Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Isssa
    22. Travanj 2018. 21:47

Amy2018

Issa i bitcuopetmaama, da li vam se to pusenje odrazilo na trudnocu, ili tebi Isaa Jel ti receno mozda sa beba zaostaje u rastu ili slicno? Ja skoro sa cetiri puna mjeseca isla i receno sve ok i kako treba, al svim danom sve me vise strah, da ce dijete prestati rasti ili nesto nece biti uredu. Od sutra svakako smanjujem na pet. 😣😤💪

Sa bebom je sve super, posteljica isto 😀, iskreno više se bojim tlaka, šogorica je zbog tlaka rodila 2 mj ranije, u 31 tjednu, jedva spasili i nju i bebu, tako da od 2 zla ipak biram ovo drugo

sarajka
    22. Travanj 2018. 22:15

Hvala vam curke, lakse mi je kad cujem i vasa iskustva ... 🙂 Voljela bih nekad da imam UZV i da svako malo provjerim sta bebac radi i je li sve OK. 😄 Valjda je normalno da brinemo i osluskujemo...Ja sam brinula i kad sam imala tegobe, na početku, brinem sad kad nemam. Ko bi mi ugodio?! 😄  Svaka trudnoca je individualna, i trebala bih biti sretna jer nemam nikakvih tegoba s obzirom kroz sta zene znaju prolaziti.... 
    Sto se tice trudnica koje puse, u svojoj okolini sam imala dosta primjera gdje su zene cijelu trudnoću pusile i nista loše se nije desilo ni njima ni bebi... Mislim da pušenje nije dobro , kao ni mnoštvo drugih stvari ali isto mislim da je beba dosta i zasticena od mnogih uticaja, i da do nje dopire vise kvalitetnih nego sretnih stvari. To je priroda tako uredila .... Naravno treba biti umjeren u svemu ! 🙂

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

Isssa
    22. Travanj 2018. 22:29

sarajka

Hvala vam curke, lakse mi je kad cujem i vasa iskustva … 🙂 Voljela bih nekad da imam UZV i da svako malo provjerim sta bebac radi i je li sve OK. 😄 Valjda je normalno da brinemo i osluskujemo…Ja sam brinula i kad sam imala tegobe, na početku, brinem sad kad nemam. Ko bi mi ugodio?! 😄 Svaka trudnoca je individualna, i trebala bih biti sretna jer nemam nikakvih tegoba s obzirom kroz sta zene znaju prolaziti….
    Sto se tice trudnica koje puse, u svojoj okolini sam imala dosta primjera gdje su zene cijelu trudnoću pusile i nista loše se nije desilo ni njima ni bebi… Mislim da pušenje nije dobro , kao ni mnoštvo drugih stvari ali isto mislim da je beba dosta i zasticena od mnogih uticaja, i da do nje dopire vise kvalitetnih nego sretnih stvari. To je priroda tako uredila …. Naravno treba biti umjeren u svemu ! 🙂

Potpisujem 😀

Isssa
    22. Travanj 2018. 22:45

Evo novosti, kumica je rodila u 32 tjednu, sve je super s bebicom i s njom 😀😀😀😀😀, 1700g ima i 43 cm 😍😍😍😍😍😍😍😍

Amy2018
    22. Travanj 2018. 22:56

Sad ste mi dosta olaksale, ne zelim da se brinem ali isto tako zelim da smanjim svakako. Ono sto me brine je to sto sam 17 sedmica skoro trudna, a nije stomak bog zna nesto veliki, i plus ne osjecam pokrete znam i rano je, ali dosta vas vec osjecate i naravno da mislim da nesto nije uredu 😤 i onda krivim cigare, a kad god odem na kontrolu kaze sve ok, sa nedjeljama se slaže sve. Nisam sigurno jedina zabrinut, prva mi trudnoca 😁 hvala vam puno divne ste 😘😘😘😘😘

src="https://lmtf.lilypie.com/pG4Hp2.png" width="400" height="80" border="0" alt="Lilypie Maternity tickers" /></a>

sarajka
    22. Travanj 2018. 23:25

Isssa, drago mi je cuti da su bebica i kuma dobro! ☺️ Mogu,  misliti kolika je ta mrvica od 1700 grama. 🤗

