio da imam vec po jedan folikul na svakom jakniku po 20 mm. I onda je izracunao kad bi trebala biti ovulacija i da imamo odnose 12,13,14 i 15. dan. Moje misljenje je da sam ja trebala cesce dolaziti na ultrazvuk da prati daljnji rast folikula.vidim da je tako bilo i kod drugih cura. Ali ne mogu ja njega uciti njegov posao😏u 8.mjesecu cu raditi prohodnost jajovoda. Bila bi ti zahvalna da mi javis kako je kod tebe proslo.😊 odakle si?

U pravu si, potpuno. Istina je da ginekolog ne može znati kada je ovulacija precizno jer nakon što folikul postane dominantan da li će doći do ovulacije kada je folikul 20mm, 23 ili 25 on to ne može znati. Približno ali precizno ne. Ne znam, ali ako se ne osjećaš ok sa tim doktorom zašto ne promjeniti. Navikli smo da se osjećamo kao da nešto izmišljamo ako nam doktori ne pašu jer nas je društvo tako naučilo ali to nije točno, doktor je važan dio našeg života i imamo potpuno pravo birati sa kojim se osjećamo najbolje, kao i bilo što drugo što u životu biramo. Klomifeni prije prohodnosti hmmmmm, ja bi promjenila doktora haha!Ne živim u HR pa ti nažalost ne mogu podijeliti iskustvo sa točnim mjestom gdje ću obaviti prohodnost ali mogu sa testom kao testom ovaj tjedan.
    E sad…posotoje dvije vrste, jedan koristi tekućinu na bazi vode (taj boli malo više), a jedan na bazi ulja (taj boli manje). Zanimljiv podatak je da su žene koje su išle na HSG na bazi vode imale 29% veće šanse trudnoće nakon testa, a one koje su išle na bazi ulja 39% veće šanse. Ja ne znam koji koristi moj ginekolog ali radujem se saznati. Sigurna sam da neću biti jedna od tih sretnica koje zatrudne nakon HSGa budući da sam starkelja ali nada postoji. Tako da eto ako možeš pitaj ih koju tekućinu koriste. I ako se groziš testa barem se veseli povećanim šansama hehe…
    Ispričavam se na dugom postu.

Ja zivim u Svicarskoj, i imam tu naseg doktora. Ipak je lakse zbog jezika i sve. Meni je objasnio da mi mora dati punu anesteziju i onda mi sprica neku tekucinu u trbusnu supljinu. Ma nema veze, spremna sam na sve, samo da ostanem trudna. Vec sam polako ocajna. Svaki mjesec novo razocaranje. Sad ako kaze da je test prohodnosti uredan onda stvarno vise neznam sto dalje🙄

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

16. Lipanj 2020. 10:10

KDS

Sanjich🤞🤰

Di nam je Kds nissm popratila jel se javila dns? Nadam se da je sve ok!
    Cvjetic nas preslatki bas nekako mi milo dodje kad vidim sta pise. Nema smisla da se mi u to uvlacimo.. Meni je u ovoj temi odlicno sve smo nekako normalne 💓💓😜

Ps. Danas mi je rekla ginica za plivače da je dobra piskavica.. Zna tko sta o tome vec ili da san uzmem u kapsulama pa nek pijs..nece skodit

Pozdrav cure, pratim vas ređe i skužim da sam još nažalost jedina na odbrojavanju sa +.
    Za sada je sa nama sve ok, iscjetka skoro i nema, privikavam se da sam trudna :) grudi su veće i teške, malo osjetim trbuh…ostalo sve super. Sada u 10 i pol idem opet vaditi betu jer si je moj ginekolog uzeo ovaj tjedan go pa se ne mogu ni naručiti na pregled, pa čisto da vidim da je sve ok. Jučer dragi bio na pregledu nešto sa radijacijom pa smo doktoru rekli "ona je trudna" (još uvijek mi je to čudno izgovorit ) pa je rekao da je to minimalno zračenje i da neće utjecati na bebu, da je to kao da se vozim avionom max 30 min. Ako sve bude ok, planiramo, ako izdržimo do tad, obznanniti tek oko 12-og tjedna.

