Jesenske bebe/mame 2018

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petrapp2605
    11. Travanj 2018. 10:10

Dija85, upravo tako, svaka od nas piše kako joj je, kako bi možda pomogla drugima, jer mnogima je ovo prva trudnoća kao i meni i sve mi je novo i nepoznato, i brinem se oko svega, pogotovo ako uz ovo blaženo stanje imaš neke dodatne poteškoće. 

11. Travanj 2018. 10:12

Crna191, ja sam na bolovanju od plusa na testu. Komplikacije se ne zovu komplikacije da mame idu po kavama, ali svakoj na volju kada će uzeti bolovanje. Ja bi najradije radila jer volim svoj posao, nebi da mi pise strogo mirovanje i visokorizicna trudnoca, i dosad sam popila doslovno jednu kavu vani. Nazalost, s komplikacija se ne mogu skinuti ni kad mi bude dobro, ali sto je tu je, radit cu jos 35 god, pa nek sam 2 doma :)
    Nemam alergije, pa niti ne komentiram, a neznam sto cu kad dodju komarci po ljeti. 

Crna191
    11. Travanj 2018. 10:31

Teta90 ma nisam to ni mislila da se ide po kavama...mada, meni bi dobro došle komplikacije da se odmorim od posla i zvrka dok je u vrtiću.. meni je smiješno svaki put kad dođem kod gin, sestra me odmah s vrata pita jel radim ili da piše komplikacije? a i na poslu me svi čudno gledaju što još uvijek radim.. a i da sjediš na kavama, to je mirovanje u neku ruku..vjeruj, sjediti 8h na poslu, u prvoj trudnoći mi bilo svejedno, sad već sa stolice na pilates loptu i jedva izdržim do 16..

Baby.nb1
    11. Travanj 2018. 10:37

Ajme koliko nas je! Bas lijepo za vidjet! 😊 
    Sa alergijama Bogu hvala nemam problema, ali me zato komarci vole odmalena. Znam da mi je mama pricala da su mi doslovno cirevi znali poiskakat koliko bi me ispikali, al evo zasada ih jos nema. A za alergije  sjecam se muzeve tetke koja je svaku sezonu komentirala sta se ovi ljudi toliko prenemazu s tim alergijama, nes ti... I evo nje sljedece sezone sa alergijom, na rubu suza ko malo dijete, ne moze doc k sebi I veli nisam vjerovala kad su mi pricali, al ovo je katastrofa. 
    A ne znam da bi ikoga ovi nasi razgovori mogli preplasiti, dijelimo razlicita iskustva I na kraju krajeva mislim da nekome samo moze biti lakse kad vidi da netko prolazi kroz iste stvari. 
    Meni je ovo prva trudnoca I niste me s nicim preplasili, dapace volim procitati sve sto pisete. A isto sam za sada prosla bez ikakvih tegoba.
    Na godisnjem sam I nakon toga otvaram bolovanje jer radim u ducanu s odjecom I moja smjena je 8 sati, stajanja, hodanja I trcanja gore dole.

url=https://lilypie.com]

Looda_vila
    11. Travanj 2018. 10:44

veks

Cure, ima li tko iz Zagreba da može preporučiti ginekologa preko HZZO?
    Ja sam jutros "išla vaditi" krv za krvnu grupu u Petrovu, ovo je pod navodnicima jer mi ponovno uputnica nije valjala i nisu me htjeli primiti. A ginekolog mi je u drugom gradu i nije mi baš jednostavno doći do njega, a ne želi me telefonski izdati novu uputnicu.
    Baš sam jutros stala ispred tog Zavoda i plakala od muke , od 5 uputnica koje mi je dao za pretrage nijedna nije valjala, sve sam nakraju otišla u privatni laboratorij i platila. I više mi to nema smisla pa stvarno želim kod nekog drugog u Zg. Inače idem privatno kod ginekologice ali treba mi zbog uputnica.
    Rekla sam mužu da ću ja doći s uputnicom na porod i da će me poslati doma jer uputnica ne bude dobra

Jooj! Koma, ja bi popizdila da meni moj tako napravi. Daj mi reci u kojem si djelu grada? Meni je moj socijalni ginekolog odlican, a i sestra. Ja isto vodim trudnocu privatno, a kod njih idem samo po uputnice. Nikad nikakvih problema, primi me prek reda cak da mi samo da uputnicu, svaki put objasni gdje moram ic, kad je najbolje doc itd.

Jane_Doe
    11. Travanj 2018. 10:45

pozdrav cure. nadam se da me niste zaboravile
    nije me bas dugo bilo, a nisam vas ni stigla citati puno. mi smo dobro, beba raste i trbuh takodjer. prva trudnoca mi je bila super i jedva sam cekala biti opet trudna, ali ova trudnoca mi nije uopce ugodna i jako je puno briga i strahova za razliku od prvog puta pa sam se malo iskljucila od svijeta.
    nadam se da mi ne zamjerate sto sam samo tako nestala i opet se pojavila, kao grom iz vedra neba. pozz