Amy2018 nemoj se molim te toliko brinuti....Evo i kod mene je stomak skroz mali kod a skoro smo u istom tjednu. Ujutro gotovo kao da ga nemam! Do kraja dana se napuse i tad se tek malo primjeti... I to ovisi o mnogo faktora....Moja kuma je nedavno rodila , beba je teska 3200 a stomak joj je bio bas mali . Dok pojedine zene imaju tako velike pupe da se ponekad uplasim . 😄
    Sto se pokreta tice i to je individualno , obicno se osjete od 18 tjedna. Neko mozda ranije, ali ne znaci da ako ti nisi osjetila da nije nesto u redu. Ni ja nisam sigurna da osjetim pokrete . Desilo mi se par puta kao da osjecam neke mjehuriće ali moguce da su to crijeva samo .... 
    Uglavnom, vidis da je sve to normalno .Prema tome prestani kriviti sebe, jer sve je u redu sa bebicom! 🙂 Eto, sve je isto kao kod mene a ja ne pušim uopšte! 😉

https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png

• Anđeo_
    22. Travanj 2018. 23:52

Issa-  prekrasno, jako mi je drago zbog tvoje  kumice i bebice 😁

Uhhh i ja pušim ali sam smanjila na 1-2 dnevno nekad i 4 ali onda par dana ne i tako uglavnom kutija mi traje cca 10 dana... 
    Što se tiče moje buše udeblaja sam se -1kg  (prije nego sam ostala trudna sam u par mj dobila 6 kg 😆😏) prije tjedan i pol su mi hlače ne skroz plitke malo ispod pupka bile kako se veli ono taman napete, danas nisam mogla zakopcat "bez da ostanem bez zraka" zaključak: narasla mi je buša i sad više susjedi ne mogu reć da je od šunkice i francuske ko prošli put kad me pitala 🤣🤣

• Anđeo_
    22. Travanj 2018. 23:59

Amy2018

Sad ste mi dosta olaksale, ne zelim da se brinem ali isto tako zelim da smanjim svakako. Ono sto me brine je to sto sam 17 sedmica skoro trudna, a nije stomak bog zna nesto veliki, i plus ne osjecam pokrete znam i rano je, ali dosta vas vec osjecate i naravno da mislim da nesto nije uredu 😤 i onda krivim cigare, a kad god odem na kontrolu kaze sve ok, sa nedjeljama se slaže sve. Nisam sigurno jedina zabrinut, prva mi trudnoca 😁 hvala vam puno divne ste 😘😘😘😘😘

Amy moja ne brini se sto se tice velicine trbuha sigurna sam sa to sve ovisi od žene do žene, i ja sam paničar tako da znam kako ti je i  znam jakoo puno žena koje su doslovno jele cigarete u trudnoći i sve je bilo ok.. ja sam smanjila s obzirom da sam prije kutiju dnevno i svaki stručnjak će ti rec da ako naglo prestanes je šok za organizam (pa pretpostavljam i za bebu) ako se odlučiš da prestanes pokušaj postepeno a ako i ne nestresiraj se radi toga samo pokušaj smanjit čisto da ti budeš mirnija 😁

petrapp2605
    23. Travanj 2018. 07:06

Dobro jutro klokanice! Evo mi ne možemo spavati, probudimo se čim svane sunce. Noćas smo prvi puta ove godine spavali s otvorenim prozorom, svježi zrak mi je super i izbacila sam dekicu iz kreveta, ali mi je još bilo vruće, a mom mužu je za divno čudo bilo hladno,a taj se i usred zime ne pokriva jer mu je uvijek vruće. I super mi je spavati na jastuku za trudnice 😊

PlavaBorovnica
    23. Travanj 2018. 07:21

Dobro jutro trudnice!
    Petrapp2605, ima nas još- čim je svanulo otvorila sam oči... Jučer prvo sušenje kose na suncu, noćas prvo spavanje u donjem rublju, s potkosuljom. I bilo je taman ispod pokrivača.
    Amy i Garavusa, brinu nas iste brige... Već se danima pitam što se događa u mom trbuhu jer sam prošli tjedan osjećala te "mjehurice" a zadnjih dana ništa.
    I jutros dok tako ležim i razmišljam upravo o tome, osjetim jedan drugačiji pokret, lupkanje u donjem dijelu, 3-4 puta.
    Još me nije to umirilo, čekam da se ponovi još koji put.
    Pregled u petak 😓 napokon.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.