Violet
Jako mi je žao... Zbog tebe se nadam da je sve prerano i da je uzv loš i da nam se vratiš sa dobrim vijestima
url=https://lilypie.com]
Obzirom da imam D košarice, broj sim tam ni ne primijećujem 😂😂😂 jesi rekla svojim bližnjima? Mi planiramo sad za vikend obavijestiti starce 😂
Rekla sam, nismo mogli to držati u sebi (a i sve nam na licu piše). Svekrvi, mami, tati, bratu, kumovima i najbližim prijateljima. Ostalima ćemo poslije ultrazvuka. Reakcije su bile - vrištanje, plakanje, grljenje, ljubljenje i već vidimšto trbuh bude veći da će postati javno dobro za maženje :-)
Rekla sam odmah i poslodavcu da mi osiguraju zamjenu jer zbog simptoma ne mogu voziti, a vožnja mi je jako vezana za posao a i poslovna sredina nije niti malo dobra za trudnicu. A ovo je jako željena beba i ne želimo ništa riskirati.
I meni isto, najviše, odgovara kad se ispruzim. Cak stavise primjetila sam da mi se grcevi i javljaju samo kad se krećem.
Ja imam mozda prevelike strahove jer smo dugo cekali ovaj trenutak, i zato sam prevode usmjerena na svaki simptom, i jedva čekam da mi na pregledu kazu da je sve u redu .
Mislim da hormoni dosta oblikuju nase razmisljanje .Tako da je sasvim moguce da uticu na nas pogled na svijet. Ono sto sam ja kod sebe primjetila da moje raspolozenje oscilira od optimizma do pesimizma….Duboko u sebi vjerujem da Ce biti u redu, a onda kad mi se javi grc uplasim se . Ili, primjer ako procitam na internetu da neke zene imaju odredjene simptome trudnice koje ja nemam, opet strah i tako u krug.🙂
I mi smo isto jako dugo čekali ovaj trenutak. Imam svoju šogoricu, osobu od povjerenja, koja mi je odmah napisala što smijem, što ne smijem od hrane.
Mene je ona dosta smirila jer je imala 2 trudnoće, sada ima dvoje predivne djece. Njoj su obje trudnoće bile različite. S jednim djetetom je imala mučnine i povraćanje nakon kojeg bi se osjećala bolje. S drugim djetetom je imala mučnine ali nije povraćala tako da joj je mučnina bila konstantna. Ja sam izrazila zabrinutost što nemam mučnine, a njen odgovor je bio da uživam u tome jer moguće je da će se nakon 7tj pojaviti a još bolje ako se ne pojave uopće jer ne moraju svi imati mučnine, to nije univerzlan simptom. Zapravo niti jedan simptom nije univerzalan, a ovo što sve čitamo su najčešći, ali ne moraju se odnositi na nas.
Čitala sam da su grčevi normalna pojava. Imam i iscjedak ali mi je proziran do bijeli i malo ga je za razliku kad nisam bila trudna, bio je obilan i kroz cijeli ciklus, samo je mijenjao boju i teksturu
Šogorica je sa svojom djecom i trudnoćama proučila brdo literature tako da mi je odmah rekla da ne jedem sireve sa plemenitim plijesnim, morske plodove, tuna može sadržavat živu i ne sirovim suhomesnatim proizvodima. Ako ih i jedem, moraju proći termičku obradu. Doista se toga i prodržavam i stvarno ne jedem suhomesnato, osim popržene domaće slanine, ali to kao sastav omleta ili sa krumpirom ispečeno u rerni ali pazimo jako na temp da se masnoća ne pregrije.
Kako sa kavom u trudnoći? Ja sam inače teški kavopija (5 velikih espressa sa mlijekom dnevno), sada sam smanjila na onaj ujutro i gutljaj do dva u podne. Vidjela sam negdje da je sigurno do 200(neka mjerna jedinica) za bebu, ali izračuni su manje-više za instant kave. Crni i zeleni čaj isto imaju kofein pa i njih treba uzeti u kalkulaciju. S druge strane, neki govore da uopće ne valja kofein u trudnoći. Što vi mislite? Pijete kavu ili neki od ovih čajeva?
Violet baš mi je žao..
Garavusa005 ..mučnine nisam imala u prijašnje 2 trudnoće. Sada sam 6+3 i sve je ok, nadam se da ih neću ni imati
A što se tiče hrane, jedem sve kao i inače..
Kavu inače ne pijem, ali zato sam pila puno čajeva..sada pazim koje čajeve pijem jer se nesmije konzumirati one koje sadrže hibiskus...