Endzrue
    11. Travanj 2018. 10:45

petrapp2605

Endzrue, što misliš koliko je ugodno kad ti je cijelo tijelo u ovakvim plikovima koju na ovoj slici ni ne pokazuju u kakvom stanju mogu biti od neke alergije.
    Da alergija nema veze s time što sam trudna, ali itekako ne olakšava ublažavanje simptoma svrbeža, žarenja i pečenja, a kad te to uhvati poželiš si oderati kožu. E sad možda možeš pretpostaviti, kako je grozno kad još non stop kišeš, kad su ti oči natečene i sve te svrbi, ali iznutra a ne možeš si pomoći…

Znam da nema nitko utjecaja na alergije meni je užasno  žao kad to sve slušam i ovdje i od prijatelja i ne mogu se uopće stavit u istu kožu jer nikad nisam imala s tim problem i ne znam šta je..   jel bar uspijete otkriti na šta ste alergične pa to izbjegavat.. Tipa cvjetanje drveta lipe pa ne ideš u taj dio grada.. Od kad imaš alergije  odmalena il si dobila u pubertetu.. Ili.. Ima li ih netko u familiji pa naslijedila? 

Endzrue
    11. Travanj 2018. 10:50

Dija85

Endzrue

Kako ste tako svi osjetljivi..ja nit alergije iti jedne niti alergije od uboda niti stravični broj uboda… Tsh u 7 tjednu mi je bio 2.3.. To moram provjerit opet al ne osjetim neke simptome da je podivljalo.. Nemam mučnine nisam niti 1 povratila nemam vrtoglavice spavam na stomaku(za povraćanje i muku nažalost niti jedna nema utjecaja).. Jedem ko i prije s manjim apetitom čak.. Da ne osjetim maternicu i bolne grudi nebi niti znala da sam trudna. Ovo kad neka koja želi zatrudnit dođe čitat ispada da je stvarno sve strašno. Ne želim da se ikoja uvrijedi al zar je stvarno tako strašno il je tipa na ljestvici boli i nelagoda 1 od 5 pa samo dijelite čiato da sudjelujete u razgovoru
    Endzure, ja nemam problema s alergijama. Niti s ičim trenutno osim strašne glavobolje, ali moja seka ima. Alergije kada počnu znaju biti zbilja ali zbilja strašne od nemogućnosti otvaranja očiju, do konstantnog curenja nosa i neprestanog kihanja koje se ne može ni prebrojati tokom dana i koje zbilja otežavaju život. Tako da cure koje su alergične stvarno vjerujem da im nije lako. Vjerujem da svaka dijeli svoja iskustva i svoje boljke kako bi pomogle jedna drugoj i vidjele da nismo jedine sa recimo strašnom glavoboljom. Koja je, kad spominješ ljestvice od 1 do 5, meni visoko na 5.

Ja bi te eto savjetovala da odeš kod kiropraktičara provjerenog da ti prepipa vratnu kralježnicu.. Jesi imala kakav udarac od malena do danas  nebitno ako je prošlo 20god..trzaj nekakav. Meni dragi recimo ima migrene koje su se pojavile prije 3 god.. Jedna strana vrata mu bude natečenija.. Na kraju je otišao kiropraktičaru ima pomaknut kralježak vratni u lijevo od prometne koju je imao sa 16..nakon 3 tretmana evo već 2 godine nije tabletu za glavu uzeo..čisto eto savjet da ne ostaneš na tom da te doživotno glava boli.. Nevezano za trudnoću.. Možda krivo spavaš ko zna

Looda_vila
    11. Travanj 2018. 10:55

christyy

Teta90 ja imam danas pregled ali tek predvečer tako da sam na iglama cijeli danEndzrue hahah totalno razumijem šta želiš reći i meni je u početku bilo čudno baš iz razloga što nemam nikakvih problema sa ničim (Bogu hvala) ni sa krvi, sa urinom, ne pijem ama baš ništa od lijekova i radim i planiram radit dok vodenjak ne pukne što mi je bilo čudno jer sam vidjela da doosta vas tu ne radi…Puno se tu pisalo i o prehrani i o farbanju kose i sl… Ja si baš ništa ne ustručavam osim alkohola… Da ne rastu sise i trbuh ni ja ne bi ni znala da sam trudna

Potpisujem sve sto si navela christyy, da ne vidim trbuscic nebi ni znala da sam trudna. 😁 Osim sto ja ne radim, no to je zbog tezine i prezahtjevnog posla u firmi i previse prekovremenih, tako da kad mi vrate sve sate + stari go i novi go, otvorit cu komplikacije sa 1.6. Al zato doma radim u fušu, koliko mogu i dragom oko firme pomazem.  😊
    Jane_doe welcome back, sjetila sam se tebe neki dan. 😁 jer znam da nas je bilo par sa istim terminom. Kako si ? Super za bebacha, nek samo raste:))

petrapp2605
    11. Travanj 2018. 11:00

Endzrue osim što znam da sam alergična na penicilin, do sada nisam imala većih problema s alergijama, tu i tamo bi znala na nešto odreagirati ali nikada nisu mogli utvrditi točno na što. Od tune povraćam vjerojatno od histamina u njoj. Sad u trudnoći sam dobila strašnu alergijsku reakciju na elevit vitamine i to isto nikada neću saznati na točno koji sastojak, jer možda nikada više neću imati reakciju nakon trudnoće. Nitko od mojih nema takvih problema, tako da eto nemam sreće jer sam ja izgleda ta osjetljiva u obitelji. I samo želim svojim iskustvom pomoći curama koje se možda nađu i u gorim situacijama od moje, a nije mi cilj jadati se. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.