Javim kako stoji stanje sa betom i željno isčekujem da još koja stavi pozitivan test

Joj kako mi je drago zbog tebe 🤞🤞🤞

KDS
    16. Lipanj 2020. 10:14

bajo

Joj kako mi je drago zbog tebe 🤞🤞🤞

Hvala ti... vrlo rado bi da ima više plusića pa da napravimo svoju trudnčku grupu
    Držim vam svima fige

silver
    16. Lipanj 2020. 10:14

Luna55

silver

Luna55

Ja zivim u Svicarskoj, i imam tu naseg doktora. Ipak je lakse zbog jezika i sve. Meni je objasnio da mi mora dati punu anesteziju i onda mi sprica neku tekucinu u trbusnu supljinu. Ma nema veze, spremna sam na sve, samo da ostanem trudna. Vec sam polako ocajna. Svaki mjesec novo razocaranje. Sad ako kaze da je test prohodnosti uredan onda stvarno vise neznam sto dalje🙄

A kužim te...
    Anestezija?? Hooooohoh znam da rijetki nude jer test traje doslovno 10 min. Poptuna anestezija je velik stres za organizam radi tih 10 min ali valjda svatko bira...Sretno!! Javim ti kako mi je bilo 

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

• Luna55
    16. Lipanj 2020. 10:18

silver

Luna55

silver

Luna55

A kužim te…
    Anestezija?? Hooooohoh znam da rijetki nude jer test traje doslovno 10 min. Poptuna anestezija je velik stres za organizam radi tih 10 min ali valjda svatko bira…Sretno!! Javim ti kako mi je bilo

Cekam da mi javis tvoje iskustvo. I zelim ti puno srece😀

Ja-30god,muz-30god,pokusavamo od 12/2018.,jajovodi prohodni,spermiogram uredan,prva inseminacija neuspjesna😏

silver
    16. Lipanj 2020. 10:20

Luna55

silver

Luna55

silver

Luna55

A kužim te…
    Anestezija?? Hooooohoh znam da rijetki nude jer test traje doslovno 10 min. Poptuna anestezija je velik stres za organizam radi tih 10 min ali valjda svatko bira…Sretno!! Javim ti kako mi je bilo

Cekam da mi javis tvoje iskustvo. I zelim ti puno srece😀

Hvala ti!! 

💁🏻‍♀️36
    💁🏻‍♂️37
    Pokušavamo od 1/20
    Biokemijska 2/21

Sara 🌸
    16. Lipanj 2020. 10:46

Bajo, legenda si😂
    Znam da nas Martina potajno prati i križa se kad vidi tabelu kako smo izmasakrirale😂 Btw, Martina-sretnoooooo, znan da je za koji dan pocetak IVF postupka. 🧡
    Lucky, mora bit lucky ovaj ciklus.
    KDS drago mi je zbog tebe, čuvaj se🧡
    Silver, navijamo za te 💪🏻💪🏻💪🏻
    Btw, ja sam jutros razgovarala sa gin i rekla mi je da slobodno nastavimo radit na bebi, s obzirom da vec misec dana pijem lijekove za željezo, da se sigurno poboljsalo dosad i da ce nastavit. 😁💪🏻

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

16. Lipanj 2020. 11:24

Sara🌻 (Mrljica)

Bajo, legenda si😂
    Znam da nas Martina potajno prati i križa se kad vidi tabelu kako smo izmasakrirale😂 Btw, Martina-sretnoooooo, znan da je za koji dan pocetak IVF postupka. 🧡
    Lucky, mora bit lucky ovaj ciklus.
    KDS drago mi je zbog tebe, čuvaj se🧡
    Silver, navijamo za te 💪🏻💪🏻💪🏻
    Btw, ja sam jutros razgovarala sa gin i rekla mi je da slobodno nastavimo radit na bebi, s obzirom da vec misec dana pijem lijekove za željezo, da se sigurno poboljsalo dosad i da ce nastavit. 😁💪🏻

Hahahahaha aj bar vam nije dosadno prođe brže dan 1😉

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.