Može se piti šalica kave ili zelenog čaja u trudnoći koliko ja znam..
Dobrodošle nove curke, nadam se da će vam svima trudnoća biti školska 😀
Ja sam ušla u 10 tjedan, nemam mučnina ni nikakvih tegoba i dalje, nadam se da će tako i ostati 😀
Što se tiče kave, prije trudnoće sam morala piti puno kave po preporuci doktora zbog iznimno niskog tlaka (90/50 kao normalan a znao je pasti na 67/37) a sad je situacija puuuuno drugačija, tlak se povisio prirodno i kavu moram smanjiti, sada sam na max 2 u danu 😀
I meni isto, najviše, odgovara kad se ispruzim. Cak stavise primjetila sam da mi se grcevi i javljaju samo kad se krećem.
Ja imam mozda prevelike strahove jer smo dugo cekali ovaj trenutak, i zato sam prevode usmjerena na svaki simptom, i jedva čekam da mi na pregledu kazu da je sve u redu .
Mislim da hormoni dosta oblikuju nase razmisljanje .Tako da je sasvim moguce da uticu na nas pogled na svijet. Ono sto sam ja kod sebe primjetila da moje raspolozenje oscilira od optimizma do pesimizma….Duboko u sebi vjerujem da Ce biti u redu, a onda kad mi se javi grc uplasim se . Ili, primjer ako procitam na internetu da neke zene imaju odredjene simptome trudnice koje ja nemam, opet strah i tako u krug.🙂
I mi smo isto jako dugo čekali ovaj trenutak. Imam svoju šogoricu, osobu od povjerenja, koja mi je odmah napisala što smijem, što ne smijem od hrane.
Mene je ona dosta smirila jer je imala 2 trudnoće, sada ima dvoje predivne djece. Njoj su obje trudnoće bile različite. S jednim djetetom je imala mučnine i povraćanje nakon kojeg bi se osjećala bolje. S drugim djetetom je imala mučnine ali nije povraćala tako da joj je mučnina bila konstantna. Ja sam izrazila zabrinutost što nemam mučnine, a njen odgovor je bio da uživam u tome jer moguće je da će se nakon 7tj pojaviti a još bolje ako se ne pojave uopće jer ne moraju svi imati mučnine, to nije univerzlan simptom. Zapravo niti jedan simptom nije univerzalan, a ovo što sve čitamo su najčešći, ali ne moraju se odnositi na nas.
Čitala sam da su grčevi normalna pojava. Imam i iscjedak ali mi je proziran do bijeli i malo ga je za razliku kad nisam bila trudna, bio je obilan i kroz cijeli ciklus, samo je mijenjao boju i teksturu
Hvala ti puno sto si svoja saznanja podijelila sa mnom. Sad je i meni lakse.☺️ Sto se iscjedka tice, izbistrio se sad je bijel i vodenast i isto ga ima malo u odnosu na vrijeme kad nisam bila trudna.... Nikakvih posebnih tegoba nemam osim tih povremenih grceva i osjetljivih grudi...
Trudim se, isto, da pazim na hranu a sto se kafe tice popila sam dvije otkad sam saznala za trudnocu. Nemam neku veliku potrebu za kafom, mada mi je prije par dana puno pomogla za glavobolju koja je trajala cijelu noc i dan. Popila sam malo jacu kafu sa limunom, i na moje iznenađenje, glavobolja je nestala!
https://lb1f.lilypie.com/aOUdp2.png
Dobrodošle nove curke, nadam se da će vam svima trudnoća biti školska 😀
Ja sam ušla u 10 tjedan, nemam mučnina ni nikakvih tegoba i dalje, nadam se da će tako i ostati 😀
Što se tiče kave, prije trudnoće sam morala piti puno kave po preporuci doktora zbog iznimno niskog tlaka (90/50 kao normalan a znao je pasti na 67/37) a sad je situacija puuuuno drugačija, tlak se povisio prirodno i kavu moram smanjiti, sada sam na max 2 u danu 😀
I meni je isto normalan 90/50, zato i pijem toliko kave inače. Danas ću probati ostati samo na jutarnjoj. Trebala bih i ja prekontrolirati tlak, možda mi se unormalio jer više nisam baš toliko zimogrozna kao inače i nisu mi toliko hladne ruke i noge. :-)
I ja imam niski tlak, ali kava (kofein) ne dolazi u obzir, jer se sva pocnem tresti iznutra, nervoza u zeludcu i odma moram nesto pojesti.
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Sortiraj odgovore
Najstariji