Jesenske bebe/mame 2017.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    treca_sreca
    28. Listopad 2017. 12:10

Kiki156

.
    Cure jesu vam se trbusi vratili na staro? Meni se "ispuhao" ali je cijeli mekan. Ne znam jel to salo ili se misici jos nisu stisnuli? Nisam radila trbusnjake kako su u bolnici preporucili. Na drugim djelovima tijela sam cini mi se smrsavila, mislim da su mi ruke i noge tanje nego u trudnoci, to je voda vjerojatno otisla. Izbudila sam 9 kg ekspresno ali evo stojim na toj kilazi, a trebam jos 4,5 kg skinuti.

Tih 9kg koje si izgubila ti je sigurno otišlo na porodu: beba+plodna voda + voda nakupljena u prganizmu pod utjecajem hormona
    I ja sam odmah po dolasku iz rodilišta imala 10kg manje....otišla rodit sa 69 a kući došla s 59 kg
    Sad sam, evo mjesecipol nakon poroda još uvijek tu negdje - točnije 58kg imam.
    Dojenje me dosta ćuća, ali jedem kao vuk, kad god stignem...
    Inače pošto si bila na carskom, pretpostavljam da ti se još trbušni mišići nisu natrag "zalijepili" (glup izraz ali ne znam kako to drugačije reć....ja sam prvih mjesec dana, pogotovo do nekih 15-20dana njene starosti, imala feeling da me je netko raskomadao iznutra...i da mi je stomak kao vreća puna krumpira, sve porazbacano u utrobi, bez forme...što je za očekivat jer ipak nam razrežu trbušni zid da dođu do bebe)
    Nakon nekih mjesec dana, opočela sam u trbuhu normalno osjećat, nije zategnut i uvučen ko prije, ali bar nije oank ko da je netko kesu/vreću kumpira nakačio na mene...

žena-majka-carica:)

treca_sreca
    28. Listopad 2017. 12:37

evo me nakon točno 10 dana od carskog:

....i evo nakon 40dana od carskog:

s tim da sam steznik (chicco) nosila samo u početku kad bismo išle van i sl....po pol ure maximalno, a ima 2+ tjedna da ga nisam nijednom stavila. Ovo šta sad nosim su obične pamučne gaćice viiiisokog struka jer mi one kakve inače nosim - režu u ranu taman.

Suncokretica
    28. Listopad 2017. 13:53

Stavljaju li vaše bebe prste u usta?
    Moja to pogotovo radi kad je nervozna ili gladna. Nekako mi se čini rano za tu fazu. Nekad joj dam dudu pa se smiri a nekad ju neće. 
    Evo maloprije pojela i opet grčevi i nervoza pa je smirujem na sebi... 
    Više ne znam što je normalno a što ne 

treca_sreca
    28. Listopad 2017. 14:11

Moja to radi kad je gladna. Dudu varalicu ne koristimo, kad smo probali pljucala ju je van...ni ona ni toma nisu htjeli....samo sisu. Uglavnom...kad trpa prste u usta ili kad na ramenu krene lizat mi tetru ili "glodjat" (lizat) svoju zatvorenu saku, ide odma na sisu nema dvojbe...

treca_sreca
    28. Listopad 2017. 14:15

Inace najtezi je to sad period, drz se....premala je da ju "zabavis" i skrenes joj pozornost necime...a kad ih probava zeza tako, naravno da su teski....nosanje i tjesenje po cijele dane. 

dzenny
    28. Listopad 2017. 14:31

Suncokretice,moja cim se rodila,dok mi je lezala na prsima,vec je ruku imala u ustima.. tako da ne moze biti prerano. 😉
    Treca_sreca,uff zeno pa ti si se stomaka rijesila.. bravo.. bgm kod mene ga bas dosta ima..

violeta1
    28. Listopad 2017. 14:59

I_me 10.10. Je imao 4565kg. Zvat cu sutra patronaznu da ga vaze 😊
    Dena lancic je super 😊

violeta1
    28. Listopad 2017. 15:01

treca_sreca

Moja to radi kad je gladna. Dudu varalicu ne koristimo, kad smo probali pljucala ju je van…ni ona ni toma nisu htjeli….samo sisu. Uglavnom…kad trpa prste u usta ili kad na ramenu krene lizat mi tetru ili "glodjat" (lizat) svoju zatvorenu saku, ide odma na sisu nema dvojbe…

I moj sve tako radi, ali dam mu i dudu 😊
    Treca sreca...super si skinila kile.. ja imam osjecaj da sam kao balon 🤤🤔

Suncokretica
    28. Listopad 2017. 15:16

Stavljala je prste u usta kad je gladna, ali u zadnje vrijeme to radi nakon obroka, tako se valjda smiruje zbog tih grčeva...
    Mislim da je kod nas u pitanju skok u razvoju jer je stalno i češće gladna, a samim time i nekako nervozna i manje spava, umorna je a nikako zaspati To nam se događa zadnjih 2-3 dana. A još ju ti grčevi jadnu muče, baš se sva zacrveni i savija kao glista, a nikako joj ne možemo pomoći. 
    Trudimo se slušati savjete pedijatra, stavljamo ju što češće na tijelo, masiramo trbuščić, mazimo se i tješimo, nema druge pomoći nego tako i čekati da nas sve to prođe 
    Mislim da njoj fali onaj početni emocionalni dio nakon rođenja jer smo tjedan dana bile odvojene i nikako to ne mogu prežaliti. Tako da ne slušam savjete ljudi da ću razmaziti svoje dijete ako je stalno uz mene jer mislim da joj taj period jako fali, a fali i meni. Nadam se da ćemo ga uspjeti nadoknaditi i da će nas svi ovi problemi proći...

violeta1
    28. Listopad 2017. 15:41

Za mame koje imaju jos djece 😂

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.