Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Palcica12
    02. Svibanj 2018. 07:22

Dija85

Hm.. ne znam. Mislim da se mini anomaly radi ranije, oko 10. Tjedna trudnoće. Stvarno ne znam. Evo čitam i čini mi se da je to isto. Ali vjerovatno netko zna više o tome. Meni moj nije ni spominjao mini anomaly, samo zbog godina da obavim triple test.

Mene isto šalje radi godina jel sad u 6mj. punim 35.
    Mislim da je to sve isto-slično samo se triple radi iznad 35 u 15-17tt. Meni je ovo prvi puta da radim dok su moju sestričnu slali sa 29 godina.

26.05.2004. 💙
    11.03.2011. 💜
    05.10.2013. ❤
    08.11.2018. 💛

• Anđeo_
    02. Svibanj 2018. 07:30

Dobro jutro..
    Isssa- nadam se da ti je bolje, ako misliš da ti je od papice dana ipak drži neku "dijetu" papaj lagano dijetno da ne opterećuješ želudac 😊

Dija85
    02. Svibanj 2018. 07:32

Palcica12

Dija85

Hm.. ne znam. Mislim da se mini anomaly radi ranije, oko 10. Tjedna trudnoće. Stvarno ne znam. Evo čitam i čini mi se da je to isto. Ali vjerovatno netko zna više o tome. Meni moj nije ni spominjao mini anomaly, samo zbog godina da obavim triple test.

Mene isto šalje radi godina jel sad u 6mj. punim 35.
    Mislim da je to sve isto-slično samo se triple radi iznad 35 u 15-17tt. Meni je ovo prvi puta da radim dok su moju sestričnu slali sa 29 godina.

Ja imam 31. Rekao mi je ginekolog da se to radi poslije 35. ali kao nek idem napraviti.
    Jesi obavila prvi dio? Ja sam vadjenje krvi brzo obavila. Ali na ultrazvuku me slala da se izvažem u zgradu do njih. Bože dok sam to našla sva se pogubila. I ultrazvuk je bio gotov oko 9. Nalaze sam htjela mailom i došli su za dva dana.

Palcica12
    02. Svibanj 2018. 07:46

Dija85

Ja imam 31. Rekao mi je ginekolog da se to radi poslije 35. ali kao nek idem napraviti.
    Jesi obavila prvi dio? Ja sam vadjenje krvi brzo obavila. Ali na ultrazvuku me slala da se izvažem u zgradu do njih. Bože dok sam to našla sva se pogubila. I ultrazvuk je bio gotov oko 9. Nalaze sam htjela mailom i došli su za dva dana.

Krv sam izvadila odmah, sad sam se upisala dolje na šalteru i žena mi je rekla da dođem oko 8.30h kao da do tada mogu prošetati negdje da ne čekam bezveze dolje. Ja sam otišla izvaditi krvnu grupu u Petrovu 3 da odmah i to riješim. Nisam znala da će me slati vagati u drugu zgradu, na šalteru su upisale moju težinu. Daj mi reci gdje je ta zgrada? Inače bi i ja ziher tražila dva dana 🤣

26.05.2004. 💙
    11.03.2011. 💜
    05.10.2013. ❤
    08.11.2018. 💛

Dija85
    02. Svibanj 2018. 07:53

Ako su ti upisali tezinu na salteru neces morati ici na vaganje. Ja nisam znala koliko imam kila. rekla sam joj kilazu sa zadnjeg pregleda a on je tada bio prije 3 tjedna pa me poslala da se izvazem.valjda je htjela tocno znati. Ali ako te bude slala, izadjes van sa ultrazvuka, skroz van, okrenes se desno i ides u zgradu ravno ispred sebe. Vidjet ces stepenice, popnes se uz njih i desno uz zgradu odes do ulaza naprijed. I odmah na početku ima šalter.

Isssa
    02. Svibanj 2018. 08:08

Dobro jutro cure 😀, danas je kao bolje, ali tek je jutro, nadam se da će tako ostati 😀
    Shinin hvala na info za peptoran, kupit ću ga pa nek stoji ako me zgrabi opet, te bolove nebi poželjela nikome, prestrašno. Imam visok prag tolerancije na bolove, muž zna da kad popijem tabletu da sam spremna za hitnu, da je vrag odnio šalu 😂,da sam bar znala za peptoran 😵, nebi se mučila toliko 
    Htjela sam na hitnu ići ali sam na kraju završila sa nećakinjom od 7 mj na hitnoj, cijeli dan proveli u bolnici, ali nisam ju mogla ostaviti samu sa šogoricom, i na kraju je zadržana u bolnici 😢

Palcica12
    02. Svibanj 2018. 08:21

Dija85

Ako su ti upisali tezinu na salteru neces morati ici na vaganje. Ja nisam znala koliko imam kila. rekla sam joj kilazu sa zadnjeg pregleda a on je tada bio prije 3 tjedna pa me poslala da se izvazem.valjda je htjela tocno znati. Ali ako te bude slala, izadjes van sa ultrazvuka, skroz van, okrenes se desno i ides u zgradu ravno ispred sebe. Vidjet ces stepenice, popnes se uz njih i desno uz zgradu odes do ulaza naprijed. I odmah na početku ima šalter.

Ok, hvala na info, bolje da znam nego da lutam.😃
    Isssa što je malenoj pa su je zadržali?

26.05.2004. 💙
    11.03.2011. 💜
    05.10.2013. ❤
    08.11.2018. 💛

Dea_Rene
    02. Svibanj 2018. 09:42

Teta90

Dija, koja je razlika izmedju mini anomaly scana koji se radi 11-13tt i triple testa?
    I da, ne sjecam se da mi je doktor gledao nosnu kost, samo nuhalni nabor..

Meni je isto samo nuhalni gledao u 12t, a triple mi je rekoa da ako hocu da mogu ici raditi. Imam 30 odnosno sada u 5mj cu imati 31. Trie test mi je ok, pokazao je nizak rizik za down. 

petrapp2605
    02. Svibanj 2018. 09:55

Dobro jutro svima! Ja sam se jučer vratila s mora, k mogu vam reć da mi je baš godilo malo morskog zraka i sunca, nije da sunca nemam doma ali je drugačije. Malo sam duže odspavala, jer me put jako izmorio, a dolje sam se isto svaki dan rano probudila. Danas moram oprati sav veš što smo dovukli i skuhati si ručak. Baš mi je bilo lijepo jer su me muški pazili, samo sam sitne poslove oko kuhinje obavljala a oni sve ostalo jer kao moram malo više mirovati. 
    Isssa baš sam ti htjela reći za peptoran, ali već vidim da si dobila savjet. Možeš ga zatražiti od dr opće prakse na recept, dobiješ ih više u kutiji a nema nadoplatu, ali nadam se da ti više neće trebati.

• Bruncili
    02. Svibanj 2018. 10:09

Curke kad ste kod peptorana i lijekova za zeludac, imate jedan jos sigurniji koji kosta 30ak kn u ljekarni i zove se reduflux. Siguran je u trudnoci i ginekolozi su jako dobro upuceni kako mu je dobro djelovanje. Prozvacete i progutate i brzo rjesava sve probleme!
    Meni je sutra pregled, bas me nervoza lovi. Pred svaki sam luda nenormalno. Strah je jednostavno prevelik 😣😣😣

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.